Skriešana ziemā: kāpēc aukstums nav šķērslis?

Skriešana ziemas mēnešos katru dienu raisa vienu un to pašu jautājumu — skriet iekšā vai ārā? Šī ir tēma, par kuru diskusijas tā arī nav rimušās. Cilvēkiem, kas sākuši nodarboties ar skriešanu ziemā, var būt grūti atrast motivāciju doties ārā laikapstākļu, gaismas trūkuma, ģērbšanās vai gluži vienkārši sevis dēļ. Taču daudzi pieredzējuši skrējēji jums pateiks, ka tieši sevis pārvarēšana ir puse no panākumiem.

Mēs šobrīd dzīvojam modernā fitnesa tehnoloģiju laikmetā, un skrējējiem pieejamie resursi ir bezgalīgi. Viens no lielākajiem lēmumiem, kas skrējējiem ir jāpieņem - ir jāizvēlas apavi un jādodas ceļā. Kad esat apņēmies skriet, tehnoloģijas domāšanu paveiks jūsu vietā. Garmin Forerunner® un Garmin Connect™ izmantošana var palīdzēt jebkuram skrējējam pārvarēt šos “iemeslus neskriet”. Tas ir tā skaistums - jūs skrienat, bet jūsu ierīce domā.

Lai padarītu treniņus vērtīgākus un aizraujošākus, šeit ir dažas funkcijas, kas palīdzēs jums skriet ziemas mēnešos.

Ja skrienat iekšā:

Skriešana iekštelpās nozīmē uzticēšanos skrejceliņam. Lielākajai daļai cilvēku tas pēc būtības nozīmē skriet vienā tempā, bezgalīgi skatoties televīzijas pārraidi vai lūkojoties sienā. Viens no vienkāršākiem veidiem, kā izjaukt vienmulību, ir izmantot treniņu lietotni, piemēram, Zwift, ar saderīgu Garmin viedpulksteni, piemēram, Forerunner® 745. Virtuālās skriešanas aktivitāšu profils ļauj savienot pulksteni pārī ar lietotni, un tā nodrošina, ka jūsu skriešanas dati tiks parādīti jūsu Garmin Connect kontā. Ja nevarat pārbaudīt savu statistiku pēc skrējiena, jums var rasties jautājums: vai tas tiešām notika? Bet lielākais skrejceliņa spēles mainītājjs ir intervālu treniņu izmantošana, kas jau ir ierīcē. Intervāla treniņa laikā jums tiks piedāvāts pielāgot tempu vai pulsu laika blokiem. Šāda veida uzmanības novēršana un koncentrēšanās palīdzēs novērst negatīvās domas un liks laikam paiet daudz ātrāk.

Ja skrienat ārā:

Skriešana ārā ziemas mēnešos var būt patiešām jautra. Izbaudiet saulainās dienas, bet novērtējiet arī tās dienas, kas nav perfektas. Pēc finiša sasniegšanas noteiktā aukstumā zināma sasnieguma sajūta ir garantēta.

Spēja uzmanīt fitnesa līmeni un izmaiņas laika gaitā palīdzēs skrējējiem izvirzīt atbilstošus mērķus, novērtēt progresu un noteikt savu treniņu efektivitāti. Tas var arī nodrošināt motivāciju, kas nepieciešama, lai turpinātu iet uz izvirzītajiem mērķus. Ja skrienat tikai iekštelpās, nebrīnieties, ja pamanāt, ka jūsu VO2 max paliek nemainīgs vai pat samazinās. Tas neliecina, ka jūsu fitnesa līmenis samazinās; tas vienkārši nozīmē, ka jūsu ierīcei GPS signāls ir nepieciešams biežāk.

Runājot par datiem, klausīties savā ķermenī nekad nav bijis vieglāk, pateicoties Garmin viedpulksteņa Body Battery™ un miega izsekošanas funkcijām. Tie ļauj pieņemt pārdomātus lēmumus un iespēju izmantot atpūtas dienu. Ignorējot to, ko saka jūsu ķermenis, jūs varat attapties neproduktīvā treniņā vai gūt savainojumu. Jebkurš no šiem var izraisīt šaubas par sevi un negatīvu attieksmi, kas var nodarīt tikpat lielu kaitējumu kā pati trauma. Ir patīkami pamostoties no rīta un konstatēt, ka jūsu miega rādītājs ir teicamā līmenī, pateicoties labi sabalansētam nakts miegam. Tas savukārt palīdzēs atgūties, noskaņoties un, raugoties no veiktspējas viedokļa, dos jums vislabāko iespēju pielikt visas pūles. Viltība ir atkārtot to, ko darījāt iepriekšējā dienā, lai naktī atkal sasniegtu izcilu miegu.

Mēs zinām, ka agrie rīti bieži var būt auksti un tumši, un, ja jums nav skriešanas drauga, jums ir jāatrod veids, kā motivēt sevi un nepamest ieradumu - skriet. Treniņu plāna ievērošana ar skaidri definētu mērķi ir vienkāršs veids, kā to izdarīt, un Garmin Connect ir vairākas bezmaksas iespējas. Garmin Coach adaptīvie treniņu plāni vai kāds no Garmin Connect treniņu plāniem piedāvā daudzas izvēles iespējas, lai palīdzētu jums sniegt vēlamo rezultātu. Turklāt, izmantojot apmācību plānu un treneru ieteikumus no trešās puses lietotnes, piemēram, TrainingPeaks®, var arī palīdzēt iemācīties atbildību. Lieliski ir tas, ka treniņi tiek sinhronizēti tieši ar jūsu viedpulksteni.

Dodoties ārā, ir ieteicams paziņot draugiem un ģimenei, kur atrodaties un kurp dosieties. Garmin Connect iestatījumu izvēlnē pārliecinieties, vai ir iestatīti ārkārtas kontakti. Jums būs jāskrien ar tālruni, taču tas ir īpaši noderīgi, ja jūtaties nedroši. Pulkstenis arī uztver, ka ir noticis negadījums. Tas var nosūtīt ziņojumu jūsu ārkārtas kontaktpersonām ar jūsu atrašanās vietas informāciju. Funkcijas LiveTrack izmantošana var sniegt draugiem un ģimenes locekļiem sirdsmieru, jo tas rada reāllaika skatu par jūsu atrašanās vietu aktivitātes laikā. Ja sekojat noteiktam kursam, jūsu kontaktpersonas redzēs, kur tieši jūs dodaties.

Bieža skrējēju kļūda ziemas mēnešos ir tā, ka netiek ņemta vērā nepieciešamība pēc nepieciešamības dzert ūdeni. Tas, ka ārā ir auksts, nenozīmē, ka varat dzert mazāk ūdens. Jūsu ķermenis turpina strādāt tikpat smagi kā siltākajos mēnešos. Vienkāršs veids, kā to neaizmirst, ir iestatīt uztura brīdinājumus savā Garmin viedpulkstenī. Uztura un hidratācijas brīdinājumus var iestatīt aktivitātes profila iestatījumos. Katru brīdinājumu var iestatīt, pamatojoties uz laiku vai attālumu.

Nav iemesla kavēties. Ja jūs gaidāt ideālo dienu, tā var nekad nepienākt. Sāciet treniņu plānu jau šodien, izmēģiniet dažus intervālus, iepriekšējā vakarā izvēlieties laikapstākļiem piemērotu apģērbu un no rīta bez liekas kavēšanās dodieties ārā. Ar nelielu Garmin iesaisti tas nekad nav bijis tik vienkārši.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51563191sec.