Vasaras piedzīvojums uz motocikla: 4 padomi kā organizēt ceļojumu

Vasara ir laiks, kad varam piepildīt tos sapņus, par kuriem esam vienmēr domājuši, bet nekad nav pienācis īstais brīdis, lai tos īstenotu. Daudziem liels sapnis ir doties ceļojumā ar motociklu tepat pa Latviju, vai pat pa Eiropu. Šis ceļošanas veids dod iespēju izjust patiesu brīvības sajūtu, kad matos iepūš vējš un ceļš tiek izjusts pavisam citādi, kā tas ir pie mašīnas stūres. Taču kā saplānot ceļojumu tā, lai tas ir ne vien elpu aizraujošiem skatiem pilns, bet arī gana komfortabls un drošs?  Zemāk apkopoti padomi, ko ņemt vērā, plānojot ceļojumu ar motociklu.

Izvērtējiet galamērķa attālumu un mērojamo ceļu

Ir ļoti svarīgi apzināties, ka ceļojuma galamērķis ir atkarīgs no tā, cik daudz brīvas dienas ir atvēlētas braucienam. Ja atvaļinājums ilgst 2– 4 dienas, tad ceļā ieteicams plānot ne vairāk kā pusi no dienas, lai pagūtu izbaudīt ceļojuma galamērķi. Te lielisks galamērķis būs kaimiņvalstis Lietuva un Igaunija, kur katrs atradīs sev piemērotu  atpūtu vien pāris stundu braucienā no Rīgas.

Taču, ja ceļojumam atvēlēts ilgāks laiks, lielisks galamērķis būs Skandināvija, ko iespējams sasniegt no Klaipēdas dodoties ar ceļā prāmi. Tādējādi iespējams samazināt slodzi, mērojot garu ceļu līdz galamērķim ar motociklu, sadalot spēkus un ar motociklu dodoties līdz Klaipēdai un pēc tam ceļojot ja Zviedrijas plašumiem. Ja vēlies doties izbraucienā pa Zviedrijas ezeru krastiem vai traukties garām klinšainajām salām, tad prāmis būs labākais veids, kā komfortabli un īsākā laika posmā sasniegtu galamērķi. Piemēram, Operators DFDS, katru dienu piedāvā doties no Klaipēdas līdz Zviedrijas Karaļa ostas pilsētai -  Kārlshamnai. Tā kā prāmis dodas ceļā tieši vakarā, tad tas ir lielisks veids kā ietaupīt laiku un ļaut sev uzņemt spēkus gaidāmajam piedzīvojumam.  

Iegādājieties pareizo inventāru

Dodoties ceļojumā ar motociklu, ir svarīgi sagādāt sev visu nepieciešamo drošam un ērtam braucienam. Pirmkārt, ļoti svarīgi ir izvēlēties un iegādāties kvalitatīvu ķiveri, tas ir pirmais priekšnoteikums tam, lai ceļā justos ērti un komfortabli. Kvalitatīva ķivere ne tikai pasargās, bet arī būs ergonomiskāka un ērtāka nēsāšanai ilgas stundas, kas jāpavada ceļā.

Otrkārt, ceļojot ar motociklu ir īpaši svarīgi atbilstošs apģērbs.  Motocikla jaka, cimdi, zābaki un bikses, kas ne tikai palīdzēs jums pasargāt sevi no savainojumiem, bet arī pasargās no karstuma un dehidrācijas. Ja plānots braukt pa nelīdzeniem ceļiem, tad labāk izvēlēties arī elkoņu un ceļgalu aizsargus, lai nodrošinātu lielāku aizsardzību. Un protams nevar aizmirst arī par paša motocikla tehnisko sagatavotību ceļam. Pirms došanās ceļā, ieteicams pārbaudīt motociklu specializētā servisā, jau laicīgi novēršot iespējamos defektus, kas varētu rasties ceļā. Tas ne tikai palīdzēs ceļā justies drošāk, bet arī ietaupīs līdzekļus, jo ārzemēs jebkāda veida tehniskās pārbaudes un remontdarbi motociklam, visticamāk būs dārgāki.

Rūpīgi sapakojiet tikai nepieciešamo

Ir vairāki veidi kā pakot līdzi savu bagāžu, ceļojot ar motociklu. Visērtākais bagāžas pārvadāšanas veids ir izmantojot sēdekļa somas, kuras var viegli piestiprināt pie motocikla sāniem vai aizmugurējā sēdekļa.  Papildus pareizās somas izvēlei ļoti rūpīgi jāizlemj arī par savu bagāžu. Braukt ar motociklu nozīmē būt pilnībā pakļautam dabas stihijām. Jūs sajutīsiet katru vēja brāzmu, lietus pilienu un temperatūras maiņu, tomēr ir jāsaprot, ka visu paņemt līdzi nav iespējams.

Dodoties ceļojumā ar motociklu, vienmēr dodiet priekšroku vieglai bagāžas pakošanai, neņemot līdzi pārlieku daudz mantas, kas apgrūtinās braucienu un tā ērtumu. Lielisks veids kā saprast, ko ņemt līdzi, ir saraksta izveidošana, sakārtojot prioritāri visas nepieciešamās lietas. Tas ļaus skaidri pārredzēt bagāžas lielumu un, nepieciešamības gadījumā, būs vieglāk izvēlēties, ko atstāt mājās.

Plānojiet pauzes un atpūtu

Pavadot ilgas stundas uz motocikla, dienas beigās pavisam noteikti būs jūtams nogurums un vēlme apgulties. Braucienā ir ļoti svarīgi plānot degvielas pārtraukumus, lai zinātu, kad apstāties, lai atpūstos un paēstu.

Viens no veidiem, kā cīnīties ar muskuļu sāpēm, ko rada ilgstošā sēdēšana, ir regulāras pauzes, kurās atpūsties, padzerties un paēst. It īpaši, ja braucat karstākajos vasaras mēnešos, ļoti svarīgi ir ņemt līdzi daudz ūdens un uzkodas, lai novērstu dehidratāciju vai cukura līmeņa pazemināšanos asinīs. Arī ātras uzkodas starp ēdienreizēm var palīdzēt saglabāt modrību un enerģiju garu braucienu laikā, tomēr nedrīkst aizmirst par ilgāku pārtraukumu, kurā tiek ieturēta arī pilnvērtīga maltīte. Piemēram, Zviedrijas skaistā daba piedāvā pasakainus dabas skatus, kur var nesteidzīgi organizēt piknika pauzes un atvilkt elpu. Plāno atbildīgi savu braucienu ar motociklu un tavs ceļojums būs izdevies!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12880015sec.