Sikspārņu naktī Dundagā aicina iepazīt vienīgos lidojošos zīdītājus

Lai iepazīstinātu ar vienīgo Latvijas lidojošo zīdītāju, noslēpumaino nakts dzīvnieku sikspārni, Dabas aizsardzības pārvaldes (pārvaldes) Slīteres Nacionālā parka dabas centrs sadarbībā ar projektu LIFE FOR SPECIES un Dundagas Tūrisma informācijas centru 16. jūlijā interesentus aicina uz Sikspārņu nakti Dundagā. Visi laipni aicināti plkst. 20.30 uz Dundagas Brīvā laika pavadīšanas centru.

“Sikspārņu pētnieki Dundagu dēvē par Ziemeļkurzemes sikspārņu galvaspilsētu. Šeit esošie vecā parka dobumainie lapukoki, dažādas sikspārņiem piemērotas ēkas, kā arī dīķis vilina teju pusi no kopumā 16 Latvijas sikspārņu sugām uzturēties tieši Dundagā. Visas sikspārņu sugas Latvijā ir īpaši aizsargājamas, tādēļ piedāvājam vietējiem iedzīvotājiem un pilsētas viesiem paplašināt zināšanas par šiem mazajiem, lidojošām pelēm līdzīgajiem dzīvniekiem, kuriem ir būtiska loma kukaiņu aprites regulēšanā, kā arī bioloģiskās daudzveidības veidošanā,” pauž pārvaldes Slīteres Nacionālā parka dabas centra vadītāja Baiba Ralle.

No plkst. 20.30 līdz 22.00 ģimenes ar bērniem varēs darboties radošajās darbnīcās un izziņas aktivitātēs pārvaldes un Dundagas Tūrisma informācijas centra pārstāvju vadībā, kā arī risināt dažādus uzdevumus par sikspārņiem. Plkst. 21.15 ikvienam būs iespēja dzirdēt aizraujošu sikspārņu pētnieka Viestura Vintuļa lekciju par sikspārņiem Latvijā un pasaulē, uzzinot vairāk gan par to daudzveidību, izplatību un noslēpumaino nakts dzīvesveidu, gan apstākļiem, kādi tiem nepieciešami izdzīvošanai Latvijas ziemās, gan  faktoriem, kas samazina to populāciju.

Savukārt plkst. 22.15 sāksies sikspārņu vērošanas pastaiga Dundagas pils parkā. Labos laikapstākļos tās laikā ekspertu vadībā pasākuma dalībniekiem būs iespēja ar ultraskaņas detektora palīdzību sadzirdēt vairāku Dundagā mītošu sikspārņu sugu pārstāvjus.

Dalība pasākumā ir bez maksas. Tomēr dalībnieku skaits ir ierobežots, tādēļ jāpiesakās iepriekš, aizpildot https://ej.uz/SiksparnunaktsDundaga vai sūtot īsziņu ar dalībnieka vārdu un  uzvārdu uz tālruni 28611079.

Visi Latvijā mītošie sikspārņi ir cilvēkam nekaitīgi, pārtiek no kukaiņiem un pārsvarā darbojas naktīs. Nakts laikā tie uzņem barības vielas, kas veido trešdaļu no pašu svara, apēdot pat 600 odu laikposmā starp saulrietu un saullēktu.

Pasākums tiek organizēts ar Eiropas Komisijas LIFE programmas un Valsts reģionālās attīstības aģentūras līdzfinansētā projekta LIFE FOR SPECIES jeb “Apdraudētas sugas Latvijā: uzlabotas zināšanas un kapacitāte, informācijas aprite un izpratne” (LIFE19 GIE/LV/000857) finansiālu atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44646192sec.