Suņu dāmas aicina uz lasīšanas nodarbībām

Šobrīd Nika, Bille un Martuks apošņā jaunākās grāmatas bibliotēkas plauktos, izmēģina, cik mīksts ir paklājs labākajās klausāmvietās, un atkārto pārsteidzošus trikus. Laiks gatavoties nav atlicis daudz – jau 12. aprīlī Valmieras bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā atsākies lasīšanas veicināšanas programma bērniem "Otrdienas – Ķepu dienas".

Katrā nodarbībā piedalīsies kāda suņu dāma, lai ar nedalītu interesi klausītos bērnu lasām, turklāt no šīs lasīšanas skolotājas aizrādījumus nekad nedzirdēt. Suņu dāmas labprāt parādīs kādu triku. Viņas būs labākās draudzenes un uzticamākās sarunu biedrenes, lai nodarbība bērniem palīdzētu atpūtināt galvu un rotaļu veidā uzlabotu lasītprasmi.

Nika, Bille un Marta ir veikušas speciālu apmācību, lai palīdzētu bērna attīstībā. Šādas nodarbības rosina bērnam atvērties, pārvarēt uzstāšanās bailes, uzlabot lasītprasmi, jo, lasot sunim, uztraukums pazūd, četrkājainais draugs nekad neaizrādīs, tādējādi bērnam rodas pozitīvas emocijas. Protams, kanisterapijas suns var būt neatsverams atbalsts bērniem veselības uzlabošanā un stiprināšanā, taču svarīgi, ka lasīšana kopā ar suni ir piemērota ikvienam, arī tiem bērniem, kuriem ar lasīšanu viss ir kārtībā. Tā ir arī mācīšanās rūpēties par dzīvnieku, pozitīvas emocijas, motivācija darīt un spēja uzņemties atbildību.

Suņi, kuri bibliotēkā darbojas ar bērniem, ir ieguvuši kanisterpaijas sertifikātu. Tas ir rehabilitācijas veids, izmantojot speciāli selekcionētu un apmācītu suni. Martas, Nikas un Billes saimniece ir kinologs, apmācības trenere, kanisterapijas asistente un kanisterapijas suņu eksaminatore Ingūna Tihomirova. Nodarbības notiks kopā ar galveno bibliotekāri, kanisterapijas brīvprātīgo Līgu Bujani.

Lasīšana kopā ar suni norisināsies otrdienās plkst.16.00 un 17.00 (katrā grupā ne vairāk kā četri dalībnieki) Valmieras bibliotēkā. Nepieciešams iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruni 27047344. Piedalīties aicināti bērni, kuri jau prot lasīt. Dalība – bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54339695sec.