Daugavpilī «mākslas dzīve» svin 50 gadu jubileju

Šogad Daugavpils “mākslas dzīvei” ir liels notikums – 50 gadu jubileja, kad kopš 1971.gada Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notiek ikgadējās profesionālo mākslinieku izstādes. Pateicoties tā laika kultūrpolitikai un māksliniekiem, MĀKSLA Daugavpils pilsētvidē kļuvusi par pilsētas neatņemamu sastāvdaļu. Arī šogad Daugavpils mākslinieki veido galveno izstādi tradicionālo mākslas svētku “Mākslas dienas” ietvaros. Zināmu apstākļu dēļ šogad Daugavpils mākslinieku izstāde tika pārcelta no tradicionālā "Mākslas dienu" laika pavasarī - uz vasaru.

Izstādē “Mākslas dienas 2021” pārsvarā skatāmi gada laikā tapušie “Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas” (DRMA)  mākslinieku dažādu mākslas nozaru, stilu mākslas darbi. Izstādē varēs apskatīt arī DRMA goda biedru (aizsaulē aizgājušo) Silvas Linartes, Jeļenas Volkovas, Leonīda Baulina, Grigorija Mihejeva darbus.     

Daugavpils mākslinieki (un ne tikai no Daugavpils) kopš 1998.gada ir apvienojušies radošā organizācijā - biedrībā “Daugavpils reģiona mākslinieku asociācija”. Tā apvieno dažādu paaudžu, skolu un nozaru profesionālos māksliniekus: gleznotājus, grafiķus, tēlniekus, keramiķus, tekstilmāksliniekus, scenogrāfus, dizainerus u.c..

DRMA galvenie darbības virzieni - veicināt jaunradei labvēlīgus apstākļus, popularizēt asociācijas biedru radošā darba rezultātus, aizstāvēt mākslinieku radošo brīvību, morālās, ekonomiskās, sociālās tiesības un profesionālās intereses.

Izstāde tiks atklāta 2.jūlijā un būs skatāma līdz 12.septembrim. Visi mīļi aicināti!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.75383306sec.