Ceļojot ar auto, aicina pievērst uzmanību bagāžas drošībai

Vasara ir atvaļinājumu un brīvdienu izbraucienu laiks gan ģimenes, gan draugu lokā. Liela daļa Latvijas iedzīvotāju tuvāku vai tālāku ārzemju ceļojumu vietā šogad dod priekšroku dzimtās zemes skaistāko vietu apceļošanai ar auto. Lai tas sagādātu patiesu prieku un nepārvērstos negaidītos tēriņos, apdrošināšanas sabiedrība ERGO aicina ceļotājus pievērst uzmanību līdzi paņemtās bagāžas drošībai.

Pēdējo gadu ceļotāju paradumu tendences liecina, ka iedzīvotāji arvien biežāk izvēlas apceļot Latviju un izbaudīt vietējā tūrisma piedāvājumu. Arī šovasar tā vietā, lai dotos tālos ceļojumos, iedzīvotāji brīvdienās izmanto iespēju labāk iepazīt Latviju, vairumā gadījumu šim mērķim izmantojot savu vai nomātu automašīnu. Līdzi tiek ņemts arī daudzveidīgs sporta un atpūtas inventārs – velosipēdi, laivas un cits aprīkojums, kas tiek ievietots jumta bagāžniekā vai ietilpināts transportlīdzekļa bagāžniekā.

“Vērtējot pēdējos gados saņemtos atlīdzību pieteikumus, secinām, ka nereti tieši salonā vai bagāžniekā atstātās mantas kļūst par garnadžu mērķi. Rezultātā tiek sabojāts auto – uzlauztas durvis un izsisti logi – vai arī auto var tikt nozagts. Tas savukārt rada liekus kreņķus un neplānotus zaudējumus ceļojuma laikā. Lai nodrošinātos pret dažādiem riskiem, ir svarīgi ne tikai ievērot visus drošības pasākumus, bet arī pārliecināties, ka bagāžas apdrošināšana ir iekļauta apdrošināto risku segumā. Visu piesardzības pasākumu ievērošana ļaus pilnvērtīgi izbaudīt plānoto atpūtu ar mierīgāku prātu,” norāda Ilze Andersone, ERGO Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktore.

ERGO saņemtie atlīdzību pieteikumi liecina, ka garnadži zog visdažādākās lietas – sākot no salonā atstātām navigācijas iekārtām, telefoniem un somām un beidzot ar bērnu krēsliņiem, ratiem, sporta inventāru un pat rezerves detaļām.

“Auto salonā redzamās vietās noteikti nevajadzētu atstāt personīgās mantas vai ierīces. Reizēm pat telefona lādētājs vai apģērba gabals kļūst par lielu kārdinājumu garnadžiem. Aktīvās atpūtas cienītājiem jāatceras, ka drošības noteikumi attiecināmi arī uz papildu aprīkojuma novietošanu ‒ velosipēdus, skrejriteņus un citu atpūtas vai sporta aprīkojumu ieteicams vai nu pieslēgt, vai novietot drošā vietā,” uzsver Ilze Andersone.

Lai brīvdienu izbrauciens ar auto būtu mierpilns un sniegtu gandarījumu arī pēc atgriešanās mājās, ir ieteicams pilnībā nodrošināties pret dažādiem iespējamiem riskiem. ERGO speciālisti vērš uzmanību, ka jāpārliecinās, lai auto būtu KASKO apdrošināšanas polise, kas ietver arī bagāžas apdrošināšanu. Ne visi apdrošinātāji KASKO polises pamatsegumā ir iekļāvuši zaudējumu atlīdzināšanu par nozagtu vai sabojātu bagāžu.

Vienlaikus ERGO speciālisti vērš uzmanību, ka pirms došanās ceļā ir svarīgi pārliecināties par automašīnas tehnisko stāvokli. Jāpārbauda, vai mašīnā ir visas pirmās nepieciešamības lietas pēkšņa negadījuma novēršanai. Aptieciņa, atstarojošā veste, ugunsdzēšamais aparāts, maiņas riepa, domkrats un uzgriežņa atslēga ir tie piederumi, kuriem vienmēr vajadzētu būt automašīnā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40335703sec.