TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Turībā» prezentē Latvijas tūrisma nozarei veltītu grāmatu «Tūrisms Latvijā cauri gadsimtiem»

Biznesa augstskolā Turība 25. augustā pulcējās tūrisma sfēras pārstāvji, lai piedalītos nozarei veltītās grāmatas „Tūrisms Latvijā cauri gadsimtiem” atklāšanā.

Grāmatā ir apvienotas vairāku autoru – tūrisma nozares profesionāļu un mācībspēku rakstītās nodaļas, kurās atspoguļota Latvijas tūrisma vēsture un kopumā – attīstības process, kas paver iespēju visiem interesentiem ceļot laikā, iepazīstot no jauna Latviju caur tūrisma šķautni.

Biznesa augstskolas Turība Tūrisma un viesmīlības katedras vadītāja Maija Rozīte norāda, ka šādas grāmatas nepieciešamība bijusi jau sen. Latvijā šī ir pirmā grāmata, kurā ir apkopots tik plašs informācijas apjoms par tūrismu. Ideja radās vairāku Latvijas augstskolu pasniedzējiem un nozares profesionāļiem apvienojoties un veltot grāmatu 90 gada dienai kopš Latvija ir iestājusies Starptautiskajā tūrisma savienībā.

Grāmatas autori ir cilvēki, kuri ir daudz strādājuši, lai koptu un attīstītu Latvijas tūrismu. Arī, lai nosargātu nozari dažādos Latvijas laikos. Šīs ir liecības un vēstures pēdas, kuras sniedz iespēju kopumā izprast tūrisma kultūru. Grāmatā ir pieminēts arī mūsdienu Neatkarīgās Latvijas tūrisms ar dokumentiem un šī brīža aktuālākā tēma – pandēmija, kas tieši skar visu tūrisma nozari.

Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultātes dekāne Agita Doniņa norāda, ka tūrisma jomā Latvijā strādā augstas klases profesionāļi un atzīst, ka būtiska loma ir tieši apgūtajai izglītībai, kas veido zināšanu pamatu un sniedz iespēju darbu attiecīgajā jomā paveikt augstā līmenī.

Autoru komandā strādāja – Maija Rozīte, Daina Vinklere, Ēriks Lingebērziņš, Andris Klepers, Ilze Medne, Līga Kondrāte, Aija van der Steina, Artis Gustovskis Juris Smaļinskis, Kristīne Bērziņa, Agita Līviņa, Normunds Smaļinskis, Dace Kaufmane un Aira Andriksone.

Grāmata tapusi ar LIAA finansiālu atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86029816sec.