Maršruts nedēļas nogalei: Tallinā ir ierīkota neparasta gaisa atrakcija

Pēc sekmīgiem testiem Tallinā ir atvērta neparasta gaisa atrakcija Balloon Tallinn — milzīgs balons, kas pildīts ar hēliju, no kura gondolas paveras panorāmas skats uz vecpilsētu, Tallinas centru, Kadriorgu un jūru.

Pie zemes piestiprinātais un ar hēliju pildītais aerostats bezvējā vienlaikus uzņem līdz 30 pasažieru, kas varēs priecāties par panorāmas skatu no 120 metru augstuma. Skaidrā laikā redzamība no Balloon Tallinn pārsniedz 40 kilometru. Balloon Tallinn ir visaugstākais atklātais skatu laukums Tallinas centrā un vistālāk uz ziemeļiem pieejamā šāda veida atrakcija Eiropā.

«Starptautiskā mērogā Balloon Tallinn piešķir Tallinai neapšaubāmas priekšrocības salīdzinājumā ar konkurējošajām galvaspilsētām Sanktpēterburgu, Helsinkiem, Rīgu, Stokholmu vai Kopenhāgenu. Šāda unikāla atrakcija piesaista daudz tūristu un katrā ziņā kļūs par labu iemeslu, lai atkārtoti apmeklētu Tallinu,» uzskata Igaunijas Viesnīcu un restorānu savienības valdes priekšēdētāja vietnieks Fēlikss Meguss.

Videi draudzīgā augsto tehnoloģiju atrakcija atrodas starp Tallinas ostas kruīza kuģu piestātni un A termināli. Gaisa balonu ir izgatavojis par gaisu vieglāku lidaparātu izgudrotājs un ražotājs Lindstrand Technologies Ltd. Uzņēmuma vadītājs Pērs Lindstrands uzskata, ka kruīza kuģu piestātnes zona ir vislabākā vieta Tallinā šāda projekta īstenošanai.

«Tallina ir viena no skaistākajām pilsētām pasaulē, bet līdz šim te nebija vietas, no kuras atklātos skats uz visu pilsētu. Balloon Tallinn mainīs situāciju un piedāvās aizraujošu skatu no 120 metru augstuma — skaidrā laikā no balona gondolas varēs redzēt pat Helsinkus!» ir pārliecināts Pērs Lindstrands.

«Mainīgie laikapstākļi jūnijā nedaudz aizkavēja Balloon Tallinn atklāšanu, bet pašlaik visi vajadzīgie sagatavošanas darbi ir pabeigti, un meteorologi sola mierīgāku laiku, kas ļaus gūt prieku no lidojumiem ar gaisa balonu,» sacīja Balloon Tallinn operatora uzņēmuma Lennulaev OÜ valdes locekle Sigre Lutsa. Aeroatrakcija tika atvērta apmeklētājiem 20. jūnijā, pārējais Balloon Tallinn komplekss (kafejnīca un uzglabāšanas kamera) tiks atklāts jūlijā. Atrakcija Balloon Tallinn darbosies līdz septembra beigām katru dienu no pulksten 8.00 līdz 20.00 (labvēlīgos vēja apstākļos).

Aerostats ir piemērots visas ģimenes apmeklējumiem — iespēja lidot ar gaisa balonu un priecāties par panorāmas skatu būs pieejama ikvienam pasažierim no visvecākā līdz vismazākajam. Ar gaisa balonu varēs pavizināties arī personas ar īpašām vajadzībām un pasažieri ratiņkrēslos. Tāpat balonu varēs noīrēt privātiem lidojumiem un pasākumiem.

Aerostats Balloon Tallinn ir piesiets pie zemes ar trosi, kas iztur vismaz 42 tonnu smagumu. To vada ar elektriskās vinčas sistēmu. Balonu notur 136 tonnas betona un 11 tonnu smagā vinča. Ar gaisa balonu var veikt drošus lidojumus, ja vēja stiprums nepārsniedz 12 metrus sekundē. Lidojums ilgst 10–15 minūtes.

Balloon Tallinn ir pildīts ar hēliju — pilnīgi inertu, tīru, netoksisku, sprādziendrošu un ugunsdrošu gāzi bez smaržas. Vinčai ir trīskārša rezerves sistēma, un tā ir aprīkota ar vietējo rezerves ģeneratoru. Astoņstūru skatu platforma pie hēlija balona ir piestiprināta ar īpašu tīklu, kas netraucē ainavas vērošanu un fotografēšanu. 18 pasaules valstīs ir uzstādīti 40 šāda veida aerostati.

Lidojumus ar aerostatu Balloon Tallinn Igaunijā reglamentē aviācijas noteikumi. Lidojumi ar šāda veida baloniem ir tikpat droši kā lidojumi ar lidmašīnu. Aerostatu vienlaikus vada divi piloti: viens atrodas gaisa balona gondolā, bet otrs — uz zemes.

Aerostata Balloon Tallinn izgatavotājs Lindstrand Technologies Ltd. (LTL) ir izcilākais par gaisu vieglāku lidaparātu izgudrotājs un ražotājs, kura dibinātājs, patrons un vadītājs ir aviācijā labi zināmais inženieris un pilots Pērs Lindstrands. Uzņēmuma produkcija ir sertificēta 48 valstīs. Uzņēmumam, kas ražo gaisa kuģus, gāzes aerostatus, gaisa balonus un par gaisu vieglākas augsto tehnoloģiju konstrukcijas, ir nevainojama reputācija drošības jomā un visplašākais produkcijas klāsts pasaulē. Cita starpā 1999. gadā uzņēmums LTL sadarbībā ar Vācijas firmu Daimler Chrysler Aerospace noslēdza līgumu ar Eiropas Kosmosa aģentūru par ilgstošas izmantošanas stratosfēras dirižabļa izstrādi. 2002. gadā LTL saņēma zondes Beagle 2 lidojumam uz Marsu izstrādes un izgatavošanas pasūtījumu. Uzņēmums izveidoja tolaik visnovatoriskāko izpletni pasaulē, kas 2003. gadā sekmīgi nolaidās uz Marsa.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.balloontallinn.ee

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86945796sec.