Autors: Jānis Pēteris Bērziņš
Avots: BalticTravelnews.com/Nationaldaycalendar.com
ASV, kas pazīstama ar dažādu svētku atzīmēšanu un svinēšanu, 3. novembri pasludinājusi par sviestmaižu jeb sendviču dienu. Ko nu teikt – arī Latvijā šobrīd sviestmaizes ir gana populāras, it īpaši, ka mājsēdes laikā to ēšanu var ļoti ērti apvienot ar darbu vai TV skatīšanos.
Sendviča jeb ar sieru un gaļu pildīta maizes izgudrošana tiek piedēvēta Sendvičas grāfam Džonam Montagu. 1762. gadā grāfs, kuram dikti patikušas azartspēles, lūdzis savam pavāram pagatavot maltīti, kuras baudīšanai nav nepieciešami galda piederumi un atstātu vienu roku brīvu spēļu turpināšanai. Pavārs viņam iedevis sagrieztu gaļu starp diviem grauzdiņu gabaliņiem.
Lūk, šāda ir Sendviča rašanās vēsture, lai gan sviestmaizes noteikti bijušas modē arī pirms tam, turklāt Eiropā, it īpaši Vidusjūras valstīs.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.