Valmiera pateicas pasaulē lielākā cilvēku foto projekta dalībniekiem

Četras dienas, 21 vieta topošajā Valmieras novadā un 377 fotoportreti. Pateicamies ikvienam pasaulē lielākā cilvēku foto projekta “Inside out” dalībniekam par drosmi un sirds siltumu! Katrs cilvēks ir īpašs un skaists, katrs paveic ko tādu, kas pasauli dara labāku. Katrs fotoportrets ir arī stāsts un apliecinājums par nozīmīgumu, ka arī šķietami mazie darbi un vēlme darīt labu patiesībā rada lielas pārmaiņas.

Foto projekta “Inside out” mērķis ir iedvesmot darīt pasauli labāku. No Ekvadoras līdz Nepālai, no Sanfrancisko līdz Palestīnai un pat Arktikai – dažādās vietās projektā iesaistītie cilvēki dalās ar savu fotoportretu un stāstu, kļūstot par publiski aplūkojamu mākslas darbu. Valmiera un topošais Valmieras novads sabiedriski nozīmīgajā foto projektā iesaistās ar iniciatīvu “Notice us!” (“Pamani mūs!”). Tas ir stāsts par iekļaujošu sabiedrību un saikni citam ar citu, par to, ka Latvija ir bagāta cilvēku, dabas, kultūras, pieredzes un vēl daudzu citu iemeslu dēļ. Mēs darām, mēs radām, mēs iedvesmojam, mēs lepojamies, mēs gribam būt pamanīti, lai dalītos savā īpašajā stāstā.

Dažāda vecuma, tautības, profesiju cilvēki fotografējās Ipiķos, Rūjienā, Lodē, Naukšēnos, Rencēnos, Ramatā, Mazsalacā, Matīšos, Burtniekos, Valmiermuižā, Vaidavā, Dikļos, Zilākalnā, Kocēnos, Bērzainē, Strenčos, Trikātā, Brenguļos, Kauguros, Mūrmuižā un Valmierā. Fotogrāfa Uģa Brālēna fotografētie brīnišķīgie portreti šobrīd ir nosūtīti uz Ņujorku, kur tie tiks apstrādāti, attīstīti un ar kurjerpastu ceļos atpakaļ uz Valmieru.

Valmierā lielformāta fotoportreti aprīļa izskaņā tiks izvietoti vietā, kas nekad nav pieredzējusi fotoizstādi, kas pildījusi saimniecisku uzdevumu, kas slejas 45 metru augstumā virs pilsētas un ko iedzīvotāji, visticamāk, nekad nav iztēlojušies kā kultūrtelpu. Tas ir Valmieras bijušās katlumājas skurstenis Rīgas ielā 25. Pēc projekta noslēguma plānots bijušajā katlumājā veidot mākslas telpu. Tā būs vieta modernajai un laikmetīgajai mākslai, pašrealizācijai un mijiedarbībai ar pasaules mēroga mākslu. Šādā veidā tas ir arī simbolisks vēstījums un sākums katlumājas pārbūvei – vieta, kas radīja siltumu māju apsildīšanai, turpmāk sildīs sirdis, pārtopot par kultūrvietu.

Paldies ikvienam, kurš piedalījās, iesaistījās, piekrita būt pamanīts! Pateicamies kultūras nozares pārstāvjiem, kuri arī personīgi uzrunāja un iedrošināja cilvēkus iesaistīties!

Jāpiemin, ka projekta “Inside out” īstenošana ir viena no nozīmīgākajām norisēm, Valmierai un topošajam Valmieras novadam esot ceļā uz Eiropas kultūras galvaspilsētas titulu 2027.gadā. Projekts sasaucas ar Eiropas kultūras galvaspilsētas mērķiem aizsargāt un veicināt kultūras daudzveidību Eiropā un uzsvērt to kopīgās iezīmes, vairot iedzīvotāju piederības apziņu kopējai kultūras telpai, kā arī veicināt kultūras ieguldījumu pilsētu ilgtermiņa attīstībā.

Katra projekta “Inside out” iniciatīva pasaulē ir dokumentēta un apskatāma interaktīvā kartē www.insideoutproject.net/en/map. Piedaloties projektā, esam pievienojušies tiem vairāk nekā 400 000 cilvēkiem 138 valstīs, kuri, publiski daloties ar savu fotoportretu, vērš uzmanību neiecietībai, rasismam, atbalsta demokrātiskas vērtības, veicina klimata pārmaiņas, runā par integrāciju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.34005189sec.