Piektdaļa planšetdatoru lietotāju ierīci izmanto darbam

Katrs piektais aptaujātais Latvijas iedzīvotājs savu planšetdatoru izmanto darbam vai mācībām – rediģē teksta dokumentus, veido prezentācijas vai lieto citas darbam paredzētas programmas, atklāj jaunākais Samsung un GfK Custom Research Baltic pētījums.

"Likumsakarīgi, ka jau 20% planšetdatora īpašnieku to uzskata par "darba instrumentu". Tas ir ērtāks par klasisko datoru un piedāvā plašākas produktivitātes iespējas nekā lielākā daļa viedtālruņu. Piemēram, pilnvērtīga Microsoft Office programmatūra, kas iekļauta jaunajā Galaxy Tab S2 ierīcē, ļauj radīt un rediģēt dokumentus tieši tāpat kā datorā," stāsta Māris Ķikāns, Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs Baltijas valstīs. "Turklāt šī ierīce, pateicoties vairākuzdevumu režīmam jeb multitasking funkcijai, ļauj lietot divas lietotnes paralēli un ērti pārslēgties starp tām," norāda M.Ķikāns.

Faktu, ka planšetdators ir būtiska palīgierīce darbam, apliecina arī respondentu paradumi – 4 no 10 aptaujātajiem speciālistiem pieder vismaz viens planšetdators, turklāt puse to izmanto ik dienas. Izvēloties šo ierīci, aptaujātajiem planšetdatoru īpašniekiem būtiska ir tās cena (71%), ekrāna izmērs un izšķirtspēja (63%), atmiņas ietilpība (58%) un arī pieejamās funkcijas (58%).

"Meklējot iespējas produktivitātes uzlabošanai un efektīvai dispečerdienesta un taksometru vadītāju savstarpējai komunikācijai, mēs bijām kā pionieri, jo vieni no pirmajiem nozarē sākām izmantot planšetdatorus," stāsta AS "Rīgas Taksometru parks" valdes priekšsēdētājs Kaspars Muižnieks. „Planšetdators atbilda mūsu darba vajadzībām – tam ir jaudīgs procesors, pietiekami liela iekšējā un operatīvā atmiņa un atbilstoša izmēra ekrāns, lai to būtu ērti lietot, strādājot ar iekšējām sistēmām un pat populāro satiksmes lietotni Waze. Darbinieki novērtē šādas tehnoloģijas pieejamību ikdienas darbā, turklāt ar tām strādā ne tikai jaunā paaudze, bet pat mūsu visvecākie vadītāji, no kuriem dažs sasniedzis jau cienījamu 70 gadu vecumu," tā K. Muižnieks.

Kopumā Latvijā 38% aptaujāto iedzīvotāju mājsaimniecībās ir planšetdators, un visbiežāk tas tiek izmantots interneta pārlūkošanai (76% gadījumu), informācijas meklēšanai (65%), e-pastu sūtīšanai (64%) un sociālajiem tīkliem (55%).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48612905sec.