Padomi, kā ietaupīt rudens ceļojumos

Drēgnajā rudens un ziemas periodā ir ierasts meklēt pozitīvas emocijas, dodoties tuvākos vai tālākos ceļojumos. Tomēr šogad dzīves dārdzības paaugstināšanās dēļ nepieciešams meklēt iespējas, kā ietaupīt un atpūsties ar mazākām izmaksām. Lai palīdzētu saplānot budžetam draudzīgus rudens piedzīvojumus, esam sagatavojuši vairākas noderīgas idejas.

Ceļošana un kopīgi piedzīvojumi ar ģimeni vai draugiem ir viens no patiesi efektīviem veidiem, kā uzlabot gan savu fizisko, gan mentālo veselību. Tomēr bez iepriekšējas plānošanas atpūta var sanākt diezgan dārga. Tāpēc aicinu aktivitātes plānot laicīgi un padomāt arī par neierastākiem brīvdienu maršrutiem un aktivitātēm. Tāpat svarīgi ir neaizmirst apdrošināšanu, lai ceļojums neiznāk neplānoti dārgāks.

Izmēģini ceļojumu ar vilcienu vai starppilsētu autobusiem
Ne vienmēr ceļojumā vai piedzīvojumā jādodas ar auto, it īpaši šobrīd, kad degvielas cenas ir ievērojami kāpušas, savukārt ģimenēm un bērniem ir pieejamas atlaides sabiedriskā transporta biļetēm. Nelielu ģimenes ceļojumu vai piedzīvojumu Latvijas robežās vai pat uz kaimiņvalstīm iespējams veikt arī ar vilcienu vai starppilsētu autobusiem. Protams, iesākumā nevajadzētu pārspīlēt ar braucienu tālumu, jo ģimenēm ar mazākiem bērniem garš ceļojums vilcienā vai autobusā var būt kā izaicinājums. Ideāli, ja ceļojums tiek pakārtots kāda konkrēta pasākuma vai aktivitātes apmeklējumam, lai būtu kopīgs mērķis visai ģimenei.

Dodies uz galamērķiem, kur tūristu sezona ir beigusies
Viens no veidiem, kā ietaupīt, ir izvēlēties galamērķi, kurā tūrisma sezona ir beigusies vai izvēlēties mazāk populāru reģionu valstī, kuru ir vēlme apmeklēt. Piemēram, ja ir vēlme doties uz siltu valsti, Itālijas vietā vērts apsvērt Horvātiju, Melnkalni, Slovēniju vai kādu no citām valstīm ar pieeju Adrijas jūrai un daudz zemākām cenām.

Tāpat iespējams izmantot lēto avio biļešu meklēšanas lietotnes. Tomēr jāņem vērā, ka lētākie lidojumi visbiežāk būs ar vairākām pārsēšanās reizēm, kas būs apgrūtinājums satrauktajiem ceļotājiem.

Ietaupīt noteikti sanāks, ņemot ceļojumā tikai rokas bagāžu. Turklāt šobrīd joprojām aktuāls ir jautājums par reģistrētās bagāžās nozaudēšanu darbinieku trūkuma dēļ vairākās lidostās un aviokompānijās. Ja tomēr ir nepieciešama reģistrētā bagāža, nevajag aizmirst par ceļojuma apdrošināšanu.

Apvieno ceļojumu ar palīdzēšanu vides uzkopšanā un saglabāšanā
Šogad arvien populārāks kļuvis dabai labvēlīgs tūrisms, kur ceļotāji savos tūrisma galamērķos veic kādu dabai un videi noderīgu darbu, piemēram, palīdz uzkopt pludmali Barselonā, kamēr dodas SUP izbraucienā vai uzkopj kanālu Amsterdamā vai pat palīdz bruņurupuču glābšanā Grieķijā (rīko labvēlīgā tūrisma kustība Authenticitys).

Ņemot vērā, ka tūrisms ir atbildīgs par lielu daļu no kaitējuma videi, arvien vairāk kompāniju piedāvā ceļotājiem šādus piedzīvojumus. Pieejami gan dažu stundu labie darbi, gan vairāku nedēļu pārgājieni ar mērķi iepazīt Eiropas savvaļas reģionus un uzzināt, kā rūpēties par to ilgmūžību (Rewilding Europe). Piedzīvojumu izmaksas ārzemēs sākas no 40 eiro līdz vairākiem tūkstošiem par vairāku nedēļu ceļojumu gida pavadībā.

Tomēr gan ārzemēs, gan Latvijā dabai labvēlīgo ceļošanu iespējams veikt arī pašu spēkiem, maksājot tikai par ceļa un dzīvošanas izdevumiem. Viens no labiem darbiem, kuru novērtēs gan daba Latvijā, gan jebkurā citā valstī, būs atkritumu savākšana. To var izvērst kā kopīgu aktivitāti ar ģimeni vai draugiem, pēc tam atkritumus pareizi arī sašķirojot.

Parūpējies par drošību
Lai izvairītos no situācijas, kur izdevīgais ceļojums sanāk tāds, kurā patiešām sanāk vairāk izdot naudu, nekā ietaupīt, laikus nepieciešams padomāt par savu un ģimenes apdrošināšanu, kā arī mantu drošību. Ne velti ir izdomāta ceļojumu apdrošināšana. Tomēr katra no kompānijām piedāvā atšķirīgus pakalpojumus, ar atšķirīgiem segumiem jeb situācijām, par kurām tiek izmaksāta kompensācija. Piemēram, ja ir plānots aktīvs ceļojums vai ceļojums ar automašīnu, noteikti ir jāpārliecinās, vai izvēlētais pakalpojums sedz šāda veida riskus. Tāpat bieži ceļojumu apdrošināšana nesedz situācijas tuvu ceļojumu laikā, piemēram, dodoties atpūsties uz kādu no Latvijas pilsētām. Tāpēc jāizvērtē vairāki piedāvājumi, meklējot savam ceļojumam atbilstošo.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42684603sec.