Kā pārslēgt savu domāšanu no parastā patērētāja uz gudro enerģijas taupītāju?

Iestājoties rudenim ātrāk paliek tumšs, kas nozīmē, ka vairāk laika esam mājām un vairāk patērējam elektrību. Tā kā enerģijas cenas visā Eiropā pieaug, 72% Eiropas iedzīvotāju ir nobažījušies par izmaksām1, kas saistītas ar mājoklī esošo iekārtu enerģijas patēriņu. Vairāk nekā trīs ceturtdaļas (77%) aptaujāto apgalvo, ka meklē tehnoloģijas, kas ne tikai ietaupītu naudu, bet arī veicinātu videi draudzīgu dzīvesveidu. Dalāmies ar dažiem ieteikumiem, kā ietaupīt enerģiju savā mājā.

Tehnoloģiju ražotājs Samsung nesen laidis klajā jauno OLED televizoru, šis ir vēl viens solis pretī zaļākai domāšanai. Ne tikai televizora iepakojumu var izmantot otrreizējā pārstrādē, no kastes izveidot galdiņu vai grāmatu plauktu un televizoram ir pults ar saules baterijām, bet televizorā iestrādātās sistēmas īpaši pielāgotas, lai enerģijas taupīšana būtu maksimāli vienkārša.

Maziem soļiem liela nozīme

Septiņi no desmit patērētājiem (71%)2 piekrīt apgalvojumam, ka tehnoloģijas pozitīvi ietekmē viņu ikdienas dzīvi. Tomēr, bieži neaizdomājamies, ka pat mazākā ierīce mūsu mājā patērē enerģiju. Turklāt, rudens vakaros gribas ieslēgt kādu papildus lampu mājīgākai atmosfērai, vairāk laika pavadām pie televizora skatoties filmas vai seriālus un izmantojam video spēļu iespējas, tas viss, protams, manāmi ietekmē mūsu rēķinus. Divas trešdaļas (67%) aptaujāto uzskata, ka ir svarīgi, lai viņu nākamo ierīci būtu iespējams savienot ar lietotni, kas ļauj uzraudzīt un samazināt tās enerģijas patēriņu, tādēļ elektropreču ražotāji domā par to, lai patērētājam enerģijas taupīšana būtu aizvien pieejamāka un vieglāk izmantojama ikdienā., Piemēram, Samsung SmartThings aplikācijā aktivizējot AI Energy režīmu mākslīgais intelekts optimizē iekārtu enerģijas patēriņu atbilstoši vajadzībām un ērti pārskata visu mājā esošo SmartThings ierīču enerģijas patēriņu. Kā arī regulē televizora spilgtumu atbilstoši telpā esošajai gaismai un piedāvā aktivizēt jau ierīcēs iestrādāto eko režīmu, kas taupa enerģiju. Tomēr, mājai nav jābūt aprīkotai ar viedajām tehnoloģijām, lai ikdienā varētu taupīt elektrību, jo tik mazs solis, kā izslēgt gaismu, kad izej no istabas mēneša laikā var manāmi ietaupīt elektrību.

Seko līdzi marķējumam

Viens no labākajiem veidiem, kā taupīt enerģiju, ir pievērst uzmanību  energoefektivitātes marķējumam. Tas ir Eiropas savienības ieviests standarts, kas lietotājiem parāda, cik elektroenerģijas ierīce orientējoši patērē gada laikā. Televizori, datora ekrāni un citi displeji tiek klasificēti pēc energoefektivitātes skalas A-G: jo augstāka klase, jo zemāks enerģijas patēriņš.

Enerģijas taupīšanas režīms

“Skatoties televizoru un izvēloties AI Energy režīmu lietotnē SmartThings Energy jums dos iespēju uzraudzīt un samazināt televizora enerģijas patēriņu, OLED televizoram līdz pat 13%. Pateicoties mākslīgajam intelektam, OLED televizors  automātiski samazina spilgtumu, ja ilgāk kā 2 stundas tam priekšā neviens nav pakustējies. Jaunais televizors analizē arī istabā esošo gaismu un ekrāna spilgtumu regulē atbilstoši tai. Jāsaka, ka mēs Samsung komandā esam īpaši lepni par šo jauno televizoru, jo tas iet roku rokā ar mūsu iekšējo apziņu – piedāvāt patērētājiem kvalitatīvu skatīšanās pieredzi, neaizmirstot par ekoloģisku dzīvesveidu un dabai draudzīgākām izvēlēm,” stāsta Samsung Electronics Baltics produktu treneris Eduards Krumovics.

Kā vēl ietaupīt?

Ir daudz un dažādi viedi, lai ietaupītu elektroenerģiju, piemēram, regulāri notīrot spuldzītes no putekļiem, tās patērēs mazāk enerģijas. Tāpat mazgājot veļu vai traukus ar trauku mazgājamo mašīnu piepildi to līdz atļautajam lielumam. Piemēram, ja dzīvo viens – traukus mazgā dienas beigās, kad sakrājušies vairāk netīrie trauki, lai nesanāk lieki tērēt ūdeni un elektrību. Veļas mašīnu darbini nedēļas nogalēs, kad veļas kaste jau pilna, tādejādi ne tikai ietaupīsi elektrību, bet arī ūdeni.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45497608sec.