Iedzīvotāji par būtiskāko priekšnosacījumu ceļošanai uzskata apdrošināšanu

Pandēmijas ietekmē daudz cilvēku atlikuši savus ceļojumu plānus uz vēlāku, laiku, taču tiem, kuri nolēmuši tomēr doties uz ārvalstīm, būtiska ir ceļojumu apdrošināšana un īpaši piedāvājumi viesnīcās. Tas noskaidrots Baltic International Bank veiktajā iedzīvotāju aptaujā, kas veikta šā gada jūlijā.

Jautājot, kas pašreiz ir īpaši svarīgi ceļojumos, kā populārākā atbilde tika nosaukta ceļojumu apdrošināšana, ko izvēlējās 29% respondentu. Interesanti, ka biežāk to minēja sievietes, izvēloties 30% gadījumu, bet vīrieši tikai 27% gadījumu. Otra biežāk izvēlētā atbilde bija īpaši viesnīcu piedāvājumi, ko norādīja 19% respondentu. Vērtējot pa vecuma grupām, tieši jauniešiem vecumā līdz 29% šis ir būtisks kritērijs, savukārt vecāka gadagājuma cilvēkiem vecuma grupā no 60 līdz 74 gadiem šis aspekts bijis samērā nenozīmīgs, jo tikai 10% respondentu izvēlējās šādu atbildi.

Citas iedzīvotāju aptaujas atbildes - Priority Pass lidostu VIP atpūtas zonā, īpaši auto nomas piedāvājumi, kā arī ekskluzīvas privilēģijas, rezervējot kultūras pasākumu apmeklējumus, -  tika izvēlētas ievērojami retāk jeb 3% gadījumu. Interesanti, ka ekskluzīvas privilēģijas ir būtiskākas cilvēkiem vecumā no 30 līdz 39 gadiem, ko izvēlējās 5% respondentu. Tādu pašu rezultāti šī vecuma grupa norādīja arī par Priority Pass lidostu VIP atpūtas zonā. Varam secināt, ka tieši šī ir grupa, kurai ceļot ar labākiem priekšnosacījumiem ir būtiskāk nekā citām.

“Pašreiz iedzīvotāji pret ceļošanu izturas diezgan piesardzīgi, kā par to liecina iedzīvotāju aptaujas dati, kad samērā liela daļa respondentu norādījuši, ka neplāno doties izklaides braucienos. Ņemot vērā kopējo situāciju Latvijā un pasaulē šī pieeja ir saprotama, tieši tāpēc arvien vairāk uzņēmumu, tostarp bankas, izstrādā īpašus piedāvājumus saviem klientiem, piemēram, īpašas maksājumu kartes, kas ietver apdrošināšanu, atlaides viesnīcās un vēl dažādas papildu ekstras. Šādi bonusi lieliski noder ne tikai dodoties komandējumos, bet arī atpūšoties ar ģimeni, jo šādi, var gūt noteiktas priekšrocības, kas atvieglo ceļojuma organizēšanu un vienlaikus ļauj nodrošināt  VIP līmeņa ceļojumu. Arī Baltic International Bank sagatavojusi piedāvājumu saviem klientiem jeb Mastercard World Elite/ World Business kartes, nodrošinot pieeju Priority Pass lidostu VIP zonās visā pasaulē, kā arī iespēju saņemt atlaides, īpašus piedāvājumus un papildu ērtības viesnīcās un auto nomai.” pauda Baltic International Bank Mārketinga un komunikācijas pārvaldes vadītāja Ilze Vītola.

Vērtējot aptaujas rezultātus reģionālā griezumā arī redzami interesanti dati, jo, piemēram, Latgalē vienlīdz svarīga ir ceļojumu apdrošināšana un īpaši viesnīcu piedāvājumi, ko izvēlējās 23% respondentu. Turpretī Rīgas iedzīvotājiem ievērojami jeb 33% būtiskāka ir apdrošināšana, bet viesnīcu īpašie piedāvājumi bija otra populārākā atbilde, ko izvēlējās tikai 20% rīdzinieku.

Samērā daudz jeb 39% iedzīvotāju atbildēja, ka neplāno ceļot. Ievērojami vairāk šo atbildi izvēlējās sievietes – 41% - , turpretim vīrieši tikai 37%. Visbiežāk plāno ceļot rīdzinieki, savukārt Vidzemes iedzīvotāji un Zemgales iedzīvotāji šo atbildi izvēlējās attiecīgi 56% un 53% gadījumu.

Latvia Tours direktore Ieva Keiša pauž, ka Covid-19 izraisītā pandēmija būtiski mainījusi ceļotāju paradumus, kā to pierāda arī Baltic International Bank veiktās aptaujas rezultāti. Daļa no cilvēkiem ir gatavi pielāgoties jauniem apstākļiem, jo nevēlas atteikties no ārvalstu apmeklējuma, taču citi nogaida, jo nevēlas riskēt ar savu veselību. Viņa arī uzskata, ka ilgstoša ceļojumu atlikšana ietekmē cilvēku ikdienas kvalitāti, jo trūkst atpūtas brīžu un tas rada papildu stresu. Latvia Tours pieredze rāda, ka pašreiz iedzīvotāji izvēlas garākus ceļojumus, apzinoties, ka nevar zināt, kad būs nākamā iespēja doties uz ārvalstīm. “Kopumā ceļotāji dodas garākos ceļojumos nekā iepriekš, kā viens no apsvērumiem ir riska samērojamība ar atpūtas ilgumu, ja uzņemamies risku, tad vismaz tas ir to vērts, kā arī daļa ceļotāju pauž bažas, ka nav zināms, kad būs nākamā iespēja. Arī viesnīcas un citus pakalpojumus ceļotāji izvēlas rūpīgāk, interesējas par ierobežojumiem, un vai tiek ievērotas visas epidemioloģiskās prasības,” saka I.Keiša.

Iedzīvotāju aptauju 2021.gada jūlijā pēc Baltic International Bank pasūtījuma veica starptautiskā socioloģiskā kompānija Norstat. Tajā piedalījās 1010 respondentu vecumā no 18 līdz 74 gadiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.26285195sec.