Latvijas Dabas muzejs aicina izvēlēties gada dzīvnieku 2018

Gada dzīvnieks ir viena no iemīļotākajām Dabas muzeja aktivitātēm, un kopš akcijas pirmsākumiem 2000. gadā šis gods ticis virknei dzīvnieku: cūkdelfīnam, lidvāverei, brūnajam lācim, ūdram, smilšu krupim, pelēkajam vilkam, meža cūkai, āpsim, zutim un citiem.

Dabas muzeja speciālisti šogad aicina ikvienu izteikt savu viedokli un kopīgi izvēlēties, kuram zvēram šis tituls tiks piešķirts 2018. gadā.

Gada dzīvnieka akcijas mērķis ir pievērst uzmanību Latvijā sastopamajiem dzīvniekiem un piedāvāt sabiedrībai iespēju uzzināt vairāk par kādu konkrētu sugu. Sākotnēji nominācijai tika izvirzītas tikai apdraudētas dzīvnieku sugas, taču pēdējos gados citu savvaļas dzīvnieku sugām aktuālu notikumu dēļ vai apmeklētāju intereses dēļ pieļauti arī izņēmumi. Akcijas organizatore Una Bērziņa stāsta: „Žurnālisti parasti prasa, kāpēc izvēlējāties konkrēto sugu, bet apmeklētāji biežāk prasa, kāpēc par gada dzīvnieku neizvēlamies arī kādu bieži sastopamu un vienkāršu radījumu?”

Lai Latvijas lielās jubilejas gadā šī titula ieguvējs būtu muzeja speciālistu un sabiedrības kopīga izvēle, pirmo reizi aicinām ikvienu piedalīties lēmuma pieņemšanā, balsojot par vienu no sešiem nominētajiem zvēriem. Nominantu vidū ir gan bieži sastopami zīdītāji, gan aizsargājamu sugu pārstāvji. Kā ierasts, gada dzīvnieks tiks atklāts janvāra vidū, bet visa gada garumā muzeja zooloģijas ekspozīcijā būs pieejama informācija par šo sugu, kā arī notiks pasākumi.

Par gada dzīvnieku līdz 28. decembrim (ieskaitot) iespējams balsot muzejā vai internetā http://ej.uz/gada_dzivnieks_2018

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.57759905sec.