Pētījums: kādas mobilās ierīces visbiežāk izmanto biznesa tūristi?

Ir pašsaprotami, ka 21. gadsimta darījumu cilvēkam ceļā līdzi nepieciešams kāds "asistents" no moderno tehnoloģiju vides. Taču kādā nesen veiktā starptautiskā aptaujā noskaidrots, ka vidēji biznesa tūristi ceļojumā līdzi ņem nevis vienu, bet vismaz trīs mobilās iekārtas.

Lai noskaidrotu, kādas ierīces biznesa ceļotāji iecienījuši visvairāk, Starwood Hotels aptaujāja vismaz 6 000 cilvēku visā pasaulē.

Neapšaubāmi, ka šie ļaudis pieder tam tūristu tipam, kam ik uz soļa nepieciešams sazināties. Par to liecina vien fakts, ka 55 procenti respondentu garākos pārbraucienos līdzi ņem vismaz trīs vai pat četras mobilās ierīces. Brazīļu ceļotāju somas, kā izrādās, ir vissmagākās – viņi līdzi ņem vismaz 5 ierīces, turpretī 33 procenti vāciešu atzinuši, ka viņiem pietiek ar vienu vai divām elektroniskajām iekārtām.

Tas, protams, nav pārsteidzoši, taču visbiežāk ceļā līdzi tiek ņemts viedtelefoni (74 procenti gadījumu). Daudz neatpaliek arī planšetdatori (65 procenti), mūzikas atskaņotāji (43 procenti) un portatīvie datori (32 procenti). Ķīniešu respondenti bija vienīgā grupa, kas atzina, ka biežāk nekā klēpjdatorus ceļā līdzi ņem digitālās fotokameras (30 procenti).

Biznesa tūristi, šķiet, ir kā "pielipuši" viedtelefoniem. Piemēram, pēc piezemēšanās galamērķa lidostā, lielākā daļa (54 procenti) ieslēdz savu tālruni jau tajā mirklī, kad lidmašīna vēl nav apstājusies, taču 12 procenti atzīst, ka lidojuma laikā savus telefonus neizslēdz vispār.

Arī pēc pamošanās viesnīcas numuriņā pirmais, ko dara lielākā daļa biznesa ceļotāju, ir jaunumu apskatīšana viedtelefonā (36 procenti). Interesanti, taču mazgāšanās dušā ir tikai trešajā vietā (18 procenti respondentu).

Tomēr planšetdatori ir tās iekārtas, kam izdevies pietuvināties viedtālruņu popularitātei. 68 procenti aptaujāto atzīst, ka tos lieto biežāk nekā portatīvos datorus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18571901sec.