Izgudro «viedo jaku», kas tūristiem palīdz pārvietoties lielpilsētās

Maldīšanās pa svešas pilsētas ielām ar kartē vai viedtālruņa ekrānā ieurbtu skatienu drīz, visai iespējams, kļūs par vēsturi. Nu izgudrota "GPS jaka", kas, pēc tās izgudrotāju vārdiem, ir lielisks palīgs tūristiem lielpilsētās.

Jaka "Navigate" ir jaunums valkājamo tehnoloģiju lauciņā, kas darbojas, valkātājam ar vibrāciju palīdzību sniedzot norādes par virzienu uz iecerēto galamērķi. Piemēram, ja nepieciešams pagriezties pa kreisi, jaka par to informē ar vibrāciju pie kreisā pleca. Turklāt vibrāciju intensitāte variē atkarībā no tā, cik spēji jāpagriežas, savukārt LED diodes piedurknēs kalpo kā indikatori tam, cik tālu atrodas galamērķis. Citiem vārdiem, "Navigate" ir apģērba gabals, kurš ļauj ceļotājiem pastaigas laikā atbrīvoties no visa veida kartēm, lai visu uzmanību varētu veltīt interesējošā aplūkošanai, allaž saglabājot modrību.

"Šīs jakas ir lielisks veids, kā pilnvērtīgi izbaudīt ekskursiju pa pilsētu. Vairs nav nepieciešams nēsāt līdzi karti vai nepārtraukti lūkoties viedtālruņa ekrānā," norāda Bilija Vaithausa, uzņēmuma "Wearable Experiments" līdzdibinātāja.

Patlaban pieejami trīs "viedās jakas" modeļi, no kuriem katrs paredzēts konkrētai pasaules pilsētai – Parīzei, Ņujorkai vai Sidnejai. Tehnoloģija ir iebūvēta jakā un aktivizējama, sinhronizējot to ar mobilo lietotni "Navigate App" un ievadot vēlamo galamērķi. Kā apgalvo paši izstrādātāji, "Navigate" jakas atbilst arī pašreizējām modes tendencēm, turklāt pieejami modeļi gan sievietēm, gan vīriešiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40009809sec.