Kā efektīvi un lietderīgi apvienot savu brīvo laiku kopā ar ģimeni?

Pandēmijas laiks cilvēkiem ļāva atrast sev jaunus hobijus ar kuriem nodarbināt kā ķermeni tā arī prātu. Tiesa, svarīgākais un grūtākais jautājums - ar kādām aktivitātēm? Mūsdienās internets piedāvā daudz dažādus veidus, kā iespējams pavadīt savu brīvo laiku un apvienot patīkamo ar lietderīgo. Taču dažkārt var šķist neiespējami apstāties un izrauties no ikdienas karuseļa. Vairums latviešu savu ikdienu pavada “darbs-mājas” režīmā un pēc garas un nogurdinošas darba dienas, atnākot mājās, neko citu negribas kā vien atlaisties dīvānā un vērot kādu programmu TV ekrānā.

Latvijas darba kultūra lēnām sāk līdzināties Eiropas attīstītāko valstu piemēram un arvien vairāk cilvēkiem sāk parādīties brīvais laiks ārpus darba. Un, lai cik jocīgi tas nešķistu, brīvā laika parādīšanās spēj izsist cilvēkus no sliedēm un tad rodas jautājums - kā efektīvāk un lietderīgāk pavadīt savu brīvo laiku? Turpini lasīt šo rakstu un smelies iedvesmu, kā jēgpilni aizpildīt savu brīvo laiku.

Interesantas un prātu attīstošas aktivitātes kopā ar ģimeni
Ģimenes spēļu vakars: Kas var būt saliedējošāks un ģimeniskāks par spēļu vakaru kopā ar bērniem? Nemaz nerunājot par intelektuālo guvumu. Katrā ģimenē ir kāda galda spēle, kura ir uzdāvināta dzimšanas dienā, bet kurai līdz šim nav bijis laika pieķerties un uz tās tikai krājās putekļu kalni. Vai tās būtu šarādes jeb mēmais šovs, vai arī kādi minēšanas un izveicības uzdevumi, sagatavojiet veselīgas uzkodas un pavadiet jautru vakaru kopā ar saviem mīļajiem.

Filmu vakars: Vai tās būtu latviešu kino klasikas kā Limuzīns Jāņu nakts krāsā vai mūsdienu datorgrafikas šedevri un animācijas filmas, kopā ar gardu popkornu un kādu citu gardumu būs lieliski izdevies ģimenisks vakars. Filmu skatīšanās ne tikai pavērs ceļu dažādām diskusijām par to, kas tiek vērots TV ekrānā, bet arī ļaus labāk iepazīt bērnu uztveri un viedokli par dažādām lietām un tematiem.

Grāmatu lasīšanas vakars: Ne tikai bērni, bet arī vecāki paši, lielu daļu savas ikdienas pavada skatoties datora vai telefona ekrānos. Brīvais laiks ir lieliska iespēja lai atpūtinātu acis un atgūtu savu mīlestību pret literatūru. Liela iespēja, ka pēdējo reizi grāmatu rokās esi turējis vidusskolas vai studiju gados un pa šiem gadiem ir uzkrājies saraksts ar grāmatām, kuras vēlies izlasīt. Literatūra spēj ievest cilvēku pavisam citā pasaulē, attīstīt kreatīvo domāšanu, kā arī vārdu krājumu. Mūsdienu iespējas ir plašas - iegādājies grāmatu internetā vai arī pasūti elektroniskā formāta grāmatas. Un domājot no gaišās puses, pie šī brīža astronomiskajām elektrības cenām Latvijā - mazāk vakarus pavadot pie datora vai televizora ekrāna, ietaupīsies jūsu elektrības rēķins.

Ja tomēr lasīšana šķiet par garlaicīgu vai nav pa prātam, vari smelties iedvesmu citām aktivitātēm šajā Jēkabpils ziņu portāla rakstā. Rakstā uzzināsi, ka ikviens no mums var piepildīt savu brīvo laiku ar dažādām aktivitātēm - vajag tikai izvēlēties sev piemērotāko.

Pazīmes kas liecina, ka darba un ģimenes dzīve nav harmoniska
• Rodas vainas sajūta un stress pret darbu un ģimeni;
• Patstāvīgs nogurums un sajūta, ka nepietiek laika atpūtai;
• Domāšana par darbu un ar to saistītām lietām arī pēc darba laika, brīvdienās;
• Veselīgu ģimeni veido mamma un tētis, tāpēc svarīgākā loma veselīgā un harmoniskā ģimenes dzīvē ir partnerattiecībām. Ja partneri kopā pavada maz laika, tādējādi lēnām atsvešinoties viens no otra, svarīgi tam pievērst uzmanību un to risināt, jo tikai veselīgā ģimenē bērni jutīsies laimīgi, ja paši vecāki jutīsies laimīgi kā partneri.

Izmanto laiku lietderīgi un attīsti savus talantus un prasmes
Ir vērts padomāt, vai tavs hobijs vai talants var kļūt par papildus peļņas avotu. Esi lielisks desertu meistars un tavi mājinieki ar gardu muti notiesā katru tevis pagatavoto ēdienu? Varbūt vari sākt veidot desertus un citus gardumus uz pasūtījuma! Un kā ar rokdarbiem? Varbūt veido lieliskus adījumus un tamborējumus no dažādiem materiāliem? Rudens un ziema ir tepat aiz stūra - pavisam noteikti ir cilvēki, kuri labprāt sev aukstajai sezonai iegādātos kādu tamborētu vai adītu cepuri, šalli vai cimdus.

Izmanto YouTube, Twitch vai citas platformas, lai attīstītu savas prasmes un iemācītos ko jaunu. Galvenais, lai tas sagādā prieku un sniedz gandarījumu neatkarīgi no tā, vai tas nozīmē izkāpšanu no savas konforta zonas. Iedvesmojies un sāc darīt jau šodien!

Izvērtē kā attīstīt savu karjeru
Varbūt tevi māc šaubas par savu pašreizējo profesiju vai darba vietu un apsver domu tuvākajā nākotnē to mainīt? Izmanto brīvo laiku lietderīgi un veic nelielu darba tirgus izpēti - kuras ir pieprasītākās un atalgotākās darba profesijas patlaban? Varbūt tev ir laiks apgūt kādus no online pieejamajiem kursiem, kuru apgūšanai nav nepieciešams pamest savu dzīvesvietu un liela daļa no šiem kursiem ir pieejami bez maksas, tāpēc nevajadzētu palaist garām šādas iespējas, bet gan tās izmantot. Viss kas tev ir nepieciešams - dators un stabils interneta pieslēgums. Kā populārākos kursus varam minēt:
• laika pārvaldīšana un plānošana;
• sevis iepazīšana un attīstīšana;
• biznesa vadība;
• dažādi finanšu kursi.

Pārskati savu CV un pārliecinies, ka tajā ir norādīta svaigākā un aktuālākā informācija (darba pieredze, kursi, u.c.), jo dzīve dažkārt piespēlē negaidītas darba iespējas un piedāvājumus, uz kuriem nepieciešams reaģēt ātri un bez domāšanas.

Piepildi savu brīvo laiku dodoties pārgājienā vai kempingā
Mums jāmācās vairāk novērtēt un pateikties Latvijas dabai par to, ka tā ir ne tikai skaista, bet arī piedāvā dažādas dabas takas un pārgājienu maršrutus. Dodies vienatnē un kārtīgi izkusties Ķemeru dabas takā vai kopā ar ģimeni izstaigā un apskati zelta rudeni Siguldā. Apvienojot to ar kempingošanu, brīvdienas, kas pavadītas dabā, sniegs jums daudz pozitīvu emociju un uzlādēs pirms gaidāmās darba vai skolas nedēļas.

Pavadi laiku savas veselības uzlabošanai
Vai tas būtu treniņš vienatnē vai ar saviem mīļajiem, uzturi sevi labā fiziskā formā mājas apstākļos. Iedvesmai vari izmantot Youtube platformu, kurā atradīsi daudz un dažādus treniņus jebkurai ķermeņa daļai, neizejot no mājām. Ja tomēr vēlies doties uz sporta zāli, svarīgi ir izvērtēt kāda veida nodarbības tev būs vispiemērotākās. Iespēju ir daudz, nepieciešama tikai griba un motivācija sākt darīt!

Ieteikumi darba un ģimenes līdzsvara uzlabošanai
Ilgās darba stundas un garā darba nedēļa var atņemt spēkus un motivāciju nodoties augstāk minētajām aktivitātēm pēc darba. Un tas ir saprotams. Un nebūt nevajag justies vainīgam par to, ka lielu daļu no tavas dzīves aizņem darbs. Darbs ir svarīgs ne tikai, lai pašrealizētos un attīstītos, bet arī, lai attīstītu un nodrošinātu ģimenes labklājību. Taču visa pamatā ir balanss. Nav konkrēts stundu skaits, cik nepieciešams pavadīt darbā un cik jāvelta ģimenei, lai apgalvotu, ka ir atrasts balanss starp darbu un ģimeni. Svarīgākais ir nevis pavadītais laiks darbā, bet gan tevis patērētā enerģija, ko velti konkrētajai dzīves jomai.


SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 Laivošana Latgalē Latgale.travel
Aktīvā laivošanas sezona ir gaisā! Dodies izbaudīt piedzīvojumus Latgalē | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 21.03.2024 Eksotiska atpūta - pēdējās vietas! Estravel Latvia
Ieleciet vasarā jau tyagad! - pēdējie lidojumi uz eksotiskiem galamērķiem Āzijā - Bali, Taizeme, Maldīvu salas... Tagad un tūlīt! | Skatīt vairāk
no 1329 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.03.2024 - 20.03.2024 Viesu māja  “VINTĀŽA” TAKA
6 istabas nakšņošanai (līdz 30 cilvēkiem). Ir biljarda zāle un liela pirts, kur papērties vai vienkārši sasildīties. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.21153712sec.