Puse Latvijas iedzīvotāju nezina, kāds interneta ātrums ir viņu mājoklī

Daudzpakalpojumu uzņēmuma “Tele2” un “Berg Research” veiktās aptaujas dati liecina, ka tikai aptuveni puse jeb katrs otrais Latvijas iedzīvotājs zina, kāds interneta ātrums ir viņa mājoklī. Turklāt gandrīz 40% nezina, cik ātrs internets viņiem patiesībā būtu nepieciešams.

No tiem respondentiem, kas zināja, cik ātrs internets viņiem būtu vajadzīgs, visvairāk jeb 30% atzina, ka viņiem būtu nepieciešams internets ar ātrumu no 100 līdz 500 Mbit/s. 14% ir pārliecināti, ka viņiem nepieciešams būtu vēl lielāks ātrums – vairāk nekā 500 Mbit/s, un tikpat daudz iedzīvotājiem pietiktu ar 50-100 Mbit/s.

“Kā rāda pētījuma dati, interneta lietotājiem ir visnotaļ vispārīgs priekšstats par to, kāds internets viņiem ir šobrīd un kāds viņiem būtu nepieciešams. Iemesli tam var būt dažādi – gan tas, ka nav pietiekamas izpratnes par interneta ātruma mērvienībām, gan arī fakts, ka lielākā daļa iedzīvotāju ir apmierināti ar interneta ātrumu, kas viņiem šobrīd ir pieejams,” stāsta “Tele2” komercdirektors Raivo Rosts. “No “Tele2” pieredzes redzam, ka nav arī būtiski, kādu interneta veidu klients izvēlas, jo gan mūsu piedāvātais fiksētais, gan mobilais internets spēj nodrošināt pietiekamu interneta ātrumu, lai apmierinātu klientu pamatvajadzības. Izvēli starp šiem diviem interneta pieslēguma veidiem faktiski nosaka tas, cik mobils vēlas būt klients, vai konkrētajā vietā ir pieejams fiksētais internets un vai klients vēlas veikt nelielus urbšanas darbus savā dzīvesvietā, ierīkojot internetu.”

Interesanti, ka tie respondenti, kuri uzskata, ka viņiem ir nepieciešams 5G internets, vairāk nekā citi vēlas un sagaida ļoti ātru internetu – virs 500 Mbit/s.

Kā daudzpakalpojumu uzņēmums “Tele2” piedāvā mobilos sakarus, mājas internetu, televīziju, viedierīces un apdrošināšanas pakalpojumus. “Tele2” optiskais internets ir pieejams septiņās Latvijas pilsētās: Rīgā, Daugavpilī, Rēzeknē, Jūrmalā, Jelgavā, Jēkabpilī un Ogrē.

Latvijas iedzīvotāju aptauja veikta sadarbībā ar “Berg Research” šī gada jūnijā. Kopumā tika aptaujāti 1007 respondenti vecumā no 18-74 gadiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.1877141sec.