Daugavpilī īstenos AAE vēstniecības projektu

Aktualizējot sieviešu lomu sabiedrībā un veicinot sadarbību starp Latviju un Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE), trešdien, 30. jūnijā tiešsaistē norisinājās AAE vēstniecības Latvijā rīkotais seminārs “Women Empowerment”, par sieviešu iedrošināšanu, dzīves kvalitātes uzlabošanu un sekmīgu iekļaušanos darba tirgū.

Seminārā piedalījās Apvienoto Arābu Emirātu vēstniece Latvijā V.E. Hanana Halfana Al Alīli, Latvijas Valsts prezidenta dzīvesbiedre Andra Levites kundze, valsts amatpersonas, biedrības “Centrs Marta” vadītāja Iluta Lāce, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Valts Ābols, kā arī pašvaldību pārstāvji, tostarp arī Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska.

V.E. Hanana Halfana Al Alīli pašlaik ir līdz šim vienīgā Latvijā rezidējošā Apvienoto Arābu Emirātu vēstniece. Uzrunājot semināra dalībniekus vēstniece uzsvēra, ka abām valstīm sadarbojoties svarīgi veidot ne tikai ekonomiskos sakarus, bet arī dalīties pieredzē un sniegt atbalstu sociālajās jomās. Kā vienu no pašlaik aktuālākajiem sadarbības virzieniem viņa norādīja sieviešu dzīves kvalitātes uzlabošanu.

Latvijas Valsts prezidenta dzīvesbiedre Andra Levites kundze savā uzrunā sniedza ieskatu Latvijas sieviešu tiesību vēsturē, kā arī skaidroja pašreizējo situāciju sieviešu nodarbinātībā un stāvokli sabiedrībā kopumā. Savukārt, Valsts amatpersonas biedrības “Centrs Marta” vadītāja Iluta Lāce, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Valts Ābols un Jēkabpils pašvaldības pārstāvji sniedza ieskatu projektos un aktivitātēs, kas īstenoti sadarbībā ar Apvienoto Arābu Emirātu vēstniecību Latvijā.

Ar AAE vēstniecības Rīgā finansiālu atbalstu, plānots īstenot projektu arī Daugavpilī, lai veicinātu sieviešu iekļaušanos darba tirgū. Projekta ietvaros plānots apmācīt 10 sievietes no Daugavpils, kuras ir bez darba, lai viņas iegūtu šūvējas kvalifikāciju un turpmāk varētu veiksmīgi strādāt šajā profesijā.

Plānotais mācību ilgums ir 640 stundas – aptuveni 4 mēneši. Apmācību kurss ietver teorētiskās un praktiskās nodarbības. Līdz ar to dāmām būs teorētiskas zināšanas un iemaņas šūšanā, bet arī praktiskās iemaņas, lai veiksmīgi spētu strādāt šajā amatā. Noslēdzoties kursam, visas apmācītās sievietes kārtos eksāmenu, lai iegūtu šuvējas kvalifikāciju. Visas sievietes, kuras sekmīgi nokārtojušas eksāmenu, saņems dokumentu, kas apliecina šuvējas kvalifikāciju, kā arī tiks nodrošinātas ar šujmašīnām, ar kuras palīdzību sniegt šūšanas pakalpojumus.

Semināra laikā Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska sniedza ieskatu jautājumus, kas saistīti ar sieviešu dzīves kvalitāti un nodarbinātību Daugavpilī. Līvija Jankovska pateicās vēstniecei V.E. Hananai Halfanai Al Alīli par viņas iniciatīvu, atbalstu un līdzdarbošanos arī Daugavpils iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanā.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41209197sec.