Investē inovācijās, lai veicinātu aprites ekonomiku modes industrijā

Eiropā vadošā modes un dzīvesstila tiešsaistes platforma Zalando, kas jau vairākus mēnešus darbojas arī Latvijā, ievieš jaunu biznesa praksi aprites ekonomikas veicināšanā. Līdz šim modes industrija strādājusi lineārā ekonomikā pēc principa “paņemt-radīt-izmantot-izmest”. Ar jaunajām iniciatīvām uzņēmums vēlas radīt pāreju uz aprites ekonomiku, pārveidojot katru produkta dzīves cikla soli uz “ražot-izmantot-izmantot atkārtoti-noslēgt apli”.

Šī iniciatīva tiek īstenota, lai sasniegtu mērķi - pielietot aprites ekonomikas principus un, sākot no 2023.gada, pagarināt vismaz 50 miljonu modes produktu dzīvi, kā tas noteikts Zalando ilgtspējības stratēģijā do.MORE.

“Lai samazinātu modes industrijas negatīvo ietekmi uz cilvēkiem un planētu, tai ir jāpāriet uz aprites ekonomiku. Mēs, Zalando, redzam šo pāreju kā unikālu iespēju uzņemties līdera lomu modes industrijas pārveidē, radīt jaunus peļņas avotus un būt ieguvējiem no izmaiņām patērētāju uzvedībā, kuras notiek jau tagad. Saskaņā ar mūsu Attitude-Behavior Gap ziņojumu vairāk nekā 60% patērētājiem ir svarīgi, lai viņu apģērbs iegūtu otro dzīvi, nevis nonāktu atkritumos. Mūsu mērķis ir panākt uzvedības izmaiņas, virzoties uz aprites ekonomikas precēm un principiem. Pagaidām vēl nav visu atbilžu, bet mēs sadarbojamies ar galvenajiem industrijas spēlētājiem, testējot un eksperimentējot ar jauniem risinājumiem, lai pārietu uz pilnīgu aprites biznesu,” stāsta Laura Coopen, Zalando ilgstspējības vadītāja.

Tas sevī ietver aprites ekonomikai piemērotu dizainu izstrādi, kas atspoguļota kolekcijā “redeZIGN for circulaity”, gan lietotu apģērbu labošanu, nepārtraukti sekojot līdzi lietotu preču piedāvājumam ar īpašas platformas palīdzību, un tāpat arī gudru tekstilizstrādājumu atkritumu pārvaldību. Aprites ekonomikas projektā ar Fashion for Good, Zalando stratēģijas mērķis ir atrast risinājumus pilna spektra industrijas izaicinājumiem, kas aptver klientus, zīmolus un partnerus. Visas šīs iniciatīvas vedīs Zalando soli tuvāk vīzijai kļūt par ilgtspējīgas modes platformu ar pozitīvu devumu cilvēkiem un planētai.

PAR ZALANDO
Zalando (https://corporate.zalando.com) ir Eiropā vadošā modes un dzīvesstila tiešsaistes platforma. 2008. gadā Berlīnē izveidotā platforma, piedāvājot apģērbus, apavus, aksesuārus un skaistumkopšanas preces, nodrošina ar visu nepieciešamo aptuveni 45 miljonus aktīvo klientu 23 tirgos. Mūsu klāstā ir gan pasaulslavenu starptautisko zīmolu, gan vietējo zīmolu preces. Mūsu platforma ir modei veltīta vieta, kur vienkopus mīt iedvesma, inovācijas un mijiedarbība. Mēs kā Eiropā modernākais tehnoloģiju uzņēmums cītīgi strādājam pie tā, lai atrast digitālus risinājumus ikvienam modes ceļojuma aspektam – mūsu klientiem, partneriem un ikvienam Zalando stāsta vērtīgajam dalībniekam. Mūsu vīzija ir būt par modes sākumpunktu un ilgtspējīgu platformu ar pozitīvu tiešsaistes ietekmi uz cilvēkiem un planētu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15896511sec.