12 padomi veselīgam dzīvesveidam ceļojuma laikā

Ceļojumi ir domāti tam, lai tos no sirds izbaudītu! Ar šādu domu mēs dodamies ceļā, viss ir pareizi, tomēr … brīvdienu laikā ļoti viegli ir krist kārdinājumā, kas saucas "vilinoši, bet pagalam neveselīgi dzīves veida paradumi". Lai atvaļinājums galu galā nepārvērstos par lamatām jūsu figūrai, sportiskajai formai un labai pašsajūtai, der ieklausīties šajos padomos.

1.Izpētiet, vēlams jau iepriekš, galamērķim raksturīgo un pieejamo pārtiku. Atrodiet tuvumā pāris veikalus, kur pieejami veselīgi pārtikas produkti. Ideāli, ja paliekat apartamentos, kur jūsu rīcībā ir ledusskapis un virtuvīte.

2.Izvēlieties veselīgas brokastis un pusdienas. Nav nepieciešams pārvērst brīvdienas stingras disciplīnas nometnē; vakariņās jūs droši varat doties uz krodziņiem un izbaudīt apceļojamās zemes gastronomisko kolorītu. Tomēr brokastīm un pusdienām iesakām gatavot veselīgu pārtiku, kā arī censties pieturēties pie regulāriem ēdienreižu laikiem.

3.Kārtīgi izgulieties. Pietiekams miegs ir ļoti svarīgs gan lai pilnvērtīgi baudītu atpūtu, gan produktīvi strādātu, ja esat komandējumā. Atvēliet miegam vismaz 7 līdz 8 stundas. Kārtīgi atpūtieties pēc pārlidojuma. Ja esat citā laika zonā, pirmajā vakarā pacentieties palikt nomodā līdz pienācis vakars.

4.Izpētiet fizisko aktivitāšu piedāvājumu uz vietas. Vai tās būtu jogas nodarbības vietējā pulciņā, SUP vai sērfošanas apmācība pludmalē – tas viss ne vien iepriecinās jūsu ķermeni, bet sniegs jaunu pieredzi un emocijas garam.

5.Nodarbojieties ar sportu patstāvīgi. Ja organizētas nodarbības nav pieejamas, vai neesat tādu cienītājs, vienalga neslinkojiet – veiciet pats savas sportiskās aktivitātes. Skriešana parkā, vingrošana pludmalē, uzkāpšana tuvējā pakalnā, viesnīcas fitnesa zāle vai baseins – iespējas vienmēr var atrast.

6.Uzņemiet pietiekami daudz šķidruma. Šeit nav domāti grādīgie šķidrumi pie vakariņām, bet gan visparastākais ūdens. Ņemiet līdzi ceļojumā uzpildāmu ūdens pudeli un sekojiet līdzi, vai vienmēr pietiekami padzeraties, īpaši, ja ir karsts vai nodarbojaties ar fiziskām aktivitātēm.  

 7.Lidojumā un pārbraucienos ņemiet līdzi pašu sagatavotu veselīgu pārtiku. Tā jūs zināsiet, kas nonāk jūsu organismā, un izvairīsities no liekiem tēriņiem par barību, kura pat nav garšīga, nemaz nerunājot par to, ko tā jums nodara.

8.Daudz staigājiet kājām. Tas ir viens no labākajiem veidiem, kā iepazīt jaunu vietu – iet kājām, sajust svešās pilsētas ritmu, skaņas, smaržas, atrast burvīgus nostūrus, klīst, apmaldīties, atrasties … ērti apavi, ūdens pudele, un uz priekšu!

9.Izīrējiet velosipēdu. Tas dos iespēju pašam aktīvi kustoties, pieveikt lielākus attālumus, apskatīt vairāk. Daudzās lielākajās pilsētās ir kolektīvās lietošanas velosipēdu serviss; ja nav, var griezties vietējās velo nomās, vai, ja ir vairāk laika – izmēģiniet organizētās vienas vai vairāku dienu velo tūres.

10. Ņemiet līdzi ceļojumā sporta tērpu un ekipējumu. Nav labāka attaisnojuma sporta nodarbības izlaišanai kā piemērota tērpa neesamība! Parūpējieties par ērtu, glītu tērpu, apaviem, un jums būs papildus motivācija tos likt lietā.

11.Parūpējieties iepriekš par īpašām savas diētas vajadzībām. Ja jums ir īpaša diēta, alerģijas, glutēna nepanesība vai cita īpatnība, savlaicīgi noskaidrojiet, vai ceļojumā būs iespēja to ievērot. Varbūt atsevišķi produkti jāņem līdzi.

12.Ņemiet līdzi vārdnīcu. Ja dodaties uz vietu, kur runā citā valodā, vārdnīca jums palīdzēs saprasties ar ēdināšanas iestādes personālu un nejauši nepasūtīt eļļā ceptu ēdienu ar treknu mērci.  

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51586199sec.