Dodies slēpot uz Gulbenes pusi

Ziema mūs visus šobrīd priecē ar skaistiem un sniegotiem laikapstākļiem.  Gulbenes novadā gan pilsētā, gan arī pagastos ir izveidotas un ikvienam pieejamas vairākas distanču slēpošanas trases. Aicinām baudīt aktīvo atpūtu un burvīgās ziemas ainavas!

Gulbenes pilsētā iespēja slēpot ir Gulbenes slēpošanas-biatlona trasē, Dzirnavu ielā 3. Pieejamais trases garums – 2,5 kilometri. Trasē ir apgaismojums no plkst. 16:00 līdz 20:00.

Slēpot var doties arī uz Vecgulbenes muižas Pils parku, kur iespējams apvienot sportiskās aktivitātes, veselības stiprināšanu un vēsturiskās ainavas baudīšanu.

Ļauties aktīvai atpūtai, vērot burvīgu ainavu un priecāties par Stāmerienas pils daili varēsi Stāmerienas pagastā. Šeit ir sagatavota 3 kilometru trase pils parkā. Auto var novietot stāvlaukumā pie pils un sākt slēpojumu no Mīlestības ozoliem.

Aptuveni 500 metrus gara trase slēpotājiem ir sagatavota Lejasciemā pie estrādes. Darba dienās no plkst. 16:30 līdz 20:00 tā ir apgaismota. Tāpat iespējams slēpot arī Lejasciema slēpošanas-rolleru trasē.

Apmēram 2 kilometrus gara apgaismota trase ir pieejama Daukstu pagasta “Āriņos”, ko ir sagatavojuši Pirtslietu darbnīcas saimnieki. Par trases izmantošanas iespējām lūgums sazināties pa tālr. 27430303!

Distanču slēpošanas trase pieejama arī Rankas pagasta Gaujasrēveļos. Tā vijas caur Rankas kartonfabriku. Pieejams 3,4 km un 7 km nomarķēts aplis. Šeit būs iespēja ne tikai kārtīgi izslēpoties, bet arī baudīt gleznaino Gaujas upes ainavu, jo trase ved arī gar pašu upi.

Arī Rankas muižas parkā ir pieejama trase gan bērniem, gan pieaugušajiem cauri visam muižas parkam. Rankas muiža atvērta apmeklētājiem no plkst. 11:00 līdz 16:30. Iespējams apskatīt arī kapelu un bibliotēku, baudīt gan slēpošanu, gan arī pastaigāties parkā. Muižas kafejnīcā iespējams iegādāties kafiju, tēju, karstvīnu un dažādus gardumus pastaigai parkā. Biļetes cenas: 5 EUR – pieaugušajiem, 2EUR – bērniem.

1,6 kilometrus gara trase distanču slēpotājiem ir pieejama Jaungulbenes pagastā pie Siladzirnavu ezera. Trase vijas caur Jaungulbenes silu, kas ļaus baudīt skaistas meža ainavas. Vietām tā pievirzās arī pie paša Siladzirnavu ezera. Auto iespējams novietot pie Siladzirnavu ezera dambja. Uz ezera iespējams arī makšķerēt un slidot.

Slēpošanas inventāra noma trasēs nav pieejama, aicinām ņemt līdzi savu inventāru.

Dodoties baudīt ziemas priekus, ēdienu līdzņemšanai iespējams pasūtīt un iegādāties kādā no Gulbenes pilsētas vai novada ēdināšanas iestādēm.

Esiet atbildīgi un ievērojiet epidemioloģiskās drošības prasības!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40746403sec.