«Novatours» iesaka: ko vērts redzēt un iepazīt Maurīcijā?

Laika apstākļiem kļūstot vēsākiem, arvien vairāk latviešu lūkojas pēc ceļojumiem uz saules lutinātiem galamērķiem. Kārē pēc vasarīga siltuma ceļotāji ir gatavi šķērsot kontinentus un okeānus, labprāt plānojot atpūtu eksotiskās zemēs. Viens no tiem ir Indijas okeāna sala Maurīcija. Tūroperators “Novatours” dalās ieteikumos, ko vērts zināt, pošoties ceļā uz Maurīciju.

Sala atrodas aptuveni 2400 kilometru attālumā no Āfrikas dienvidaustrumu krasta. Tā ir 45 km plata un 65 km gara. Tās piekraste ir 330 kilometrus gara un piekrastes līniju veido skaistas pludmales, kas ir slavenas ar melnas lavas un baltu smilšu bagātīgiem kontrastiem. Šis ir viens no populārākajiem medusmēneša galamērķiem, taču to ir vērts apmeklēt ne tikai jaunlaulātajiem, bet arī tiem, kam kārojas eksotisku atpūtu. Lai arī Maurīcija ir viena no mazākajām Āfrikas valstīm, tā ir īsta paradīze ceļotājiem - ar bagātīgu viesnīcu klāstu, augstvērtīgu servisu, lielisku klimatu, apburošajām dabas ainavām, skaistām pludmalēm, bagātīgu zemūdens pasauli un patiesi bagātu krājumu vietām un lietām, ko pieredzēt.

Maurīcijā ir tikai divi gadalaiki - vasara, kas var būt tveicīgi karsta, un ziema, kas tiek dēvēta arī par lietus sezonu. Labākais laiks Maurīcijas apmeklējumam ir no aprīļa līdz jūnijam vai no septembra līdz decembrim, jo tad tur nav pārlieku karsts un nav manāms arī lietus.

Sera Sivusagura Ramgulāma Botāniskais dārzs
Sera Sivusagura Ramgulāma Botāniskais dārzs, kas atrodas uz ziemeļaustrumiem no Maurīcijas galvaspilsētas Port Luī ir unikāla skaistuma vieta. Tā vēsture sākas ar 18. gadsimtu, kad tur tika audzētas eksotiskas garšvielas. Šodien Maurīcijas Botāniskais dārzs priecē apmeklētājus ar iespaidīgiem eksponātiem - milzīgām palmām, krustnagliņu kokiem, smaržīgiem muskatriekstiem, liliju lapām, vardēm un ezeriem, kuros dzīvo zivis un bruņurupuči. Dabas mīļotājiem šī noteikti būs vieta, kur izbaudīt gaisotni un varbūt ieraudzīt kaut ko iepriekš needzētu.

Casela piedzīvojumu parks
Parks būs piedzīvojums veselai dienai. Tajā ir iespējams apskatīt vairāk nekā 1500 putnu sugas, lauvas, tīģerus, zebras, strausus, žirafes un daudzas citas Āfrikas dzīvnieku sugas. Tas viesus pulcē jau kopš 1979. gada un nemitīgi papildina savu mājinieku ģimenes loku.

Cukura muzejs
Maurīcijas salas vēsture ir nešķirama no cukurniedru audzēšanas, tāpēc noteikti ir vērts apmeklētu Cukura muzeju. Tajā ir īsta cukurfabrika, kurā var iepazīt cukurniedru pārstrādes procesu un uzzināt, cik daudz dažādu cukura veidu ir pasaulē, kā arī nogaršot vietēji ražoto rumu, ar ko Maurīcijas iedzīvotāji tik ļoti lepojas. Oficiāli šī cukurfabrika tika slēgta 1999. gadā, bet kopš tā laika to apmeklē tūristi, kuri vēlas uzzināt vairāk par salas vēsturi.

UNESCO Pasaules dabas mantojums
Maurīcijā ir divas UNESCO Pasaules mantojuma vietas, un abas noteikti ir vērts redzēt.

Aapravasi Ghat. 1834. gadā Lielbritānijas valdība Maurīcijas salā ieviesa “lielā eksperimenta” vietu - nometni migrējošam darba spēkam. No 1834. līdz 1920. gadam šeit ieradās gandrīz pusmiljons strādnieku, lai strādātu Maurīcijas cukura plantācijās vai tiktu pārcelti uz Reinjonas salu Austrālijā, Āfrikas dienvidiem un austrumiem vai Karību jūras reģionā. Šī vieta ir viena no agrākajām skaidri redzamajām izpausmēm tam, kam bija jākļūst par globālu ekonomisko sistēmu un vienu no lielākajām migrācijām vēsturē.

Mornes kultūrainava. Šis ir Le Morne kalnu masīvs, ko no 18. līdz 19. gadsimta sākumam izmantoja bēguļojošie vergi. Teju nepieejamās un mežu ieskautās klintīs, to virsotnēs izbēgušie vergi veidoja apmešanās vietas. Teritorija aizņem vairāk nekā 12 hektāru lielu platību ar daudzām alām un pārkarēm stāvās nogāzēs. Šobrīd šī vieta ir nozīmīgs simbols vergu cīņai par brīvību, viņu ciešanām un upuriem.

Pārsteidzošu krāsu dabas ainava
Chamarel parks ir viena no Maurīcijas ikoniskākajiem apskates vietām un absolūts dabas fenomens, kas veidojies pirms vairāk nekā 600 miljoniem gadu. Šeit zeme krāsojās septiņās krāsās (sarkans, brūns, violets, zaļš, zils, violets un dzeltens), kas veidojušās, pārvēršot bazalta lavu par māla minerāliem. 8,5 hetāru lielā platība būs aizraujošs piedzīvojums tikai ģeooloģijas interesentiem, tā dāvā patiesi neaizmirstamus iespaidus un lieliskas fotogrāfijas.

Reti un aizsargāti augi, putni
Black River George nacionālais parks ir lielākais aizsargājamais mežs Maurīcijā. Parku caurvij vairāk nekā 50 km garas takas, kurās dodoties, var izpētīt salas bagāto un daudzveidīgo floru un faunu. Šeit sastopamas vairāk nekā 300 ziedošu augu sugas un tikai Maurīcijā mītošas deviņas putnu sugas, tostarp rozā balodis, kura suga vēl nesen bija uz izmiršanas robežas. Tāpat šeit skatāmi ūdenskritumi (īpašas uzmanības vērts ir Aleksandras ūdenskritums), senatnīgas upes, kanjons un majestātiskas kalnu grēdas, no kurām paveras krāšņi dabas skati.

Lielie bruņurupuči
La Vanille dabas parks lepojas ar plašāko, nebrīvē audzēto Aldabra sugas, milzu bruņurupuču saimi. Šī ir pēdējā izdzīvojusī milzu bruņurupuču suga, kas kādreiz apdzīvoja vairākas Indijas okeāna salas. Bruņurupuču garums sasniedz aptuveni 120 cm un vidējais svars ir aptuveni 250 kg. Tie ir vieni no visilgāk dzīvojošiem dzīvniekiem, kuru dzīves var būt vairākus simtus gadu ilgas. Vēl šeit skatāmi Nīlas krokodili, pērtiķi, iguānas, sikspārņi, brieži, gekoni, zuši, kukaiņus un daudz cita.

Pludmales
Maurīcijas pludmales pilnīgi noteikti ir valsts galvenais uzmanības piesaistes elements. Baltās smiltis, debeszils ūdeņi, palmas, koraļļu rifi un bagāta zemūdens dzīve acumirklī savaldzina. Dažas no labākajām Maurīcijas pludmalēm ir Trou aux Biches, Île aux Cerfs, Belle Mare Plage, Blue Bay, Flic en Flac un Le Morne. Katrs var atrast šeit tīkamu paradīzes stūrīti lutinošu saules un ūdens baudīšanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.03.2024 - 26.03.2024 TURCIJA no 280 € CelojumuBode.lv
Sezonas sākums jau pēc dažām nedēļām. Visu tūroperatoru piedāvājumi un akcijas! | Skatīt vairāk
280 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.03.2024 - 20.03.2024 Neaizmirstama atpūta TUNISIJĀ! Latvia Tours
Dzidrais un tīrais ūdens pludmalēs, vēsturiskās, iespaidīgās ēkas, kā arī daudzveidīgās atpūtas iespējas piesaista tūristus katru gadu. | Skatīt vairāk
no 525 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36734295sec.