«Marka Rotko mākslas centrā» notiks vijoļmūzikas pēcpusdiena

2016. gada 1.maijā plkst.15.00, Daugavpilī dzimušās māsas Renāte un Santa Stivriņas aicina uz vijoļmūzikas pēcpusdienu Marka Rotko mākslas centrā, piedāvājot mazu ieskatu dažu dižāko vijoļmūzikas komponistu daiļradē (tādu kā J.S.Bahs, V.A.Mocarts, N.Paganīni, Ž.Sibēliuss). Māsas bieži koncertē Latvijā un Polijā, atskaņojot kontrastējošu un daudzus gadsimtus aptverošu mūziku, nereti iekļaujot arī pašu izveidotu improvizāciju.

Santa Stivriņa – vijolniece, kura savu muzikālo vēstījumu bagātina ar emociju krāsu gammu. Pabeigusi Daugavpils Mūzikas vidusskolas pamatskolu pie Igora Ozuna, turpinot mācības pie Kārļa Bramaņa Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā. Šo gadu laikā spēlējusi meistarklasēs tādiem izciliem vijolniekiem kā Ray Chen, Henning Kraggerud, Sergey Azizjan, Roman Nodel, Gunnars Larsens u.c. Piedalījusies vairākos jauniešu orķestra projektos (Orkester Norden, Youth Orchestera of Bergen, Nordpus project Viatore), koncertējot Latvijā, Norvēģijā, Zviedrijā, Dānijā, Vācijā un Polijā. Šobrīd studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijā emerit. prof. Jura Švolkovska klasē; papildinājusies Krakovā, Erasmus programmas ietvaros pie prof. Roberta Kabaras.

Renāte Stivriņa – komponiste un ērģēlniece, pašlaik studē Krakovas Mūzikas akadēmijas Kompozīcijas doktorantūrā pie prof. Juzefa Rihlika un ērģeļspēles Maģistrantūrā pie prof.Miroslavas Semeniuk-Podrazas. Absolvējusi J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju pie prof. Artura Maskata un Lodzas Filmu skolu programmā: Filmu mūzika, animācija un audiovizuālā māksla. Simfoniskās, instrumentālās, elektroakustiskās un kora mūzikas autore. Kā izpildītājmāksliniece labprāt atskaņo dažādu laikmetu mūziku, bet sevišķu interesi velta laikmetīgās mūzikas izzināšanai. Sadarbojusies ar Latvijas Nacionālo Simfonisko un Liepājas Simfonisko orķestri, Vroclavas un Krakovas kamerorķestriem, kameransambļiem Slovēnijā, Ungārijā, Ukrainā un Latvijā, kā arī pārdesmit koriem no visas pasaules. Latvijas Komponistu Savienības biedre. Sevišķu interesi velta mūzikas un citu mākslas veidu mijiedarbei: kā disertācijas skaņdarba iedvesmas avots kalpojušas Marka Rotko, Huana Miro un Marka Šagāla gleznas. 2014.g. bijusi Daugavpils M. Rotko Mākslas centra rezidente.

Apmeklējot kādu no mākslas centra izstādēm 1.maijā par īpašām svētku cenām, ieeja koncertā brīva.

Valsts svētkos 2016. gada 1. un 4. maijā Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs būs atvērts apmeklētājiem no plkst. 11:00 līdz 17:00, un apmeklētāji varēs apskatīt jaunās mākslas centra izstādes par īpašām svētku cenām.

Šajā sezonā Marka Rotko mākslas centrā var apskatīt Francijā dzīvojošās latviešu mākslinieces Barbaras Gailes personālizstādi "Debesis", Baņutas Ancānes litogrāfiju izstādi "Portreti", Olgas Rēlas izstādi "Balto liliju sapnis", kurā apskatāmas arī mākslinieces veidotās plastiskās lelles, fotogrāfiju izstādi- "Mārtiņš Buclers - 150", 1. Starptautiskā fotogrāfijas simpozija izstādi, ka arī Latgales mākslas izstādi "Untitled", kurā skatāmi 70 reģiona mākslinieku darbi.

1. maijā plkst. 15:00 Marka Rotko mākslas centrs aicina apmeklētājus uz vijoļmūzikas pēcpusdienu, kurā Daugavpilī dzimušās māsas Renāte un Santa Stivriņas piedāvās mazu ieskatu dažu dižāko vijoļmūzikas komponistu daiļradē (tādu kā J.S.Bahs, V.A.Mocarts, N.Paganīni, Ž.Sibēliuss). Māsas Stivriņas bieži koncertē Latvijā un Polijā, atskaņojot kontrastējošu un daudzus gadsimtus aptverošu mūziku, nereti iekļaujot arī pašu izveidotu improvizāciju. Apmeklējot kādu no mākslas centra izstādēm, ieeja koncertā brīva.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.82916093sec.