Tallinas zooloģiskais dārzs domā par uzlabojumiem

Tallinas zooloģiskais dārzs ar savu eksponātu daudzveidību tiek uzskatīts par lielāko ziemeļu reģionā, tai skaitā arī starp Helsinku, Stokholmas, Rīgas un Sanktpēterburgas zooloģiskajiem dārziem. Zooloģiskais dārzs ir ļoti populārs tūristu vidū, bet no otras puses tas prasa lielu uzmanību arī no valsts puses.

Investīciju apjoms varētu būt lielāks, jo kā uzskata zooloģiskā dārza administrācija, tad tam ir tikpat liela nozīme kā tūristu apskates objektam kā kādam kultūrvēsturiskajam objektam. Taču valsts budžetā nākošā gada līdzekļu, kas paredzēts zooloģiskajam dārzam, apjoms ir ievērojami samazinājies, neskatoties uz visām iepriekš veiktajām norunām un lēmumiem.
Tallinas zooloģiskajam dārzam ir ne tikai vietējas nozīmes „zooloģiska” vērtība. Daudzas dzīvnieku sugas, kuras var apskatīt zooloģiskajā dārzā ir uzskatāmas par retām ne tikai Eiropā, bet arī pasaulē. Līdz ar to apsaimniekošana ir jāveic jau pēc starptautiski izstrādātiem noteikumiem un principiem.
Šajā gadā zooloģiskajam dārzam tika piešķirti 20 miljoni Igaunijas kronu + 21 miljons Igaunijas kronu ir no Eiropas Savienības līdzekļiem. Salīdzinoši pagājušajā gadā valsts piešķīra 16,5 miljonus Igaunijas kronu. Pēdējo gadu laikā ir izveidota Centrālāzijas ekspozīcija, izveidoti dīķi ūdensputniem, tropu mājas rekonstrukcija, kā arī izveidota Amūras leoparda un plankumainas hiēnas ekspozīcija, uzlabota ziloņu, lauvu telpa. Zooloģiskajā dārzā tiek organizētas izstādes, ekskursijas un pat lekcijas (zooloģijas skola), kā arī festivāli un dažādi pasākumi.
Patlaban tiek uzlabota ziloņu mītne un sniega leoparda ekspozīcija. Jāatzīmē, ka Tallinas zooloģisko dārzu ik gadu apmeklē vairāk kā 336 tūkstoši cilvēku. 2009.gada 25.augustā Tallinas zooloģiskais dārzs atzīmēs 70 gadu jubileju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Avis
,


SIXT Latvija
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67644882sec.