Ceļošana vienatnē - kad visa pasaule pieder tev

Ceļošana ir lielisks veids, kā pavadīt laiku kopā ar ģimeni, izklaidēties ar draugiem vai stiprināt attiecības ar otro pusīti. Tomēr ir dzīves mirkļi, kad vairāk vilina vienatne, laiks tikai sev, pilnīga prombūtne no ierastās ikdienas, apkārtnes un apkārtējiem.  Tāpat šis kļūst aktuāli, kad ceļošana uz ārvalstīm kļūst brīvākā, taču spēkā esošie ierobežojumi ne visiem ļauj brīvi ceļot. Baltijas valstīs lielākais tūroperators “Novatours” aicina nebīties no ceļošanas vienatnē un dalās ieteikumos par īpašākajaiem ceļojumu galamērķiem šādam ceļojumam.

Ceļošana vienatnē, ja nav baudīta iepriekš, saistās ar izkāpšanu no savas komforta zonas un daudziem jautājumiem - vai man nebūs garlaicīgi, vai tas ir droši, vai valoda nebūs barjera, vai nebūs pārāk grūti orientēties utt. Taču tie, kas ir ceļojuši vienatnē, acumirklī steidz atspēkot šos jautājumos, iedrošinot ar stāstiem par jaunām draudzībām, nepieredzētu brīvības sajūtu un neizmērojamajām iespējām, ko šāda ceļošana dāvā.

Melnkalne - būšanā dabā un pārgājieni

Melnkalne ir nevainojams ceļojuma galamērķis tiem, kas vēlas smelties dabas dāvāto mierinājumu un spēku. Šī Vidusjūras baseina pērle ir viena no senākajām Eiropas valstīm, kas vilina ar brīnumainu dabas skaistumu, bagātīgu vēstures mantojumu un viesmīlību.

Melnkalnes daba ir iespaidīga un bagāta. Valstī atrodas pieci nacionālie parki, bet Adrijas jūras apskalotajā piekrastē, kuras garums ir 294 kilomeri, ir ierīkotas 117 lieliskas pludmales. Tālāk no jūras paceļas Dināru kalniene, kuras augstākā virsotne ir Zla Kolata, kas atrodas uz robežas starp Melnkalni un Albāniju, un tās augstums sasniedz 2534 metrus.

Tomēr pastaigām un pārgājieniem vispiemērotākais ir Durmitoru nacionālais parks, kas ir iekļauts UNESCO pasaules dabas mantojumu sarakstā. Šajā parkā slejas 23 iespaidīgas kalnu virsotnes, ir iegūluši 17 ledāju ezeri un vijas Taras upe. Tāpat īpašs parka lepnums ir tā priežu audzes, kas ir vairāk nekā 400 gadu vecas un to augstums var sasniegt pat 50 metru. Durmitoru nacionālajā parkā savas mājas ir raduši vairāk nekā 163 sugu putni, 50 dažādu šķirņu dzīvnieki un šeit ir Eiropā lielākā tauriņu daudzveidība.

Parkā arodas 25 marķērtas pārgājienu takas, tāpēc apmaldīties šeit nav iespējams. Gluži pretēji, šeit iespējams, ka pastaiga vienatnē dāvā jaunus, dabu mīlošus draugus. Mēdz teikt, ka dabā pavadītais laiks ne tikai nomierina prātu, bet arī uzlādē enerģiju. Melnkalne šo iespēju dāvā nesavtīgi un dāsni.  

Grieķijas salas - vēstures bagātība un nesteidzīgs miers

Kad grāmatas, filmas ir nogurdinājušas, bet fantāziju pasaule arvien vilina, ir laiks posties ceļā uz Grieķu. Šo valsti caurvij stāsti, nostāsti, leģendas un grandiozas vēstures fakti, liecības. Vismierpilnāk šis baudāms kādā no Grieķijas salām.

Lielākā no tām ir Krēta, kur katrs zemes pleķītis stāsta par salas bagāto vēsturi daudzu gadsimtu vijumā. Ar salu saistīti daudzi sengrieķu mīti un leģendas, kas tik cieši savijušies ar vēsturi, ka ir grūti noteikt, kur ir patiesība un kur izdomājums. Tieši Krētas sala ir visu dievu tēva Zeva dzimtene. Šeit Krētas valdnieks Minoss dibināja savu vareno impēriju. Daļa zinātnieki uzskata, ka Krēta ir viena no Atlantīdas atliekām. Tomēr ne tikai ar to sala lepojas. Šeit ir arī vislielākā dabas daudzveidība un visplašākās atpūtas iespējas, ko vislabāk var izbaudīt braucienā ar motorolleri, nesteidzīgi apciemojot dažādus ciemus, apskates vietas, baudot gardu ēdienu un ļaujoties grieķu sirsnīgajai viesmīlībai.

Savukārt vismazākās salas Korfu salas nosaukums jau vien ir mītos tīts. Tiek uzskatīts, ka tai vārdu devis varenais jūras dievs Poseidons, tā godinot savu nimfu Kerkīru jeb Korfu. Tomēr ne tikai ar vēstures mītiem un leģendām sala apbur viesus. Korfu tiek uzskatīta par visfotogēniskāko no visām Grieķijas salām. Tāpat tā ierindojas vēl vienas nominācijas visaugstākajā vietā - kā viszaļākā Grieķijas sala. Savukārt tās saulrieti liek aizmirst visu pasauli. Tos ieteicams doties baudīt kādā pludmalē, piemēram, par Korfu pludmales karalieni dēvētajā Glifada pludmalē vai olīvkoku ieskautajā Dassia pludmalē. Šo salu īpaši novērtēs tie vienatnē ceļojošie, kam kārojas miers, jo tieši tāda atmosfēra tur valda.

Visīstenākajai saules godināšanai ir jādodas uz Rodas salu. Kā vēsta leģenda, dienā, kad dievi dalīja pasauli, saules dievam Heliosam bija jāapgaismo zeme, tādēļ, būdams aizņemts, viņš neieradās uz sadali, un viņam nekas netika piešķirts. Ar to nebūdams mierā, viņš no jūras dzīlēm izcēla salu un nosauca to savas sievas – Rodas vārdā. Tāpēc no seniem laikiem visi salas iedzīvotāji uzskata sevi par saules dieva Heliosa bērniem. Roda reiz bija svarīgs Grieķijas saimnieciskais un kultūrvēsturiskais centrs, bet šobrīd tā īpaši aicina baudīt tās pilsētas un šarmantos ciematiņus. Rodas vecpilsēta ir viena no vecākajām apdzīvotajām viduslaiku pilsētām Eiropā - šeit vienkārši ir jāļaujas ieliņu labirintiem, kas var aizvest nepieredzētos klusu domu un fantāzijas lidojumos. Cita pilsēta, kas noteikti jāapciemo, ir Lindos. To caurauž baltu namu veidoti raksti, kas ar savu gaišumu attīra prātu no jebkā lieka.

Spānija - nebeidzama dzīves baudīšana un draudzības

Spānija īpaši aicina tos ceļotājus, kas lūkojas pēc jauniem draugiem, paziņām, pasākumiem, dejām, sarunām un pozitīvi uzlādējošas enerģijas.

Spānijas krāšņajā pilsētā Barselonā iemīlas ar pirmo uz tās zemes sperto soli. Nepiespiestā atmosfēra, smaidīgie cilvēki, čalojošās kafejnīcas un restorāni, kā arī pilsētas pludmale nespēj atstāt vienaldzīgu.

Vispiesātinātāk šo sajūtu var just Barselonā, kur savijas gadiem senas spāņu dzīvesstila tradīcijas, mutuļojoša kultūras dzīve, izcila māksla, vēldzējoša jūras piekraste, gards ēdiens, nesteidzīgs dzīves ritms un atvērtība jaunām draudzībām.

Barselona ir ļoti rosīga, moderna, Spānijā otrā lielākā pilsēta, kā arī viena no lielākajām Vidusjūras ostām. Pilsēta tiek uzskatīta par vienu no lielākajiem Eiropas kultūras centriem. Ja kādā mirklī sāk šķist, ka pilsētas burzmas un jauno draugu ir par daudz, šeit klusi var nozust kādā no vairāk nekā 50 muzejiem vai kādā teātrī, koncertzālē, lai lēnu prātu uzlādētos jaunam aktivitāšu vilnim.

Lai kurp vestu ceļi šajā prieka pilnajā pilsētā - Katalonijas laukums, gājēju ieliņa La Rambla, Gotiskais kvartāls, Gueļa parks - it visur jāpatur sevī atvērtība un gatavība jaunām draudzībām, priekam un piedzīvojumiem, jo tie visi tur mājo.

Portugāle - gardēžu paradīze

Ir virkne veidu, kā iepazīt šarmanto Portugāli - pastaigās pa viduslaiku pilsētu šauro ieliņu un aleju labirintiem, baudot sauli sērferu pildītās pludmalēs, iegūstot jaunus draugus kādā no svētkiem, festivāliem vai tirdziņiem. Taču īpašas uzmanības vērta ir tās garšu pasaule, kas atspoguļo gan valsts atrašanās vietu, gan tās vēsturiskās pasaules apceļošanas tradīcijas.

Portugāles plašā Atlantijas okeāna piekraste dāvā šai valstij daudzveidīgu klāstu jūras velšu - garneles, astoņkāji, gliemenes un, protams, zivis, u.c. Viss svaigi zvejots, šeit acumirklī pārtop par galvu reibinoši gardu un sātīgu maltīti.   

Tikpat ēdiena pārpilnīga un vienlīdz iespaidīga ir Portugāles kontinentālā daļa, kur lauksaimnieki audzē dažādus produktus, tostarp vīnogas vīnam, graudus maizei un olīvas eļļai.

Tāpat kā citas Dienvideiropas valstis, arī Portugāle ražo virkni dažādus gaļas un siera izstrādājumus.

Tomēr viesošanās Portugālē, nav iedomājama bez Pastel De Nata baudīšanas. Ir ļoti iespējams, ir šis Portugāles slavenākais ēdiens, un tam ir labs iemesls. Šo olu krēma kūciņu izcelsme ir meklējama Lisabonā, taču tās atrodamas gandrīz katrā kafejnīcā. Tāpēc atliek vien mēģināt, baudīt un meklēt izcilāko no tām.

Un nav noslēpums, ka ēdiens vieno, tāpēc, lai pēc kādiem gastronomiskiem priekiem vestu ceļi Portugālē, ir jābūt gatavībā arī jaunu draudzību veidošanā.    

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12562609sec.