Ceļojumos zog ne tikai telefonus un makus, bet arī slēpošanas ekipējumu

Tuvojoties skolēnu brīvlaikam, ceļošana uzņem apgriezienus un daudzi plāno doties slēpot vai atpūsties uz siltajām zemēm. Pēdējo gadu laikā personīgo mantu zādzībām ir tendence pieaugt ne vien skaita ziņā, bet arī zagto lietu veids mēdz mainīties atbilstoši sezonai, proti, ceļotāji piedzīvo arī slēpošanas ekipējuma zādzību no automašīnām, kura zaudējumi sasniedz līdz pat 5000 eiro. If Apdrošināšana aicina ceļotājus būt piesardzīgiem un sniedz padomus, kā sevi pasargāt un rīkoties zādzības gadījumā.

Lai arī ceļojumam vajadzētu sagādāt tikai un vienīgi priecīgas emocijas, nereti tā laikā rodas nepatīkamas situācijas, piemēram, personīgo mantu zādzības, kas parasti notiek visnegaidītākajā brīdī, tāpēc ceļojuma laikā nedrīkst zaudēt modrību.

“Visvairāk zādzību gadījumu notiek Eiropā – Itālijā un Spānijā, un pēdējo gadu laikā tiem ir tendence pieaugt. Garnadži pārsvarā ir iecienījuši telefonus, makus un zīmolu apģērbu, bet tikko kāds ceļotājs, kurš bija devies ar auto uz slēpošanas kūrortu Slovākijā, piedzīvoja slēpošanas ekipējuma zādzību, proti, tas bija atstāts automašīnā, kas pa nakti tika apzagta. Nodarītie zaudējumi bija 5000 eiro apmērā. Taču citā, bet arī ar slēpošanu saistītā gadījumā Itālijā no automašīnas tika nozagts slēpošanas apģērbs, radot līdz pat 2000 eiro lielus zaudējumus,” stāsta If Ceļojumu apdrošināšanas produkta vadītāja Inga Draule.

“Ceļojot ar auto, vienmēr aicinām pārliecināties, vai automašīna ir aizslēgta, neatkarīgi no tā, vai esat kustībā vai apstājušies. Ja plānojiet pieturas punktu, atvērtu automašīnu noteikti nedrīkst atstāt bez uzraudzības arī tad, ja plānots piestāt vien uz pāris minūtēm pie apskates objekta. Tāpat, izkāpjot no automašīnas, svarīgi ir neatstāt savas personīgās mantas (telefonu, somu, klēpjdatoru, foto/video tehniku, ekipējumu u.c.) redzamā vietā, piemēram, uz priekšējā automašīnas paneļa vai sēdekļa,” aicina I. Draule.

Galvenais brīdī, kad saprotam, ka esat apzagti, ir neapjukt un rīkoties. “Ja, piemēram, mobilais telefons vai maks ir nozagts, aicinām nekavējoties par to informēt savu telefona pakalpojumu sniedzēju, kā arī banku, kur ir pieejams diennakts saziņas tālrunis tādām situācijām kā šī. Gan telefons, gan maksājumu karte tiks uzreiz nobloķēta, tādējādi izvairoties no iespējamām izmaksām. Bankas pārstāvis, iespējams, jau uzreiz varēs arī nobloķēt krāpnieciskās darbības, ja tādas būs notikušas,” saka I. Draule.

Arī sabiedriskais transports (vilciens, metro u.c.) ir ļoti populāra vieta, kur uzdarbojas zagļi, izvelkot no kabatas mobilo telefonu vai maku. Tāpēc lielpilsētās somas ieteicams nēsāt sev cieši klāt, lai vienmēr varētu pārredzēt savas mantas un tās nosargāt. Pēc If Apdrošināšanas datiem vidējā atlīdzība par mantu zaudēšanu ārvalstīs zādzības rezultātā ir 500 eiro.

Kad esat konstatējuši zādzību, par to ir noteikti jāziņo tuvākajā policijas iecirknī, kur aicinās aizpildīt iesniegumu, norādot nozagto lietu veidu. Vērsties policijā ir ļoti būtiski, jo tas nozīmē, ka tiesībsargājošās iestādes nekavējoties uzsāks darbu pie jūsu personīgo lietu atgūšanas. Ja nepieciešams, vienmēr saziņā ar vietējo policiju var izmantot tiešsaistes tulkošanas iespējas vai lūgt palīdzību personai, kas var nodrošināt tulkošanas pakalpojumus. Tāpat svarīgi paturēt prātā, ka izziņas kopija no policijas noderēs, iesniedzot ceļojuma apdrošināšanas pieteikumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18972707sec.