Rēzeknes Tūrisma attīstības centrs šogad svin 10 gadu jubileju

Reizēm apbrīnojami, cik ātri skrien laiks, kad tas tiek aizvadīts intensīvos darbos un kustībā. Un jāsaka, ka Rēzeknes Tūrisma attīstības centra 10 gadu jubileja tik tiešām ir pienākusi pavisam nemanāmi. Tomēr tas ir lielisks atskaites punkts, kura ietvaros atskatīties uz padarīto un piedzīvoto, izvērtējot, kā, līdz ar globālajām tendencēm, ir mainījies arī tūrisms Rēzeknē.

Rēzeknes Tūrisma attīstības centrs, kurš pilsētā nodrošina arī Tūrisma informācijas centra darbību, ir izveidots līdz ar pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” rašanos. Savu praktisko darbību un komunikāciju ar klientiem Tūrisma attīstības centrs uzsāka 2013. gada janvārī, tāpēc šo laiku tas var uzskatīt par savu dzimšanas dienu. Līdz tam eksistēja tikai Rēzeknes novada tūrisma informācijas centrs, kas pārstāvēja arī pilsētu. Līdz ar izmaiņām, nāca arī jauna mājvieta, un centrs ērti iekārtojās Rēzeknes vēsturiskajā centrā, pie radošo pakalpojumu centra “Zeimuļs”, kur tas atrodas un sagaida tūristus arī pēc 10 gadiem.

10 gadu laikā Rēzeknes tūrisma informācijas centru ir apmeklējuši 84 682 pilsētas viesi, no kuriem 18 083 ārzemnieki no 64 (!) pasaules valstīm, kā arī novadītas 765 (!) ekskursijas pa pilsētu. Šobrīd tūrisma informācijas materiāli tiek piedāvāti pilsētas viesiem astoņās (!) valodās. Šo 10 gadu laikā centra darbinieki ir prezentējuši Rēzeknes tūrisma galamērķi vairāk nekā 30 vietējās un starptautiskās izstādēs. Uzreiz pēc aģentūras dibināšanas Tūrisma attīstības centra paspārnē tika izveidots Latgales tūrisma portāls Latgale.travel, kas pašlaik plaši izmantots ne tikai Latvijā, bet arī kaimiņvalstīs. Tagad to atbalsta un uztur Latgales tūrisma asociācija.

Tūrisma informācijas centra mērķis ir ne tikai nodrošināt informāciju par Rēzekni, bet arī attīstīt tūrisma nozari, veidojot jaunus produktus šajā jomā un sadarbojoties ar tūrisma objektiem. 10 gadu laikā izveidoti aptuveni 10 tematiskie orientēšanās maršruti, audiomaršruts “Senās Rēzeknes pēdās”, izzinoša spēle pa promenādi “Pret straumi”, 360 virtuālās tūres pa Kovšu ezeru, uzstādīti jaunie vides objekti (Princeses Rozes skulptūra un Ūdens pods), atjaunots pilskalna makets, uzstādītas jaunas ceļa norādes uz pilsētas tūrisma objektiem, izveidots un marķēts velomaršruts “EuroVelo11”, uzstādīti audiogida stendi četrās valodās pie 11 nozīmīgākajiem pilsētas objektiem. Turklāt tūristiem-gardēžiem izstrādāts gastronomiskais piedāvājums “Izgaršo Rēzekni caur grūbām”, novadīts “Grūbu festivāls”, kā arī aktīvā tūrisma cienītājiem tika organizēti rogaininga orientēšanas maratons un ikgadējais pasākums “Aktīvā tūrisma diena”. Un tā ir tikai daļa no realizētajām aktivitātēm!

Tāpat kā visi pārējie tūrisma nozares spēlētāji, arī Rēzeknes Tūrisma attīstības centrs ir izdzīvojis Covid-19 pandēmijas radītos izaicinājumus, ģeopolitiskās pārmaiņas, kā arī izmaiņas pasaules un vietējā līmeņa tūrisma tendencēs. Taču katrs izaicinājums vienlaicīgi ir arī iespēja. Ar šādu skatu raugāmies nākotnē. Apņēmības pilni augt līdzi nozarei un prezentēt labāko, ko var piedāvāt Rēzekne un Latgale. Turpinām darbu un šogad aicinām svinēt kopā ar mums!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.453475sec.