Biežākās kļūdas, izvēloties apdrošināšanas polisi ceļojumam

Laika un pacietības trūkums, kā arī nevēlēšanās iepazīties ar šķietami formālu informāciju ir galvenie iemesli, kāpēc cilvēki visbiežāk pat nemēģina iedziļināties un izprast visus ar apdrošināšanu saistītos aspektus pirms apdrošināšanas polises iegādes – tā liecina apdrošināšanas sabiedrības ERGO speciālistu novērojumi. Ņemot vērā minēto, diemžēl bieži vien cilvēki izvēlas lētāko no piedāvājumiem, tādējādi nereti pakļaujot sevi papildu finansiālajiem izdevumiem, notiekot negadījumam.


Dodoties ceļojumā vai atpūtas braucienā ārpus Latvijas, bieži vien cilvēki aizmirst par ceļojumu apdrošināšanu vai arī paļaujas uz veiksmi un pārliecību, ka ar viņiem nekas slikts nevar notikt un uzskata, ka polise nav nepieciešama. To apliecina arī ERGO veiktā aptauja Rīgas lidostā – katrs trešais ceļotājs no Latvijas joprojām riskē un dodas ceļojumos bez apdrošināšanas. Daļa ceļotāju paļaujas uz ceļojumu apdrošināšanas pakalpojumu, kas iekļauts bankas izsniegtās kredītkartes ietvaros, tomēr bieži vien cilvēki nemaz nav painteresējušies, kādu izdevumu apmaksa ir iekļauta attiecīgās polises segumā.


Šobrīd arvien aktuālāka kļūst ceļojumu plānošana uz dažādiem slēpošanas kūrortiem. Austrija un Itālija ir starp populārākajiem ziemas aktīvās atpūtas ceļojumu galamērķiem Latvijas iedzīvotāju vidū. Vienlaikus jāatzīmē, ka gan Itālijā, gan arī Austrijā ir vieni no dārgākajiem medicīnas pakalpojumiem Eiropā. Saskaņā ar ERGO datiem vidējā ceļojumu apdrošināšanas atlīdzība par Eiropas valstīs notikušiem negadījumiem ir 550 eiro. Izplatītākās traumas, kas gūtas ceļojumu laikā ziemas sezonā, ir roku un plecu traumas, dažādi lūzumi un kāju traumas.


“Dodoties ārpus Latvijas baudīt ziemas sportiskās aktivitātes, noteikti ceļotājiem jāpārliecinās, vai apdrošināšana būs spēkā, nodarbojoties ar attiecīgajām sportiskajām aktivitātēm. Tāpat noteikti jāpievērš uzmanība tam, vai ceļojumu apdrošināšanas polises segumā ir iekļauta medicīniskā evakuācija. Katru gadu ziemas sezonā ERGO saņem vairākus atlīdzību pieteikumus par gadījumiem, kad ziemas sportisko aktivitāšu baudītājiem, atrodoties ārvalstīs, diemžēl ir bijuši nepieciešami medicīniskās evakuācijas pakalpojumi, gūstot traumu uz kalna. Medicīniskās evakuācijas izmaksas mērāmas tūkstošos eiro, piemēram, ja slēpošanas trasē cietušo uz slimnīcu nepieciešams nogādāt ar helikopteru, tas vidēji izmaksā 3000 eiro. Ne visiem ceļotājiem neparedzētās situācijās var būt pieejami šādi finanšu līdzekļi”, norāda Ritvars Heniņš.


ERGO speciālisti atgādina, ka gadījumos, kad plānots sasniegt ceļojuma galamērķi, lidojot ar lidmašīnu ar pārsēšanos, jāpievērš uzmanība, vai ceļojumu apdrošināšanas polises segumā ir iekļauts lidojuma aizkavēšanās vai nokavēšanas risks. Tāpat ceļotājiem noteikti vajadzētu pārliecināties, vai polisē ir iekļauta repatriācijas izdevumu segšana, kā arī parūpēties par Eiropas veselības apdrošināšanas karti (EVAK) – to vērts iegādāties neatkarīgi no tā, vai ir vai nav ceļojumu apdrošināšanas polise, jo tā dod iespēju saņemt valsts apmaksātus medicīniskās palīdzības pakalpojumus Eiropas valstīs, sedzot no savas kabatas tikai attiecīgajā valstī noteiktās pacienta iemaksas. Ņemot vērā kā citās Eiropas valstīs noteiktās pacienta iemaksas var pat desmitiem reižu pārsniegt Latvijā noteikto pacientu iemaksu apmērus un sasniegt vairākus simtus eiro, lai pasargātu sevi no neparedzētiem finansiāliem izdevumiem, ceļotājiem papildu bezmaksas EVAK kartei noteikti ir vērts parūpēties par papildu drošību, iegādājoties ceļojumu apdrošināšanas polisi.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.45621991sec.