Grieķijas sala Krēta: No neierastām līdz adrenalīna piesātinātām vai reklasējošām aktivitātēm

Grieķijas lielākā sala Krēta jau izsenis ir iemīļots latviešu ceļotāju galamērķis. Un ne velti tā. Krētā ir nevainojami apstākļi vasarīgai atpūtai, tā lepojas ar vairāk nekā 300 saulainām dienām gadā. Tā pārsteidz ar savu daudzveidību un piedāvā tik daudz dažādu aktivitāšu iespēju, ka ar vienu atvaļinājumu to pilnīgai iepazīšanai nepietiek. Tāpēc tūroperators “Novatours” dalās ar interesantām, neierastām, adrenalīna piesātinātām un reklasējošām aktivitāšu iespējām, ko iekļaut savos nākāmā ceļojumu plānos.  

Vidusjūras reģiona lielākais akvārijs

Nepilnu 15 kilometru attālumā no Heraklionas atrodas “CRETAquarium”, kurā skatāmi aptuveni 2500 dažādu Vidusjūras un tropu ūdeņu iemītnieki - sākot no mazmazītiņām, krāsainām zivtiņām līdz milzu akvārojos peldošām haizivīm. Ūdens parks būs gan kā patīkams veldzējums no vasarīgās saules, gan kā izzinošs piedzīvojums ģimenei un dabas draugiem.

Dinozauru laikmeta izziņa

“Dinosauria Park” būs neaizmirstama dienas pieredze kā lieliem, tā maziem. Tas atrodas ciematiņā Gournes. Parka teritorijā ir skatāmi vairāk nekā 50 dažādu dinozauru sugu atveidojumi, statujas un robotu eksponāti, kas apmeklētājus izved ceļojumā no mūsdienām līdz senai aizvēsturei. Apmeklētājam ir iespēja skatīties papildinātās realitātes filmas īpaši izstrādātajā 5D kinoteātrī, kā arī simulatoros ar VR maskām.

Eiropas pirmās civilizācijas atmodināšna ar 3D un 9D

“Minoan's World” ir vieta, kur satiekas sena vēsture un mūsdienīga izklaide. Mīnojiešu civilizācija bija Egejas bronzas laikmeta civilizācija, kas radās Krētā un uzplauka laikā no 27. gadsimta p.m.ē. līdz 15. gadsimtam p.m.ē. Tagad to ir iespējams iepazīt 3D muzejā, izzinot faktus, skatot krāšņus sienu gleznojumus, dzīvīgas skulptūras un aprīnojamus artefaktus. Vēl dzīvāku pieredzi dara 9D kino, kur ierasto skatīšanos papildina dažādi specefekti - vējš, ūdens, smaržas, kustības u.c.  

Apmaldīties un atrasties labirintu parkā

Tematiskais labirintu parks, kas veidots, iedvesmojoties no mīnojiešu mantojuma, sola jautrību visu vecumu apmeklētājiem. Lai gan trīsdimensiju, 1300 kvadrātmetru lielais labirints ir neapstrīdams centrālais punkts, milzīgajā parkā ir arī augsto tehnoloģiju "lāzeru labirints", izjādes ar zirgiem, loka šaušana, mini golfs, keramikas darbnīca, ekodārzs un daudz citu aktivitāšu.

Eiropas garākā aiza

Krētas salu klāj pakalni un aizas. No tām iespaidīgākā ir 18 kilomerus garā Samārijas aiza, kuras platums dažviet nepārsniedz 3,5 metrus. Tā veidojusies 14 miljonus gadu atpakaļ, kad upe vijās cauri klintīm. Pārgājiena laikā veldzē Samārijas ciprešu meži un ir iespējams atsvaidzināties kristāldzidros kalnu avotu ūdeņos, galā nonākot Lībijas jūras krastā. Aizsargājamajā teritorijā mīt daudzu retu sugu zvēri un zaļo ap 450 augu šķirņu.

Kanjonu noslēpumainais valdzinājums

Tie, kas ne tik ļoti mīl pārgājienus, kanjonu majestātiskumu var iepazīt, dodoties adrenalīna piesātinātā izbraucienā ar džipiem vai kvadracikliem. Šāds ceļojums zinošu gidu pavadībā izved cauri mežonīgai Krētai - kalnu virsotnes ar neaizmirstamiem skatiem, aizas, meži, mazi ciematiņi, savvaļas dzīvnieki, daba, vietējo iedzīvotāju sirsnīgā viesmīlība - to visu garantē piedzīvojumi prom no lielajām šosejām un lielajām pilsētām.

Niršana pie kuģu vrakiem un zemūdens krāšņumā

Krētu apskalojošie ūdeņi ir caurspīdīgi un mierīgi, tāpēc tos pieskaita pie Eiropas labākajiem niršanas reģioniem. Niršana un arī kursi iesācējiem šeit pieejami praktiski visur, taču īpašu pieredzi sola Hanija, kur iespējams izzināt Ziloņa alas zemūdens krāšņumu, vai Herakliona un Karpata kuģu vraku izziņai.

Gadu tūkstošiem senas leģendas Krētas atvēsinošajās alās

Krētas kalniene ir caurausta ar dažādu izmēru un dziļumu alām, kas katra glabā savu stāstu un aizvēsturiskas leģendas. Austrumu Krētas Lasiti plakankalne ir slavena ar savu virsotni pie Dikti alas. Leģendas vēsta, ka šajā alā ir dzimis Zevs. Alā vijas pazemes upe un atrodas daudz krāšņu stalaktītu un stalagmītu. Citāda alu pieredze gūstama  Matalas ciemata stāvo smilšu piekrastes nogāzēs, kur kā tumšas ēnas parādās alas. Senatnē (mūsu ēras 1.– 2. gs.) tur apglabāja mirušos. Pagājušā gadsimta 60.gados šīs alas bija iecienījuši hipiji no visas pasaules.

Un, protams, Krēta ir vienādojums pludmalēm! Tās šeit lutina, pārsteidz, izbrīna un katrs var šeit var atrast tieši savai gaumei tīkamu - klusu un noslēpumainu, skaļu un cilvēku, kafejnīcu, restorānu pildītu, smilšainu vai akmeņainu - galvenais ir nebaidīties pētīt un izzināt!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41894078sec.