5 apbrīnojami fakti par Cirque du Soleil izrādi CRYSTAL

Grandiozais Cirque du Soleil šovs CRYSTAL decembrī sajūsminājis Krievijas skatītājus, un jau pošas ceļā uz Latviju, lai Arēnā Rīga no 2020. gada 15. līdz 19. janvārim pārsteigtu skatītājus ar nebijušu akrobātiku.

Šī ir pirmā pasaulslavenā cirka izrāde, kas norisinās uz ledus, taču tas nebūt nav vienīgais fakts, kādēļ CRYSTAL ir notikums, kuru nedrīkst laist garām.

1. Cirks ieradīsies ar 21 kravas automašīnu

CRYSTAL šova trupā kopā ir aptuveni 100 cilvēki, tajā skaitā 43 mākslinieki, trīs mūziķi, viens  klauns un visdažādākie tehniskie darbinieki. Tāpēc nav brīnums, ka, lai pārvadātu visus tērpus, skatuves aprīkojumu un dekorācijas, ir nepieciešama divdesmit viena kravas automašīna. "Ierodoties Lužņiku olimpiskajā kompleksā Maskavā, tāpat kā tas būs janvārī Rīgā, mums bija nepieciešamas 12 stundas, lai visu izkrautu. Lai to paveiktu, mēs papildus algojām 120 vietējos tehniskos darbiniekus. Turklāt, lai sagatavotu skatuvi, ir nepieciešamas vēl 4-6 stundas, savukārt visa novākšana pēc izrādes prasa kādas 3,5 stundas, un nepieciešams tas pats cilvēku skaits."

2. 9 tonnas tehniskā aprīkojuma

Drošība visās Cirque du Soleil izrādēs ir prioritāte, tomēr CRYSTAL šovā, lai nodrošinātu gaismas projekcijas, ir nepieciešami 28 video projektori, kas aptver visu skatuvi, kā arī speciāls tehniskais aprīkojums un nodrošinājums gaisa vingrotājiem, tādēļ pie griestiem karājas aptuveni 9 tonnas smaguma.

3. Mākslinieki trenējas katru dienu

Lai gan starp izrādēm Maskavā un Rīgā ir aptuveni mēnesis, darbs pie kvalitātes līmeņa saglabāšanas nenorimst ne mirkli. Lai mākslinieki būtu labā formā, viņi trenējas katru dienu. Šovā ir ļoti dažādi elementi, tāpēc katram māksliniekam pēc grafika notiek atbilstoši treniņi. Piemēram, ekstrēmie slidotāji trenējas uz hokeja slidām un ceļo ar savu personīgo trenažieru zāli. Savukārt žonglierim bija jāiemācās žonglēt arī uz slidām. Īpaši svarīgi ir arī regulāri trenēties sarežģītākiem trikiem, piemēram, kad galveno varoni Kristālu gaisā paceļ trapeces mākslinieks.  

4. 2000 tērpu kopšana nav joka lieta!

Izrādei CRYSTAL līdzi brauc arī savs kostīmu mākslinieks ar komandu, kurš rūpējas par 2000 tērpu vienībām. Lai tos pareizi koptu, CRYSTAL trupa ceļo ar sešām veļas mazgājamajām mašīnām un diviem žāvētājiem. Darbiniekiem un māksliniekiem ir izveidots pat speciāls veļas mazgāšanas grafiks!

5. Šovu radījuši cilvēki no 25 pasaules valstīm

Lai gan Cirque du Soleil ir radies Kanādā, tajā jau sen darbojas labākie akrobāti un mākslinieki no visas pasaules. Lai radītu izrādi CRYSTAL, kopā pulcēti cilvēki no 25 valstīm, kuri daudzus mēnešus ir prom no savām mājām, lai vairāku mēnešu garumā apceļotu neskaitāmas ledus arēnas visā pasaulē.

Par Cirque du Soleil

Cirque du Soleil ir viens no pasaulē atpazīstamākajiem, lielākajiem un iespaidīgākajiem cirkiem. No uzņēmuma dibināšanas brīža ir radīti brīnumaini priekšnesumi un sniegta iespēja tos baudīt aptuveni 180 miljoniem skatītāju vairāk nekā 450 pilsētās visos sešos kontinentos. Cirque du Soleil šobrīd strādā virs 4000 darbinieku un 1300 izpildošo mākslinieku no gandrīz 50 valstīm. 2018. gadā pasaulē vienlaicīgi tika demonstrētas pat 19 izrādes.

Cirque du Soleil izcelsme meklējama Kanādas pilsētiņā Kvebekā 1984. gadā, taču šodien tas pulcē māksliniekus no visas pasaules. Aptuveni 40 % no 1300 Cirque du Soleil izpildošajiem māksliniekiem ir bijušie profesionālie sportisti, galvenokārt vingrotāji, pasaules un olimpiskie čempioni, kuri var lepoties ar iepriekš karjerā iegūtām 17 olimpiskajām medaļām. Cirque du Soleil ir cirks bez dzīvniekiem, un tas garantē elpu aizraujošu piedzīvojumu un adrenalīna devu ikvienam skatītājam!

Biļetes pieejamas Biļešu Serviss kasēs un bilesuserviss.lv.

Uzzini vairāk par Cirque du Soleil šeit: cirquedusoleil.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42106795sec.