Pētījums: 65,7% uzņēmēju norāda, ka valdības darbība traucē uzņēmējdarbības attīstībai

65,7% uzņēmēju norāda, ka valdības darbība traucē uzņēmējdarbības attīstībai, 20,5% norāda, ka valdība ne veicina, ne traucē, savukārt, 10,5% uzskata, ka valdības darbība, veicina uzņēmējdarbības attīstību, liecina Turības Biznesa indeksa pētījums, kurā piedalījās 750 Latvijas uzņēmumu vadītāji.

Turības Biznesa indeksa kopējā vērtība šogad ir -17,9, kas liecina par vidēji sliktu Latvijas uzņēmējdarbības vides pašreizējā stāvokļa vērtējumu un ir zemākā indeksa vērtība pētījumu gaitā. Savukārt, viszemāk novērtētākais un būtiski pasliktinājies apakšindeksa rādītājs tiek vērtēts tieši likumdošanas stabilitātes, nemainības un prognozējamības vērtējumā. Tas tiek novērtēts ar indeksa atzīmi -55,4.

Pētījuma ietvaros uzņēmēji snieguši arī savu viedokli par administratīvo slogu, ar kuru saskaras uzņēmumi. 77,6% uzņēmēju norādījuši, ka administratīvais slogs ir par lielu, 20,9% uzskata, ka tas ir pieņemams, bet 1,5% ir grūti pateikt. Latvijas uzņēmumu vadītāji diezgan negatīvi arī ir vērtējuši ar uzņēmējdarbību saistīto likumdošanas stabilitāti, nemainību un prognozējamību. 84,9% norādījuši, ka tās ir slikta, savukārt, 12,7% vērtē to kā labu.

"Latvijas uzņēmējiem ir nepieciešams attīstīties ilgtermiņā, tāpēc, ja skatāmies no uzņēmējdarbības attīstības prizmas, tad ļoti būtiska ir stabilitātes sajūta un skaidra nākotnes redzējuma vīzija. Tie rādītāji, kas novērtēti ar viszemāko atzīmi, šobrīd ir visbūtiskākie, tiem ir jāpievērš liela uzmanība. Analizējot apakšindeksa kritērijus varam secināt, ka šobrīd svarīgi ir meklēt ātrus un efektīvus risinājumus, kā arī jādomā kā uzņēmējam likt justies stabili un droši,” norāda augstskolas Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne, asociētā profesore Zane Driņķe.

Turības Biznesa indekss ir tapis sadarbībā ar sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS. Tas veidots ar mērķi sekmēt uzņēmējdarbības vides un nozares izglītības ciešāku sasaisti, identificēt uzņēmējdarbības vides būtiskākās problēmas un lielākās priekšrocības un veicināt topošo uzņēmēju padziļinātāku interesi par to.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.00996208sec.