Aizraujošās rudens aktivitātes Gaujas Nacionālajā parkā

Gaujas Nacionālais parks rudens mēnešos ietērpjas zeltītās lapotnēs, kur priedes un egles kontrastējoši turpina zaļot. Ieleju ainavas dāvā neizmirstamas un gleznainas ainas kilometru tālumā. Un pārgājieni plašajā taku tīklā ļauj izbaudīt rudens karalistes skaistumu pavisam tuvu! Rudens turpina izcelt muižu un piļu krāšņumu, un aicina nesteidzīgā solī iepazīt ievērojamās celtnes, kuras caurvij vēsture un nostāsti.

Vērojiet gleznainās ielejas ainavas
Miglas vāli ceļas virs upēm, ezeriem un pļavām kā vakaros tā agrās rīta stundās, tā ietinot ielejas noslēpumainības plīvurā, kam cauri stiepjas stalto koku galotnes. Brīnišķīgās ainavas gan saulainās dienās, gan miglas cauraustā stundā vēl ilgi paliks atmiņās un sirdī.

Aicinām apmeklēt ainaviskās vietas Gaujas Nacionālajā parkā, kurās tvert vārdos neaprakstāmo skaistumu! Paradīzes kalnā Siguldā savulaik latviešu glezniecības vecmeistari gleznoja Gaujas senleju un te paveras ainava 12 kilometruattālumā, kā arī Ķeizarskatā no Ķeizarkrēsla paveras iespaidīgs rudens caurvīts skats uz Gauju un Turaidas pili.

Majestātiskās Ērgļu klintis Cēsīs atklāj plašu ainavisku skatu uz Gauju un pieguļošo mežu, kas paveras no skatu laukumiņa virs 18-26m augstajām klintīm. Ainavu krauja Amatas senlejā ļauj ieraudzīt skaistos skatus no dziļās un platās kraujas augšdaļas uz Amatas ieleju, tajā pašā laikā šis devona iezis pats daiļojas ar violetu, sarkanu, dzeltenu, pelēku, kā arī zilganu un zaļganu nokrāsu. Puskilometru garajā kraujā atrodami divi smilšakmens atsegumi, kas nepārtraukti mainās. Notverot to krāšņumu šodien, rīt tas, iespējams, jau būs pavisam citādāks!

No Sietiņieža labiekārtotās dabas takas paveras iespaidīgs skats uz Gauju, priežu mežu un unikālo baltā smilšakmeņa atsegumu. Skatu terasē pie Gaujas, upes krastā Valmierā ikviens var baudīt rudens dāvāto miera sajūtu, upes plūdumu un košo krāsu gammu.

Baudiet piļu un muižu grāciju un vēstures šarmu
Iepazīstiet muižniecisku viesmīlību un varenu gadsimtu apdvestu klusumu aristokrātu vēsturiskajās rezidencēs! Rudens ir piemērots laiks, kad apmeklēt kultūrvēsturiskās pērles un izzināt to vēsturi.

Bīriņu pils visā pilnībā atguvusi savu kādreizējo diženumu un viesus vienmēr iedvesmojusi ar Šekspīra cienīgiem mīlas stāstiem. Romantiskie Bīriņu Pils parki un apkārtne pārsteidz ar krāšņu dabas ainavu ieskautām atpūtas vietām. Mālpils muižā saglabāts tās senais veidols ar klasicisma stila iezīmēm, un muižas parkā var baudīt nesteidzīgas pastaigas gar gleznainiem dīķiem un senām ozolu alejām. Krimuldas muižas šarmantā savrupība ļauj izbaudīt "Vidzemes Šveices" pievilcību ainaviskā klusumā, kas reiz apņēma dižciltīgu ļaužu bezrūpīgās dzīves gaitas. Labiekārtotās takas ved nesteidzīgos ceļotājus veselīgā pastaigā gar smilšakmens klintīm un gleznainām ainavām.

Liepas muižā katrs malks tīrā meža gaisa ir kultūras un mākslas caurstrāvots, un muižas ēkas aicina izjust un piedzīvot gadsimtiem senos vēstures stāstus. Ungurmuiža ir unikāla koka baroka stila muiža, kurā tīkamā klusumā aplūkotie sienu gleznojumi radīs spilgtas atbalsis iztēlē par mierpilniem un bezrūpīgiem laikiem koka muižā. Tējas namiņā, kas atrodas muižas dārzā, iespējams malkot tasi tējas senatnīgā gaisotnē. Turaidas muzejrezervātā viduslaiku pils varenie sarkano ķieģeļu mūri liek sarosīties iztēlei un doties ceļojumā laikā, un no galvenā torņa pilnā krāšņumā skatāms daudzveidīgais Gaujas un tās apkārtnes skaistums. Šeit ekspozīcijas brīvā dabā un telpās izved cauri gadsimtu norisēm.

Vēsturiskajās ēkās tiek piedāvātas gan izsmalcinātas dižkungu cienīgas maltītes, gan greznas nakšņošanas iespējas zīda pēļos.

Dodieties pārgājienos, izjūtiet rudeni pilnā krāšņumā
Daba iemanto rudens krāsu paleti, krāsainajām koku lapām nodejojot uz celiņa un plūstot līdzi upju straumēs, koku sēnēm izdaiļojot koku stumbrus. Dodoties pārgājienā, košums izbaudāms nesteidzīgi gan zem katra liktā soļa, gan ieelpotā gaisa malkā. Dabas unikālie reljefi, ielejas, gravas, upju un ezeru krasti, kā arī šarmantā pilsētvide ir lieliski piemērota īsākas un garākas distances pārgājieniem un velobraucieniem Latvijas lielākajā nacionālajā parkā.

Cīrulīšu dabas taka sniedz iespēju iedvesmojošā pastaigā izzināt skaistās Gaujas ielejas attīstību no ledus laikmeta līdz mūsdienām, atklās iespaidīgās Spoguļklintis, teiksmām apvīto Līgavas alu un citus burvīgus dabas objektus.

Ainaviskais maršruts “Starp četriem Valmieras tiltiem” atklāj Valmieras krāšņāko rotu – Gauju. Pārgājiens skatienam atklās laivu piestātni, Kazu krāces, vedīs pāri Vašu tiltam un tālāk gar Gaujas kreiso krastu līdz pat Valmieras apvedceļa tiltam, un tālāk tuvplānā atklās Gaujas labo krastu.

Kubeseles dabas un vēstures taka aizved ceļojumā caur neskarto dabu, ļauj pašu acīm redzēt redzēt Kubeseles pilskalnu, Kubeseles 5-6 metru garo alu un daudzas citas vēstures piemiņas vietas un Gaujas plostnieku darba lieciniekus. Iznākot no pārgājiena meža posma, labajā pusē skatam paveras skaista ainava ar stalto Krimuldas baznīcu.

Nacionālajā parkā pieejams iespaidīgs skaits skaistu un aizraujošu pārgājienu maršrutu. Apskaties ainaviskos maršrutus, izvēlies un dodies dabā!

Gaujas Nacionālajā parkā iespējams doties aizraujošos pārgājienos vietējo gidu pavadībā un organizētos pārgājienos. Cēsis Inside gidi piedāvā aizraujošus pārgājienus dabā ar garšu un viesošanos pie mazajiem labumu ražotājiem.

Unikāla iespēja vērot noslēpumainās zemūdens pasaules norises
Līgatnē izveidota Zivju nārsta takā oktobrī un novembrī ir unikāla iespēja pavisam tuvu vērot tādu noslēpumainu norisi dabā kā lašu un taimiņu nārstu. Līgatnes upe ļoti piemērota nārstam, jo tajā ietek daudz avotu un tās ūdens ir gan tīrs, gan pietiekami auksts. Stāvot virs plūstošās upes ūdeņiem, redzēsi zivju kustību un to, cik rūpīgi tās izvēlas upes līkumus, kuros radīt jaunās paaudzes.

Zivju nārsta taka sākas pie iespaidīgās Ānfabrikas klints un ved gar Līgatnes upi līdz Lustūža klintij. Kad zivju nārsta laiks beidzies, tās steidzas pamest krāčainās upes līkločus. Dzīvības pilnā upe šķirās no saviem ciemiņiem līdz nākamajam gadam.Rudens piedāvā plašu izvēli aktīvai un nesteidzīgai atpūtai Gaujas Nacionālajā parkā!

Enter Gauja, rūpējoties par saviem viesiem, ir izveidojusi speciālu un ērti lietojamu mobilo lietotni, kas viennozīmīgi atvieglos atrašanos dabā un ļaus ērti orientēties Gaujas nacionālā parka teritorijā. Lejupielādē Enter Gauja mobilo lietotni!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.18501997sec.