Tieši pirms 20 gadiem tika nosūtīta pirmā īsziņa «Merry Christmas»

Lielbritānijā 3.12.1992 Vodafone tehniķis Neil Papworth nosūtīja pirmo īsziņu (Short Messaging Service) no datora uz sava kolēģa mobilo telefonu ar tekstu «Merry Christmas». 2011.gadā pasaulē tika izsūtīti 7,8 biljoni īsziņu. Pirmie zinātniskie īsziņu projekti jau tika prezentēti 80-to gadu vidū vairākās Eiropas valstīs, tāpēc pirmā izgudrotāja tituls ir strīdīgs.

Pēc vairāku tūkstošu pasta kartīšu analīzes tika konstatēts, ka cilvēki raksta vidēji 160 zīmes garus vēstījumus. Īsta īsziņu ēra sākās ar to brīdi, kad uz mobilā telefona taustiņiem parādījās «1», «2», «3» kopā ar «abc», «def», «ghi». Tā 1996.gadā tika izsūtīti pirmie 100 miljoni īsziņu.

Šodien īsziņas ir svarīgs komunikāciju veids un retais mobilā telefona lietotājs ir gatavs atteikties no īsziņu dienesta. Daudzas svarīgas ziņas tiek joprojām izziņotas ar īsziņas dienesta palīdzību, ko izmanto dažādi glābšanas dienesti vai komerciālās struktūras. Arī vairāki populāri cilvēki savas dzīves svarīgākos lēmumus ir paziņojuši ar īsziņas starpniecību. Piemēram, Dīters Bolens 2003. gadā par «Modern Talking» izformēšanu Tomasam Andersam paziņoja ar īsziņas starpniecību. Arābu pasaulē tika konstatēti gadījumi, ka vīrs šķīrās no sievas ar īsziņas starpniecību. Šādus paziņojumus izmantoja arī Britnija Džīna Spīrsa vai Boriss Bekers.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Aizkraukles novada TIC
,


Valmieras TIC
,


Limbažu TIC
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11132383sec.