Lūznavas muiža – vitrāžu zīmē!

2024. gada 23. martā Lūznavas muižas apmeklētājus iedvesmos vitrāžas! Plkst. 12:00 interesenti varēs noklausīties lekciju par jūgendstila perioda vitrāžu mākslu Latvijā, no plkst. 13:00 līdz 16:00 notiks vitrāžu meistarklase, bet 16:00 tiks atklāta meistares Elvīras Škutānes vitrāžu un stikla dekoru izstāde “Iedvesmas laiks”.

Elvīra Škutāne ir Krāslavas amatniecības centra stikla dekoru darbnīcas meistare. Viņa ir spilgts piemērs tam, kā iemīļota nodarbe neilgā laikā var pārvērsties uzņēmējdarbībā. Pagājušā gada nogalē meistare saņēma balvu “Gada amatnieks” Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centra  rīkotajā konkursā “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2023”. Izstādē “Iedvesmas laiks”, kas ir otrā mākslinieces personālizstāde, būs apskatāmi Elvīras Škutānes jaundarbi – svečturi, stikla dekori, rotājumi, interjera priekšmeti, rotas, kuras būs iespējams iegādāties.

Izstādes atklāšanas dienā plkst. 12:00 būs iespēja noklausīties arī mākslas zinātnieces Dr. art. Ilonas Auderes lekciju “Jūgendstila perioda vitrāžu māksla Latvijā”. Divdesmit gadu garumā Ilona Audere ir pētījusi vitrāžas, gatavojot materiālu monogrāfijai par vitrāžu vēsturi Latvijā. Viņa ir arī muzeja “Rīgas Jūgendstila centrs” virtuālās ekspozīcijas sadaļas par jūgendstila perioda vitrāžu mākslu veidotāja.

Savukārt tie, kuri vēlas paši iemēģināt roku vitrāžu veidošanā, aicināti pieteikties meistardarbnīcai, kur meistares Elvīras vadībā būs iespēja apgūt vitrāžas veidošanas prasmes Tiffany tehnikā. Meistardarbnīcas sākums plkst. 13:00, un tai gan ir iepriekš jāpiesakās pa tālruni 28197347, jo vietu skaits ir ierobežots! Dalības maksa 30 eiro, cenā iekļauti personīgās vitrāžas izgatavošanai nepieciešamie materiāli, kā arī kafijas pauze.

Lekcija un izstādes apmeklējums bez maksas. Izstāde “Iedvesmas laiks” Lūznavas muižā būs apskatāma līdz 30. aprīlim.
Vairāk par Lūznavas muižu un aktuālajiem pasākumiem var uzzināt mājaslapā luznavasmuiza.lv. Muižas darbalaiks no 1. oktobra līdz 30. aprīlim katru dienu 09.00–16.00 (izņemot pirmdienas).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.14260387sec.