5 interesanti fakti, kas ceļotājiem jāzina par Dienvidkoreju

Austrumu vilinājums, straujais ķīniešu tūristu pieplūdums, mūziķa PSY superhīts "Gangnam Style", 2018. gada ziemas olimpiskās spēles  –  valsts arvien biežāk kļūst par starptautisko ceļotāju iekārotako galamērķi.

Lūk, pieci, iespējams, nedzirdēti fakti par šo Tālo Austrumu zemi.

1. Korejieši noveco citādi

Tikko dzimuši mazuļi Dienvidkorejā, pretstatā lielākajai daļai pārējo valstu, ir nevis vienu dienu, bet vienu gadu veci. Turklāt bērns kļūst par vēl vienu gadu vecāks jaunajā Mēness gadā (parasti – janvāra beigās vai februāra sākumā), nevis savā dzimšanas dienā. Tādējādi bērns, kurš dzimis decembrī, jau dažu mēnešu laikā "sasniedz" 2 gadu vecumu. Nedaudz mulsinoši, taču, lai uzzinātu savu "korejiešu vecumu", atliek vien pieskaitīt vienu gadu patiesajam vecumam.

2. Ēdienu piedevu burvība

Ieturot maltīti teju jebkurā Dienvidkorejas restorānā, tā tiks papildināta ar vismaz vienu "banchan" jeb piedevu. Bieži vien piedevu skaits var būt pat visai iespaidīgs un tās var variēt, taču parasti noteikti to vidū atradīsiet dažādus tradicionālā "kimchi" paveidus, kas līdzinās marinētiem dārzeņiem. Piedevas vairumā gadījumu tiek pasniegtas neierobežotā daudzumā – pēc klienta lūguma tās vienmēr tiek papildinātas.

3. Uz neveselību!

Korejieši nelieto ekvivalentu frāzei "uz veselību" – nošķaudīšanās tiek uzskatīta par ikdienišķu, netīšu ķermeņa funkciju, kam reti tiek pievērsta pastiprināta uzmanību.

4. Katrs ir savu vecāku bērns

Pretendējot uz vakanci, jo īpaši – lielos uzņēmumos, Dienvidkorejas iedzīvotājiem parasti jāsaskaras ar īpaši detalizētas informācijas sniegšanu. Dzīvesgājumā jeb CV nepieciešams norādīt pat vecāku iegūto izglītību, kā arī viņu pašreizējo nodarbošanos. Šāds fakts visai uzskatāmi norāda uz to, ka korejieši pievērš pastiprinātu uzmanību ģimeniskajām saitēm.

5. Plastiskās ķirurģijas Meka

Dienvidkoreja pazīstama ar pasaulē augstāko rādītāju plastisko operāciju veikšanā, par 35 procentiem apsteidzot otrās pozīcijas "īpašnieci" – Brazīliju. Šķiet, ka šeit ķirurģiska iejaukšanās "estētiskos nolūkos" kļuvusi par visai ikdienišķu parādību – šādas operācijas bieži vien kļūst arī par dāvanām jauniešiem, kuri tikko absolvējuši kādu izglītības iestādi. Turklāt Seulas ielas ir teju pārpildītas ar plastiskās ķirurģijas klīniku reklāmām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.27568913sec.