Piedalies rudens ražas pārgājienā!

Saule jau gausāk silda loga rūti, no dārza tiek novākti pēdējie galviņkāposti un puravi, tepat jau arī mežrozīšu augļu ievākšanas laiks. Rudens kā krāšņa mozaīka pārvērš visu medainos toņos un piepilda pagrabus ar visdažādāko krāsu dārzeņiem un augļiem. 9. oktobrī plkst. 10.00 baudi dabas krāšņo rotu un izaicini sevi rudens ražas pārgājienā kopā ar dabas, tūrisma un aktīvās atpūtas entuziastu un Valmieras novada Tūrisma pārvaldes vadītāju Tomu Treimani. Pārgājiena laikā viesosimies saimniecības “Līveni” augļu dārzā un kopā ar Raimondu Indrānu degustēsim dažādus melnā plūškoka “LIVO” sīrupus un karstos dzērienus.

Pārgājiens būs piemērots piedzīvojumu meklētājiem un rūdītiem dabā gājējiem, kurus nebaida krietni lielāks dienišķo 10 000 soļu skaits, šķēršļu pārvarēšana un arī mežonīgākas dabas teritorijas. Piedzīvojums sāksies pie Rencēnu pagasta kultūras nama un vedīs pa visdažādāko segumu ceļiem, taciņām, meža stigām un pļavām līdz pat Ēveles lauku ārēm un atpakaļ. Maršruts būs apļveida, aptuveni 21 km garš, ar vidēju grūtības pakāpi. Pārgājiena temps būs mērens, un kopā ar viesošanos saimniecībā tas aizņems aptuveni sešas stundas. Lai diena būtu patīkama, aicinām vilkt pārgājienu zābakus un ērtu, laika apstākļiem atbilstošu apģērbu, kā arī paņemt līdzi dzērienu, kādu spēka našķi, savu bļodiņu un karoti zupas ēšanai pārgājiena noslēgumā.

Pārgājiena sākuma punktā iespējams nokļūt ar privāto auto un sabiedrisko transportu. 9. oktobrī plkst. 9.20 no Valmieras autoostas kursē autobuss Valmiera – Rūjiena – Mazsalaca – Valmiera, Rencēnos nonākot plkst. 9.52. Transporta biļetes iespējams iegādāties vietnē 1188.lv, Valmieras autoostā vai autobusā pie šofera īsi pirms izbraukšanas. Tie, kuri plāno uz pārgājienu ierasties ar autobusu, par nokļūšanu atpakaļ nav jāsatraucas, jo pēc pārgājiena norises kursēs sabiedriskais transports arī atpakaļ uz Valmieru.

Pārgājiena dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc savu dalību aicinām pieteikt iepriekš, zvanot pa tālruni 26332213, rakstot uz e-pastu [email protected] vai ierodoties klātienē Valmieras Tūrisma informācijas centrā (Rīgas ielā 10). Pārgājiena dalības maksa ir 5 EUR.

Dodoties dabā, aicinām būt atbildīgiem un ievērot dabai draudzīgas rīcības principus – ko atnesi, to aiznes! Informējam, ka pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts, fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras novada pašvaldības publicitātes vajadzībām.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48719597sec.