Latvijā sāk piedāvāt nepārtraukto ceļojuma apdrošināšanu

Lai gan no ārkārtas situācijām ceļojumos nav pasargāts neviens, apdrošinātāju pieredze liecina, ka Latvijas iedzīvotāji ceļojumu apdrošināšanu visbiežāk neiegādājas, jo aizmirst to izdarīt vai uzskata, ka ar viņiem nekas ļauns nenotiks. Daudzi neaizdomājas, ka, piemēram, bagāža var noklīst, bet zobārsta apmeklējums ārvalstīs izmaksā ļoti dārgi. Lai ikviens varētu ceļot bez raizēm, mobilo sakaru operators BITE uzsāk piedāvāt nepārtraukto ceļojuma apdrošināšanu no “Compensa Vienna Insurance Group ADB” (turpmāk – “Compensa”), kuru var pieslēgt ar vienu īsziņu.

BITES un “Compensa” dati liecina, ka vasarā Latvijas iedzīvotāju iecienītākie galamērķi ir Bulgārija, Grieķija, Ēģipte un Turcija. Taču ikdienā daudzi izmanto iespēju atpūsties tā dēvētajās “tuvajās” ārzemēs – Igaunijā, Lielbritānijā, Lietuvā un Zviedrijā. Tiesa, tikai retais aizdomājas, ka arī iepirkšanās tūre uz Lietuvas veikaliem, piemēram, “Ikea”, vai brauciens ar ģimeni nedēļas nogalē uz zinātnes centru “Ahhaa” Tartu, Igaunijā, ir ārzemju ceļojumi, nereti aizmirstot gan par personu apliecinošiem dokumentiem, gan arī ceļojumu apdrošināšanu. 

“Ir ļoti nepatīkami, ja ilgi gaidītā un rūpīgi izplānotā ceļojumā kaut kas notiek ne pēc plāna. Taču pasaulē ir daudz lietu, kuras var izmainīt mūsu ceļojumus un kuras mēs nevaram ietekmēt. Piemēram, ceļojuma laikā mūs var apzagt, varam pazaudēt personu apliecinošus dokumentus (pasi u.tml.), var notikt negaidīta dabas kataklizma, u.tml. Tāpēc, lai arī kur mēs dotos, ir vērts parūpēties par savu, savu līdzi paņemto mantu un savu līdzbraucēju drošību,” norāda BITES Mārketinga direktore Diāna Šmite.

Ne velti “Compensa” dati liecina, ka lielākā daļa jeb 70% no pērn un šā gada pirmajā ceturksnī izmaksātajām apdrošināšanas atlīdzībām bija par ārstu sniegtajiem pakalpojumiem ārzemēs. Atlikušos 30% veidoja atlīdzības par bojātu vai nozaudētu bagāžu, atceltiem vai pārceltiem lidojumiem u.tml.

“Aktīvi ceļo ne tikai pieaugušie, bet arī ģimenes ar bērniem. Daudzi no viņiem, plānojot ceļojumus uz ārvalstīm, nepadomā, ka arī atpūtas vai darba brauciena laikā notiek dažādi negadījumi, piemēram, var sākties straujas veselības problēmas, aizkavēties lidojums vai bagāža u.c. Turklāt, ja runājam par veselības problēmām, izmaksas par ārstēšanos ārzemēs, ja nav ceļojuma apdrošināšanas, būs ievērojami lielākas,” uzsver “Compensa” vadītājs Kaspars Neivalds.

Piemēram, šogad lielāko ceļojuma apdrošināšanas atlīdzību vienai personai “Compensa” izmaksājusi turpat 8000 eiro apmērā par apdrošināšanas gadījumu Spānijā. Ārzemju brauciena laikā vīrietim tika konstatēts plaušu karsonis, kā rezultātā viņš ārstējās Spānijas slimnīcā divas nedēļas. Tika segti izdevumi gan par ārstēšanos, gan arī  izdevumi par slimnieka pārvešanu uz Latviju, lai viņš varētu turpināt ārstēšanos Latvijā.

Mūsdienās ceļojuma apdrošināšana pieejama teju ikvienam, turklāt, lai iegādātos šo pakalpojumu, vairs nav jādodas uz apdrošināšanas sabiedrības filiāli vai jāaizpilda garas veidlapas internetā – pietiek ar vienas īsziņas nosūtīšanu mobilajā telefonā.

“Mūsu dati liecina, ka vismaz reizi gadā tuvākos vai tālākos ceļojumos dodas katrs otrais BITES klients. Domājot par viņu ērtībām, esam ieviesuši sadarbībā ar “Compensa” jaunu pakalpojumu – nepārtrauktu ceļojuma apdrošināšanu, ko var aktivizēt ar vienas īsziņas palīdzību. Tā sniedz iespēju parūpēties par savu un savas ģimenes aizsardzību ārzemju braucienos visa gada garumā, turklāt visā pasaulē – kā tuvējās kaimiņvalstīs, tā arī tik eksotiskās valstīs kā Austrālijā, Brazīlijā, Taizemē u.tml.,” skaidro BITES pārstāve.

Viņa norāda, ka šis piedāvājums būtiski atšķiras no standarta ceļojumu apdrošināšanas. Pirmkārt, nepārtrauktā ceļojumu apdrošināšana attiecas uz visiem ģimenes locekļiem, ar kuriem apdrošinātā persona ceļo – vīru, sievu, nepilngadīgiem bērniem. Otrkārt, šis pakalpojums ir izdevīgs – pieslēdzot to pirmo reizi, abonēšanas maksa ir 1,50 eiro mēnesī, attiecīgi – gadā ceļojumu apdrošināšana izmaksā vien 18 eiro. Jāpiebilst, ka šī maksa attiecas uz neierobežotu ceļojumu skaitu (lielākā daļa tirgū pieejamo pakalpojumu attiecas tikai uz vienu ceļojumu), kā arī uz jebkāda veida ceļojumiem – arī slēpošanu kalnos. Treškārt, pakalpojumu ir ērti pieslēgt, turklāt tas stājas spēkā divu darba dienu laikā pēc SMS aktivizācijas.

Attīstoties tehnoloģijām, mobilais telefons ir kļuvis par multifunkcionālu sakaru platformu. Mūsdienās tas lieti noder ne tikai saziņai ar tuviniekiem un draugiem, lai dalītos iespaidos par ceļojuma laikā piedzīvoto. To efektīvi var izmantot arī ceļojuma plānošanai – lai rezervētu naktsmājas un aviobiļetes, atrastu informāciju par interesantiem tūrisma objektiem galamērķī, neapmaldītos pasaules ielu labirintos, kā arī iegādātos ceļojumu apdrošināšanu u.tml.

BITES nepārtrauktā ceļojuma apdrošināšana no “Compensa” pieejama no 2018.gada jūnija beigām. Vairāk informācijas: https://www.bite.lv/lv/apdrosinasana.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13291097sec.