Valmierā skanēs koncertprogramma «Laiks. Tu. Lūgšana»

8.janvārī plkst. 17.00 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā notiks koncerts – mistērija. Latvijā maz skanējuši dziedājumi. Arvo Perta skaņu gleznas. Gaismas un skaņas saspēles. Koncertā uzstāsies soliste Aleksandra Špicberga, sitaminstrumentālisti Elvijs Endelis un Mikus Bāliņš un vīru vokālā grupa Aleksandras Špicbergas vadībā.

Iecere rīkot koncertu, kas mudinātu vienoties kopīgās lūgšanās, dzima pirms diviem gadiem. Sekoja notikumi, kas koncertiem neļāva notikt, tāpēc radošās komandas sapnis un cerība bija, ka koncertiem būs lemts reiz piepildīties. Šis gads nesis pasaulei jaunus pārbaudījumus – arvien skarbākus un baisākus. Aktuālāka ir kļuvusi nepieciešamība pēc stipras un kopīgas lūgšanas. Kā gadu iesāksim, tā to nodzīvosim! Tādēļ mūziķi savus klausītājus aicina sanākt kopā Jaunā gada sākumā, lai baudītu mūziku un vienotos lūgšanā par mieru pasaulē.

Koncertprogrammā “Laiks. Tu. Lūgšana” skanēs dažādu gadsimtu baznīcas dziedājumi un lūgšanas latīņu, grieķu, aramiešu, baznīcslāvu, latviešu valodā un igauņu komponista Arvo Perta instrumentālas skaņu gleznas. Dabisks balss skanējums satiks sitamo instrumentu pasāžas un ievibrēs klausītāju sirdis kopīgā lūgšanā. Emocionālajā gara pārdzīvojumā klausītāju vadīs Ivara Vācera režisētas gaismas spēles noskaņas, ļaujot klātbūtnē izdzīvot Gaismas uzvaras stāstu.

Daļa koncertprogrammā iekļauto skaņdarbu klausītājam būs jaunatklājums un Latvijā skanēs, iespējams, pirmo reizi, tostarp lūgšana “Mūsu Tēvs debesīs” aramiešu – Jēzus valodā. Koncertā skanēs gan austrumu, gan rietumu rita Baznīcas dziedājumi. “Mans sapnis ir, lai mēs šajā sarežģītajā laikā visi būtu kopā, sajustu kopību un stiprinātos kopīgās lūgšanās. Ja tikai uz mirkli pasaulē apklusīs lūgšana, pasaule apstāsies griezties! To mēs nedrīkstam pieļaut!” saka mūziķe Aleksandra Špicberga.

Koncerta radošā komanda aicina Jūs pievienoties šajā kopā būšanā gan pašiem klātesot, gan dāvājot šādu iespēju saviem tuviniekiem, draugiem, kolēģiem.

“Tas, ka mums trūktu laiks, ir ļauna ilūzija. Mums visiem ir laiks. Tas mums katru dienu tiek iedalīts vienādās daļās no jauna. Jautājums ir tikai viens, kam mēs tērējam savu laiku. Mēs ceram, ka mūsu koncerts dāvās klausītajiem stundu miera un pārdomu, ļaus stiprināties garā un svinēt Gaismas dzimšanas svētkus,” saka koncerta producente Māra Špicberga.

Aicinām Jauno gadu sākt, vienojoties un stiprinoties kopīgās lūgšanās.

Aleksandra Špicberga ir viena no spilgtākajām un daudzpusīgākajām jaunās paaudzes mūziķēm Latvijā, kurai vienlīdz tuva ir kā akadēmiskā, tā baznīcas un tautas mūzika. Aleksandra ir vairākkārtēja valsts un starptautisku jauno vokālistu konkursu laureāte, piedalījusies starptautiskos mūzikas festivālos. Aktīvi koncertē, sadarbojoties ar dažādu žanru izpildītājmāksliniekiem. Aleksandra ir absolvējusi Rīgas Doma Kora skolu un šobrīd studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā profesora Andra Veismaņa kora diriģēšanas klasē.

Elvijs Endelis un Mikus Bāliņš  ir klausītāju iemīļoti, spoži un virtuozi sitaminstrumentālisti. Starptautisku konkursu laureāti. Skatītāju atzinību guvuši Latvijas Nacionālās televīzijas konkursā ''Radīti mūzikai''. Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestra mākslinieki. Aktīvi koncertē, sadarbojoties ar dažādiem kolektīviem, tostarp Sinfonietta Rīga, Orķestris Rīga u.c. Abi mūziķi ir ieguvuši divus maģistra grādus Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Muzicē profesionālajā sitaminstrumentu ansamblī Perpetuum Ritmico, kura sastāvā tikuši nominēti Lielajai mūzikas balvai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.18002391sec.