Ostravas Janāčeka filharmonijas orķestris viesosies Latgales vēstniecībā GORS

Ar vienīgo koncertu Latvijā 19. septembrī plkst. 18.00 Latgales vēstniecībā GORS uzstāsies viens no Čehijas vadošajiem simfoniskajiem orķestriem - Ostravas Janāčeka filharmonijas orķestris ar diriģentu Risto Jostu un jauno, talantīgo un daudzsološo pianistu Lukašu Vondračeku. Koncertprogramma “No čehu pļavām un birzēm” ietvers čehu klasiķu Bedržiha Smetanas, Antonīna Dvoržāka un ungāra Bēla Bartoka skaņdarbus.

Koncertzāles mākslinieciskā vadītāja Ilona Rupaine saka: “Mēs ļoti priecājamies, ka šajā sarežģītajā laikā varam uzņemt izcilu čehu simfonisko orķestri, iepazīstināt mūsu publiku ne vien ar talantīgo un starptautisku pieredzi guvušo pianistu Lukašu Vondračeku, bet arī ar Latvijā kādu laiku nedzirdētu mūziķi – spožu igauņu jaunās paaudzes diriģentu Risto Jostu, kurš vienlīdz izcili darbojas kā operas orķestra bedrē, tā uz skatuves, diriģējot dažādus Eiropas simfoniskos orķestrus, kā arī korus.”

Klausītājiem Janāčeka filharmonijas orķestris ir sagādājis brīnišķīgu programmu ar pasaulē zināmākiem čehu mūzikas hītiem – Dvoržāka 9.simfoniju “No Jaunās pasaules”, Smetanas uvertīru operai “Pārdotā līgava”, kā arī ungāru komponista Bēlas Bartoka dzīves nogalē sacerēto klavierkoncertu.

Plašāka informācija par notikumiem un biļešu iegādi: www.latgalesgors.lv/lv/notikumi

Apmeklētājus aicinām sekot līdzi informācijai arī koncertzāles kontos @latgalesgors sociālajos tīklos “Facebook”, “Instagram” un “Twitter”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64327192sec.