Eiropa ieviesīs stingrāku robežkontroli ieceļotājiem bez vīzām

Eiropas Savienība grasās sekot Amerika Savienoto Valstu, Kanādas un Austrālijas piemēram un ieviest jaunu mehānismu kā pastiprināt robežkontroli personām, kas ieceļo ES bez vīzas. Iecerēts izveidot jaunu sistēmu, kura fiksētu ceļotājus no ārpus Eiropas Savienības valstīm, ieceļojot un izceļojot no Šengenas zonas.

Jaunā sistēma darbotos elektroniski un tā reģistrētu ceļotāju ieceļojam Šengenas zonā un arī pēc tam pametot šo zonu. Šobrīd šādi dati tiek vākti tikai par personām, kurām ir izsniegta Šengenas vīza. Paredzētā sistēma ļautu piefiksēt neregulāru migrāciju, iespējamas drošības apdraudējumus, kā arī apdraudējumus sabiedrības veselībai.

Eiropas Ceļošanas Informācijas un Autorizācijas Sistēmas (European Travel Information and Authorization System (ETIAS)) lietotājiem līdz ar sistēmas darbības sākumu, būs nepieciešams iepriekš pieteikties apstiprinājumam, lai atvieglotu robežšķērsošanu. Identiskas sistēmas jau pastāv minētajās ASV, Kanādā un Austrālijā - ceļotājam iepriekš ir jāreģistrējas tiešsaistē, arī samaksājot simbolisku nodevu.

Eiropas Savienības gadījumā nodeva būs 7 eiro, taču no tās būs atvieglotas nepilngadīgas personas un cilvēki, kam pāri 70 gadiem.

Ieplānots, ka sistēma varētu sākt darbu 2021.gadā.

Papildu tam arī pasaulē arvien biežāk izskan runas par biometrisko datu izmantošanu - vairākas lidostas jau izmēģinājuma kārtā sākušas darbu ar sejas atpazīšanas un pirkstu nospiedumu funkcijām - šādi iecerēts aizstāt lidojumu iekāpšanas kartes. Potenciālais pasažieris lidostā ienāk, noskenējot savus biometriskos datus un sistēma automātiski pārbauda viņa personību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16690898sec.