TŪRISMA BIZNESS | Bizness

PTAC: «Mouzenidis Travel» nespēj pilnībā vai daļēji pildīt savas saistības

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC), izvērtējot iegūto informāciju un pamatojoties uz Ministru kabineta 2018.gada 26.jūnija noteikumu Nr.380 “Noteikumi par kompleksa un saistīta tūrisma pakalpojuma sagatavošanas un sniegšanas kārtību un kompleksu un saistītu tūrisma pakalpojumu sniedzēju un ceļotāju tiesībām un pienākumiem” (turpmāk – Noteikumi) 40.punktu, paziņo, ka tūrisma operatoram sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Mouzenidis Travel-Riga", vienotais reģ. Nr.40103608718 (turpmāk – Mouzenidis Travel-Riga) ir likviditātes problēmas un tā nespēj pilnībā vai daļēji pildīt savas saistības un sniegt kompleksos tūrisma pakalpojumus.

PTAC aicina ceļotājus, kuru saistības Mouzenidis Travel-Riga nespēj pilnībā vai daļēji pildīt, trīs mēnešu laikā pēc šī paziņojuma publicēšanas (t.i., līdz 2021.gada 25.novembrim) iesniegt PTAC iesniegumu par visu to maksājumu atmaksāšanu, ko ceļotājs veicis vai kas veikti ceļotāja vārdā. Lai atvieglotu un paātrinātu naudas atgūšanas procesu, lūgums iesniegumu iesniegt pēc iespējas ātrākā termiņā. Šis aicinājums attiecas arī uz tiem patērētājiem, kuri līdz šī paziņojuma publicēšanai jau ir iesnieguši PTAC iesniegumu ar lūgumu palīdzēt risināt strīdu ar šo pakalpojuma sniedzēju.

PTAC paskaidro, ka saskaņā ar Tūrisma likuma 1.panta pirmās daļas 30.punktu un Noteikumu 40.punktu tiesības uz maksājumu atmaksāšanu ir tikai ceļotājam – fiziskajai vai juridiskajai personai, kurai ir tiesības ceļot, pamatojoties uz līgumu par kompleksa tūrisma pakalpojuma sniegšanu, t.i., tai personai, kura noslēgusi līgumu par kompleksu tūrisma pakalpojumu (piemēram, transporta pakalpojumi, izmitināšana viesnīcā un gida pakalpojumi) vai kuras vārdā šāds līgums noslēgts, un kura nav saņēmusi attiecīgo komplekso tūrisma pakalpojumu.

PTAC informē, ka par kompleksu tūrisma pakalpojumu nav uzskatāms un līdz ar to nav tiesības uz maksājumu atmaksāšanu šīs procedūras ietvaros:

1.    par nesniegtu vai nenotikušu atsevišķu tūrisma pakalpojumu (piemēram, aviobiļešu vai viesnīcas rezervāciju, vai arī ceļojuma apdrošināšanas polises iegādi);

2.    Mouzenidis Travel-Riga sadarbības partneriem, kas noslēguši ar Mouzenidis Travel-Riga sadarbības līgumu.

Vienlaikus PTAC paskaidro, ka ceļotājiem ir tiesības uz maksājumu atmaksāšanu par nenotikušo ceļojumu tikai tādā apmērā, cik Mouzenidis Travel-Riga vai tūrisma aģents (Mouzenidis Travel-Riga sadarbības partneris) par attiecīgo ceļojumu nav jau atmaksājis, pamatojoties uz ceļotāja iesniegumu ar lūgumu veikt iemaksātās naudas par nenotikušu komplekso tūrisma pakalpojumu atmaksu.

PTAC lūdz ceļotājus, kuri noslēguši vienu kopīgu līgumu par ceļojumu (kompleksu tūrisma pakalpojumu), attiecīgi iesniegt arī vienu kopīgu iesniegumu maksājumu atmaksāšanai.

Iesniegumā PTAC par naudas atgūšanu obligāti jānorāda:

•    ceļotāja vārds un uzvārds;

•    ceļotāja norēķinu konta numurs;

•    tūrisma operatora nosaukums un reģistrācijas numurs;

•    konkrētās saistību neizpildes apmērs, t.i., Mouzenidis Travel-Riga vai tūrisma aģentūras neatmaksātās naudas summas apmērs.

Iesniegumam obligāti jāpievieno uzņemto saistību apliecinošie dokumenti:

•    noslēgtā līguma par komplekso tūrisma pakalpojumu kopija;

•    veikto maksājumu apliecinošie dokumenti (čeka vai stingrās uzskaites kvīts kopija vai ar bankas zīmogu vai elektronisko parakstu apliecināts maksājuma uzdevums).

PTAC aicina ceļotājus iesniegumam par maksājumu atmaksāšanu izmantot PTAC izstrādāto veidlapu.

PTAC ceļotājiem atmaksājamo izdevumu apmēru aprēķinās proporcionāli atbilstoši ceļotāju skaitam, kuri būs pieteikušies PTAC līdz 2021.gada 25.novembrim (ieskaitot), to samaksātajai summai un nodrošinājuma apmēram. PTAC aicina ceļotājus iepazīties ar shēmu, kurā uzskatāmi parādīti PTAC turpmākie rīcības soļi.

Vienlaikus PTAC vērš uzmanību, ka saskaņā ar LR Uzņēmumu reģistra uzturēto Maksātnespējas reģistra žurnāla 2021.gada 16.augusta ierakstu Nr.15, pamatojoties uz Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2021.gada 13.augusta spriedumu lietā Nr.:C30632021, Mouzendis Travel-Riga ir pasludināts maksātnespējas process un iecelts maksātnespējas procesa administrators Jānis Spilve, amata apliecības Nr.:00380. Kreditoru pieteikšanās termiņš ir noteikts 2021.gada 16.septembrim.

Ņemot vērā iepriekš minēto, PTAC aicina patērētājus, kuru saistības Mouzenidis Travel-Riga nespēj pilnībā vai daļēji pildīt par iegādātiem atsevišķiem tūrisma vai citiem pakalpojumiem (piemēram, iegādātas tikai aviobiļetes vai tikai izmitināšana viesnīcā), kā arī Mouzenidis Travel-Riga sadarbības partnerus, kuru saistības Mouzenidis Travel-Riga nav izpildījis vai izpildījis daļēji, līdz 2021.gada 16.septembrim iesniegt kreditora prasījumu maksātnespējas administratoram Jānim Spilvem (prakses vietas adrese: Skolas iela 21-608, Rīga, tālruņa Nr.29378096; Faksa Nr.67333463; Elektroniskā pasta adrese: [email protected]).

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā saistībā  par iesnieguma aizpildīšanu vai iesniegumam pievienojamajiem dokumentiem lūdzam zvanīt uz  konsultāciju tālruni +371 65452554.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.11405587sec.