Gulbenes novads aicina ciemos ar mākslas, kultūras un sporta pasākumiem

Lai šogad savos brīvdienu un atvaļinājumu braucienos ieraudzītu neredzēto un atklātu no jauna jau zināmo, pašvaldības aģentūra “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” sadarbībā ar Gulbenes novada Kultūras pārvaldi un Sporta pārvaldi izveidojusi 2023.gada pasākumu ceļvedi un aicina baudīt gan mākslas un kultūras, gan arī sporta pasākumus Gulbenes novadā.

Visbaltākās ziemas Latvijā ir tieši šajā pusē, tādēļ esiet aicināti iepazīt Gulbenes novadu un baudīt auksto gadalaiku sportiskās un dinamiskās noskaņās, jau šajā nedēļas nogalē jūtot līdzi leģendārā rallija “Sarma”, kas ir Latvijas rallija čempionāta posms, norisei Gulbenes novada ceļos. 10.februāra vakarā notiks rallija oficiālā atklāšana, savukārt 11.februārī sportisti dosies azartiskās cīņās. 18. un 19.februārī Rankas Kartonfabrikas slēpošanas trasē jau otro gadu pēc kārtas norisināsies distanču slēpošanas maratons un pusmaratons, aicinot sportistus mēroties spēkiem 100 un 50 kilometru distancēs, kā arī 20 kilometru tautas un 7 kilometru veselības slēpojumā.

Februāris ir ne tikai sportiskām aktivitātēm bagāts mēnesis, bet arī Gulbenes pilsētas dzimšanas dienas mēnesis – 25.februārī svinēsim 95.gadadienu pilsētas statusā. Dažādas aktivitātes un pasākumi par godu svētkiem norisināsies visu mēnesi, noslēdzot ar gaismu šovu pilsētas skvērā un novadnieces Sabīnes Krilovas un muzikālās apvienības “Trendo” svētku koncertu Gulbenes kultūras centrā 25.februārī. Informāciju par visiem pilsētas dzimšanas dienai veltītajiem pasākumiem meklējiet www.gulbene.lv notikumu kalendārā.

Arī pavasaris novadā paies sportiski - 1.aprīlī tiksimies V.Reinsona piemiņas kausā volejbolā, bet 6.maijā gan profesionāli sportisti, gan riteņbraukšanas entuziasti varēs mēroties spēkiem ar Gulbenes-Alūksnes bānīša tvaika lokomotīvi “Ferdinands” ikgadējās velosacensībās “Bānīša kauss 2023 – Apsteidz tvaiku!”. Sacensību starts šoreiz būs kaimiņos – Alūksnē, bet sportistus finišējot sagaidīsim Gulbenē.  

Kamēr sportisko aktivitāšu piekritēji baudīs sacensību garšu, visos novada kultūras un tautas namos dimdēs deju soļi un skanēs kora dziesmas, gatavojoties šīgada Dziesmu un Deju svētkiem. 26.februārī izskanēs vokālo ansambļu skate, bet 1.martā un 1.aprīlī novada tautas deju kolektīvi satiksies sadančos, lai izjustu kopīgu dejas soli pirms skates 22.aprīlī Gulbenē.

Vasaru ieskandināsim 27.maijā gleznainajā Litenē pasākumā “Vasara sākas Litenē” ar mūziku un dejām Parkalīča estrādē pie Pededzes upes. Jūnijā uz Stāmerienu tiks aicināti motokrosa fani - 8.jūnijā šeit norisināsies “8. Dimantu kauss”, bet jau 10.jūnijā Gulbenes novadā pulcēsies ātruma un azartiskā sacensību gara cienītāji uz  Latvijas kausa minirallijā 3.posma sacensībām - miniralliju “Gulbis” Gulbenes novadā.

Jūlijs novadā gaidāms krāšņs un skanīgs, pulcējot apmeklētājus un dalībniekus no tuvienes un tālienes vairākos vērienīgos pasākumos. 15.jūlijā dzimšanas dienu svinēs Lejasciema pagasts, atzīmējot 150 gadus kopš 1873.gadā iegūts apriņķa miesta statuss. Līdztekus šīm svinībām tie, kam tuvi gastronomiski piedzīvojumi, novadu caur garšām un smaržām varēs iepazīt 15. un 16. jūlijā “Mājas kafejnīcu dienās”, kurās savas durvis apmeklētājiem vērs lauku saimniecības, uzņēmēji un vietējo kopienu entuziasti. 22.jūlijā tautas mūzikas mīļotājus kopā sanākt aicinās tautas mūzikas svētki ”Radagars” Druvienā. Jau sesto gadu gan lietišķās mākslas profesionāļi, gan entuziasti tiksies festivālā “Divi Jūliji”, no 10.jūlija darbojoties semināra tipa darbnīcās dažādās lietišķās mākslas nozarēs, bet festivāla kulminācija gaidāma 28. un 29.jūlijā ar mūzikas, mākslas un garšu piedāvājumu Vecgulbenes muižas parkā. Šī nedēļas nogale gan iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem būs īpaši krāšņa, jo no 28. līdz 30.jūlijam pilsētas viesus un novadniekus ar pasākumiem dažādām gaumēm un dažādām paaudzēm priecēs Gulbenes pilsētas svētki, svinību programmu noslēdzot ar grupas “Melo - M” koncertu.

Augusta pirmajā nedēļas nogalē Tirzā pulcēsies tirzmalieši un viņu draugi no visas pasaules, lai kopīgi svinētu svētkus Pasaules Tirzmaliešu saietā, ko noslēgs grupas “Carnival Youth” koncerts Tirzas estrādē. Vēl augustā, turpinot pērngad uzsākto tradīciju, ar Itāļu dienu programmu bagātināt savus vasaras iespaidus varēs Stāmerienas pils pasākumos, kuros satiksies latviešu un itāļu kultūra, māksla un tradīcijas.

1. un 2.septembrī uz enerģijas pilnām svinībām Gulbenes un Alūksnes novados viesus gaidīs īpašs gaviļnieks – Gulbenes-Alūksnes bānītis, kuram šogad aprit 120 gadi. 1.septembrī tūrisma un industriālā mantojuma profesionāļi Gulbenē pulcēsies tematiskā konferencē, kas pieskarsies industriālā mantojuma saglabāšanas un ietekmes uz kultūrtūrismu jautājumiem, savukārt 2.septembrī ar plašu kultūras un atpūtas programmu dažādām gaumēm un paaudzēm gaidīs gan Gulbene, gan Stāmeriena un Alūksne, bet bānīša svētku programmas noslēgums izskanēs jaudīgi – ar grupas “Skyforger” koncertu Gulbenē. 2.septembrī savu 5. dzimšanas dienu svinēs un apmeklētājus ar dažādiem pārsteigumiem priecēs arī Bānīša draugs un tuvākais kaimiņš - izglītojošais un interaktīvais centrs "Dzelzceļš un Tvaiks", kas atrodas Gulbenes dzelzceļa stacijā.

24.septembrī aktīvo pasākumu sezonu, kas iesākusies sportiski, Gulbenes novads arī noslēgs uz sportiskas nots – ar tautas skrējienu “Gulbenes apļi 2023”.

Ceļvedis pieejams šeit: https://ej.uz/pasākumi_gulbene2023

Uz tikšanos mākslas, kultūras un sporta pasākumos Gulbenes novadā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51098895sec.