Padomi, kā pasargāt sevi ceļojumā no zaglēniem

Ceļošana ir atsākusies, un nesnauž arī kabatas zagļi, it īpaši tūristu iecienītākajās vietās. Amerikāņu blogere Rebeka Boldvina dalās padomos, kādas kļūdas nepieļaut, lai nekļūtu zaglēniem par vieglu ēsmu.

Zīme “Uzmanību, kabatzagļi!” Šādi brīdinājumi ir redzami daudzās valstīs, it īpaši metro stacijās tādās lielpilsētās kā Parīze un Londona. Ko dara ceļotājs, ieraugot šādu zīmi? Instinktīvi pārbauda, vai viss vērtīgais vēl ir savās vietās, un šādi zaglēniem parāda, kur tieši atrodamas vērtīgākās mantas. Tādēļ ieteikums – ignorēt šādas zīmes. Turklāt vismaz daļu naudas ieteicams turēt neierastās vietās.

Vēl viens ieteikums – ceļojuma laikā atteikties no dārgām rotaslietām. Dodoties ekskursijā dārgos juvelieriztrādājus labāk atstāt mājās, un doties ceļā ar lētu bižutēriju vai atteikties no rotām vispār.

Vēl vērtīgs padoms – neiekrist zaglēnu izliktajās lamatās. Piemēram, uz ielas kāds svešinieks aizrāda, ka jums ir kāds traips uz apģērba. Kamēr to aplūkojat un mēģinat notīrīt, zaglēns jau izčamda kabatas un somas. Tāpat populārs uzmanības novēršanas knifs ir vērst uzmanību, ka esat kaut ko pazaudējis.

Vēl vienas lamatas – braucot ar auto, kāds cits autovadītājs mēģina norādīt, ka ar jūsu spēkratu kaut kas nav kārtībā. Pirmā reakcija – apstāties un pārbaudīt. Bet tikmēr zaglēni naski paķer mantas, kas atrodas auto viegli sasniedzamās vietās.

Zaglēni mēdz izlikties par parastiem tūristiem. Un, kamēr kāds ceļotājs skatās kartē vai meklē dokumentus, atstājot uz brīdi savu bagāžu nepieskatītu, garnadži var koferi paķert un pazust bez pēdām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46723199sec.