Tele2 Zviedrijā sāk piedāvāt 4G tīklu

15.11.2010 Tele2 atklāj nākamās paaudzes mobilo tīklu 4G lielākajās Zviedrijas pilsētās – Stokholmā, Gēteborgā, Malmē un Karlskronā. Jaunais tīkls piedāvā ātrumu līdz pat 80Mbit/s un ir 10 reizes ātrāks par pašreizējiem 3G tīkliem. Tele2 mērķis ir līdz 2012.gada beigām nodrošināt 4G pārklājumu 99% Zviedrijas iedzīvotāju.

„Šodien ir svarīga diena telekomunikāciju attīstībā, jo mēs atklājam 4G tīklu lielākajās Zviedrijas pilsētās, vienlaikus turpinot tā izvēršanu visā valstī. Arvien vairāk cilvēku pārtrauc izmantot fiksētās telefonijas sakaru pakalpojumus mājās, lai kļūtu mobili un izmantotu plašās mobilā interneta iespējas. Šodien mums ir tas gods atklāt pirmsākumu nākotnes visplašākajam 4G tīklam Zviedrijā,” tā, atklājot jauno tīklu, teica Niklass Palmstierna (Niclas Palmstierna), Tele2 vadītājs Zviedrijā.

Nacionālā Patērētāju pētniecības institūta (SIFO) veiktā aptauja Zviedrijā liecina, ka ir liela interese par 4G pakalpojumiem – katrs trešais zviedrs un uzņēmums nākamgad plāno tos iegādāties. Tāpat tiek uzskatīts, ka 4G ir laba alternatīva fiksētajai ADSL interneta piekļuvei un nodrošina mobilu brīvības sajūtu.

„Ātrāki mobilie savienojumi 4G tīklā ļauj mūsu klientiem veikt visas tās lietas, ko viņi jau ir pieraduši darīt, izmantojot fiksēto ADSL savienojumu,” piebilst N.Palmstierna.

“Tele2 ir gatavs ceturtās paaudzes mobilo sakaru ieviešanai Latvijā. Lai to īstenotu, mums nav jāveic kardinālas pārbūves savos tīklos, lielākais darbs būs saistīts ar esošo iekārtu programmatūras maiņu. 4G pakalpojumi Latvijā paredzami sākot ar 2014.gadu, kad iztecēs termiņš patlaban spēkā esošajiem frekvenču piešķīrumiem. Lai arī precīzu 4G darbības licenču izsniegšanas noteikumu vēl nav, šobrīd ieviest 4G no komerciālā viedokļa arī būtu nedaudz pāragri, jo lietotāja iekārtu piedāvājums vēl ir ļoti ierobežots – tīkla iekārtas ir pieejamas, bet lietotāju iespējas ir ierobežotas. Pēc dažiem gadiem gala iekārtu piedāvājums, jau būs daudz plašāks un arī par izdevīgākām cenām,” saka Valdis Vancovičs, Tele2 valdes priekšsēdētājs.

“3G tehnoloģija, kas pašlaik nodrošina lielākos datu pārraides ātrumus mobilajā internetā, šobrīd ne tuvu nav izmantojusi savas iespējas. Tele2 ir nopietni plāni 3G jaudas attīstīšanā turpmākajos gados. Pašlaik Tele2 ir paaugstinājis 3G ātrumu līdz 10,2 megabitiem sekundē lejupielādē, bet nākamgad plānojam lejupielādes ātrumu palielināt līdz 21 megabitam sekundē. Tehnoloģija ļauj palielināt datu pārraides ātrumu vēl vairāk, tādēļ tuvākajos gados 3G jauda pieaugs, un tas būs solis tuvāk ceturtās paaudzes mobilajiem sakariem,” piebilst V.Vancovičs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024  Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā! Jurmala Golf Club & Hotel
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām | Skatīt vairāk
no 6.50 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Krāslavas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57434487sec.