Tartu zinātnes centrā «AHHAA» skatāma sportam veltīta izstāde «Ahhaa, sports!»

Baltijā lielākajā zinātnes centrā "AHHAA" Tartu šovasar ir atvērta sporta tematikai veltīta izstāde "Ahhaa, sports!", kur visu vecumu apmeklētājiem ir iespēja izzināt dažādu populārāko sporta veidu nianses un pieņemt sportisku izaicinājumu – izmēģināt savus spēkus aizraujošās disciplīnās.

Izstāde "Ahhaa, sports!" ir izdomāta un radīta "AHHAA" centrā. Tajā iespējams gūt atbildes gan uz jautājumiem, kas var rasties katram sporta fanam, gan arī uz tādiem, kas nekad nav ienākuši prātā. Vai zini, kādā ātrumā lido tevis mesta bumba un cik precīzs ir metiens? Cik metru vari izturēt uz bezgalīgās rāpšanās sienas? Vai tavs lēkšanas augstums varētu pietuvoties pasaules rekordam?

Izstādes apmeklētājiem ir iespēja izaicināt sevi un pārbaudīt savu kustības ātrumu, izmēģināt spēkus virves vilkšanā, pārliecināties, vai futbolu var spēlēt zem galda, bet tenisu – kanalizācijas caurulē, kā arī izpētīt, kas ir ķermeņa masas indekss, un atklāt dažādas sporta veidu nianses.

Izstāde "Ahhaa, sports!" piemērota visu vecumu apmeklētāju (smadzeņu) muskuļiem, un tās informācija ir sagatavota arī angļu un krievu valodā. Zinātnes centra "AHHAA" darbalaiks piektdienās un sestdienās ir no plkst. 10.00 līdz 20.00, no svētdienas līdz ceturtdienai – no plkst. 10.00 līdz 19.00. Plašāka informācija pieejama "AHHAA" tīmekļvietnē un sociālo tīklu profilos. Izstāde "Ahhaa, sports!" būs skatāma līdz 2022. gada 6. novembrim.

Par "AHHAA"

Zinātnes centrs "AHHAA" dibināts 1997. gadā kā Tartu Universitātes projekts. 2011. gadā tas pārtapa par Baltijas valstīs vērienīgāko izglītojošo zinātnes centru gandrīz 3000 kvadrātmetru platībā. Līdz šim "AHHAA" apmeklējuši jau vairāk nekā pieci miljoni interesentu no Baltijas, Skandināvijas un citām valstīm. "AHHAA" zinātnes centra ekspozīcijas paredzētas visu vecumu zinātkāriem prātiem ­­– ģimenēm ar maziem bērniem, skolēniem, studentiem un senioriem. Lielākā daļa no vairāk nekā 150 pastāvīgās ekspozīcijas eksponātiem ir aptaustāmi un izmēģināmi. Apmeklētāji ir aicināti apskatīt arī tehnoloģiju un dabas zāles, zinātnes teātri, piedalīties radošajās darbnīcās, baudīt planetārijā ceļojumu cauri Visumam un iepazīties ar Tartu Universitātes medicīnas kolekciju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 18.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65615201sec.