Silīcija ielejā viesnīcas viesus apkalpo robots (video)

Silīcija ieleja ASV Kalifornijas štatā ir slavena ar to, ka tā ir mājvieta vairākiem augsto tehnoloģiju uzņēmumiem. Ieleja ir saglabājusi vadošo lomu ASV tehnoloģiju izstrādē ar saviem spējīgajiem uzņēmējiem, inženieriem un riska kapitālistiem. Taču tagad arī kāda Silīcija ielejas viesnīca ir soli priekšā lielai daļai pārējo viesnīcu, jo tajā viesus apkalpo robots.

Sākumā viesus apkalpojošo robotu Botlr pavisam viegli var noturēt par spīdīgu atkritumu tvertni. uz ratiņiem. Tas atrodas savā uzlādes stacijā viesnīcas Aloft Cupertino foajē, netālu no uzņēmuma Apple galvenās mītnes, un gaida savu nākamo uzdevumu.

Robotveidīgais sulainis ir daļa no elektroniskiem palīgiem, ko ražo uzņēmums Savioke, kas atrodas Kalifornijā, ASV. Šobrīd uzņēmuma saražotie roboti ir veikuši jau 40 000 piegāžu un kopā nobraukājuši jau aptuveni 2455 kilometrus.

Robota Botlr pienākumos ietilpst dvieļu, zobu birstu, rīta kafijas un citu lietu piegāde uz viesu istabām vairākās Kalifornijas viesnīcās. Šāda veida robots tika izveidots divu iemeslu dēļ: lai viesnīcas personāls varētu veltīt savu uzmanību un enerģiju citiem, svarīgākiem uzdevumiem, kā arī, lai viesu sejās raisītu smaidu.

Kolīdz kāds no viesnīcas viesiem piezvana uz reģistratūru, lai veiktu pasūtījumu, viesnīcas personāls prasīto lietu ievieto robotā, ieprogrammē vajadzīgo istabas numuru, un robots dodas ceļā ar pasūtījumu. Botlr robots ir aprīkots ar sensoriem un 3D kamerām, lai izvairītos no ceļā esošiem objektiem. Ar WiFi palīdzību robots izsauc liftu un dodas pie klienta. Lai izvairītos no situācijām, kad kāds cits klients pa ceļam paņem lietas, kas ievietotas robotā, tā vāks jau no paša sākuma automātiski tiek aizslēgts.

Tad, kad Botlr ir sasniedzis savu galamērķi, tas piezvana klientam uz istabu, lai klients zinātu, ka viņa pasūtījums ir pienācis. Robots ir aprīkots ar kameru, kas uzreiz pēc durvju atvēršanas dod signālu vākam, kas uzreiz atveras, lai klients varētu saņemt savu pasūtījumu. Kolīdz viesis ir saņēmis kāroto, Botlr veic nelielu deju un tad apstājas, lai viesis, ja to vēlas, varētu ar robotu nofotografēties. Pēc tam robots vēl noskaidro to, kāda ir bijusi klienta viesošanās viesnīcā līdz šim brīdim, un tad tas dodas atpakaļ uz savu vietu foajē.

Lai robots zinātu, kur atrodas katra istaba, pirmajā dienā to pa visiem stāviem izvadā robota izstrādātāja , uzņēmuma Savioke, darbinieks ar PlayStation džoistika palīdzību. Tādā veidā robota atmiņā tiek izveidota visas viesnīcas karte.

Viens no uzņēmuma Savioke dibinātājiem, Stīvs Kazins, stāsta, ka arī robota uzdotais jautājums par to, vai viesi apmierina viesnīca, ir speciāli izstrādāts. "Jautāt, vai viesi apmierina viņa pieprasītās lietas piegāde, ir gluži lieki, jo robots tikai piegādāja lietu no punkta A uz punktu B," stāsta Stīvs,"taču, ja robots uzzina, kā viesi apmierina viesnīca, tas šo informāciju var piegādāt atpakaļ reģistratūrai un, ja viesis ar kaut ko nav līdz galam apmierināts, reģistratūra to var uzzināt no robota un pēc tam palīdzēt viesim, lai viņa apmešanos padarītu patīkamāku."

Tāpat arī Kazins skaidro, ka robots nav izveidots, lai atņemtu darbu viesnīcas personālam. Tas tik un tā ir atkarīgs no viesnīcas darbiniekiem, kas pieņem klientu pasūtījumus. Robots darbojas tikai kā kurjers, lai darbinieki varētu veltīt savu laiku svarīgākiem uzdevumiem.

"Botlr veic dažādus uzdevumus, lai klienta apmešanos viesnīcā padarītu patīkamāku un interesantāku, taču neviena no viesnīcām, kurās darbojas mūsu roboti, nav ar tiem aizvietojusi savus darbiniekus," stāsta Kazins,"robotus izmanto, lai viesnīcas viesiem apmešanās viesnīcā spilgtāk paliktu atmiņā un radītu patīkamas emocijas." Tāpat arī Kazins atzīst, ka viņam ir zināms tas, ka vairāki cilvēki viesnīcā Aloft Cupertino paliek tieši tāpēc, lai izbaudītu pieredzi, ko sniedz tikšanās ar robotu Botlr.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.33886504sec.