TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Jauna grāmata: Glezniecības un ceļojumu mākslas sinerģija grāmatā «Better Travel»

2021.gada 1. oktobrī Mākslas stacijā “Dubulti” vienlaikus notiks mākslinieces Sandras Strēles gleznu izstādes “Better Travel – ATVĒRUMS” atklāšana un ceļojumu dizainera Alda Kušķa grāmatas “Better Travel - The not so dirty secrets of Travel Advisors or a key to travellers’ love and trust” atvēršana.

Mākslas stacijā “Dubulti” līdz 31. oktobrim būs apskatāmas Sandras Strēles gleznas, kuru vienojošais vadmotīvs ir grāmatas “Better Travel” mākslinieciskais dizains, kas interpretē dažādus ceļošanas kultūras aspektus, fokusējot skatītāja uzmanību uz ceļošanas un mākslas neizbēgamo mijiedarbību. Tajā pašā laikā izstāde uztverama kā grāmatas mākslinieciskā noformējuma veidošanas procesa atspoguļojums, kurā skatītājam tiek piedāvāts apskatīt grāmatas tapšanas aizkulises, kā arī salīdzināt tās ar jau gatavajiem atvērumiem grāmatā. Katra glezna ir simbolisks ievads grāmatas astoņām nodaļām, kas stāsta par ceļošanas filozofiju, dažādiem ceļotāju profiliem, pārsteidzošiem galamērķiem u.c. Grāmatas ievadā sacīts, ka tā būs praktiski noderīga tūrisma studentiem un ceļojumu industrijas kolēģiem visā pasaulē, bet vienlīdz nenovērtējama ikvienam, kurš vēlas ceļot labāk.

Gleznotāja Sandra Strēle: “Manuprāt, labu un izdevušos ceļojumu varētu salīdzināt ar mākslas darbu. Līdzīgi kā, piemēram, glezna, kas visdažādākajās vietās un kontekstos turpina savu pastāvēšanu ārpus tās autora darbnīcas un spēj nodot kādu vēstījumu vai ideju, tāpat arī ceļojumos piedzīvoto stāstu, relikviju, pieredzes un citos veidos uzkrātā informācija saglabājas vēl ilgi pēc atgriešanās mājās. Tomēr ceļot labi, tāpat kā, piemēram, labi gleznot, prasa zināmu trenēšanos, pieredzi un intuīciju.”

Ceļojumu dizainers Aldis Kušķis: “Šis ATVĒRUMS ir katram ar savu lomu un jēgu. Ceļotājs savā galvenajā lomā, prožektoru izgaismots smaida skatuves priekšplānā. Grāmatas autori kā inscenētāji nervozi gaida aizkulisēs pirmizrādes beigas un kolēģu uzslavas. Māksliniece radījusi gleznainu scenogrāfiju šim iestudējumam un paļaujas uz visu iesaistīto vēlmi nolasīt kontekstu. Viss kā ceļojumā, kur grāmata un māksla ir neatņemas sastāvdaļas apzinātām pieredzēm un kultūras piedzīvojumiem.”

Grāmatas līdzautore Brigita Stroda: “ ’ Tik daudz cik nepieciešams, tik maz cik iespējams’ ir labs dizaina princips ko var attiecināt uz gandrīz visu dzīvē, izņemot mīlestību. Tas nav minimālisms vai pliekanība, tā ir disciplīna pārdomāt katru elementu. Man, šajā gadījumā, tie bija vārdi.”

Uzziņai:
Gleznotāja Sandra Strēle ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijā, apmaiņas programmā studējusi glezniecību arī Antverpenes Karaliskajā Mākslas akadēmijā. Viņa saņēmusi Baltijas Jaunā Gleznotāja balvu 2019. gadā un šobrīd jau otro gadu ir prestižā Kanādas mākslas fonda The Elizabeth Greenshields Foundation stipendiāte. Personālajās un grupu izstādēs Sandra Strēle piedalās kopš 2012. gada.

Uzņēmējs Aldis Kušķis dibinājis un pašlaik vada ceļojumu aģentūru “STAGINGS Travel Design”. Strādājis medijos, mārketinga un komunikāciju nozarē, 2002. gadā kļuvis par 8. Saeimas deputātu, bet 2004. gadā ievēlēts Eiropas Parlamentā. Pēc politiķa karjeras beigām un atsākot profesionālu uzņēmējdarbību, līdzdarbojies Latvijas tūrisma nozares politikas veidošanā.

Kultūras darbiniece Brigita Stroda kopš atbraukšanas uz Latviju 1993. gadā ir strādājusi Latvijas Nacionālajā operā, Dziesmusvētkos, kā arī laikmetīgās mākslas un kopienas teātra jomās. Iespēja strādāt Rīgas kongresu birojā un vadīt Latvijas tūrisma informācijas biroju Londonā, turpināja jau iesākto taku - stāstīt Latvijas stāstus ārzemju žurnālistiem. Tagad viņa ir plašāk pazīstama kā kroņu meistare.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75735402sec.