TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Decembrī ar plašu programmu tiks atzīmētas Latvijas dienas Japānā

Par godu Latvijas un Japānas diplomātisko attiecību simtgadei laika periodā no 1. līdz 19. decembrim Japānas galvaspilsētā Tokijā notiks virkne pasākumu, prezentējot Latvijas uzņēmumu piedāvājumu un dažādas sadarbības iespējas.

“Japāna mums ir ļoti nozīmīgs sadarbības partneris gan investīciju piesaistes, gan tehnoloģiju pārneses jomā. Redzam, ka pandēmijas periodā daudzi Latvijas uzņēmumi meklē jaunus tirgus un partnerus arī ārpus Eiropas, tostarp Āzijā. To apstiprina arī Latvijas uzņēmēju lielā interese par iespēju piedalīties Latvijas dienās Japānā. Ņemot vērā epidemioloģiskos ierobežojumus, lielākā daļa pasākumu notiks attālināti, kas paver iespējas iesaistīties lielākam skaitam Latvijas pārstāvju,” uzsver Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns.

Latvijas dienās Japānā piedalīsies 28 Latvijas uzņēmumi

Latvijas dienas Japānā tradicionāli rīko LIAA sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Tokijā, tomēr šogad tās norisināsies ar lielāku vērienu nekā ierasts. LIAA pārstāvniecības vadītāja Japānā Alīna Asčepkova uzsver, ka vēlmi būt pārstāvētiem Latvijas dienās Japānā izteikuši 28 uzņēmumi. No tiem pieci pārstāv tehnoloģiju jomu, 10 pārtikas industriju, bet 13 – modes un dizaina preces. “Mūsu mērķis ir prezentēt Latviju, tādēļ bez biznesa sadaļas programmā esam iekļāvuši arī vairākus kultūras priekšnesumus, Mārtiņa Sirmā pavāršovu un īpašu Latvijas modernās virtuves piedāvājumu vienā no Tokijas prestižākajām biznesa, kultūras un izklaižu vietām “Roppongi Hills”,” stāsta A. Asčepkova.

Olimpiskie čempioni 3x3 basketbolā tiksies ar Japānas jauniešiem

Atzīmējot abu valstu sadraudzības simtgadi, kā Ziemassvētku dāvana no Latvijas tiks organizēts labdarības projekts “The Dream Teacher”. Šajā projektā ir ieplānotas vairākas 30 minūšu tiešsaistes intervijas ar pasaulē zināmām personībām no Latvijas. Intervijās piedalīsies japāņu jaunieši, un viņiem būs iespēja uzdot savus jautājumus. Šī projekta mērķis ir atbalstīt japāņu jauniešus, kuri Covid-19 dēļ ir zaudējuši iespēju ceļot un piedalīties apmaiņas programmās ārzemēs. Intervija tiks pārraidīta uz lielā ekrānā Latvijas dienu pasākuma vietā un tiešsaistē Youtube platformā. Savu dalību šajā aktivitātē apstiprinājuši Latvijas olimpiskie čempioni 3x3 basketbolā Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš, Kārlis Pauls Lasmanis un Agnis Čavars, kā arī Nacionālās hokeja līgas kluba “Bufallo Sabres” spēlētājs Zemgus Girgensons.

Biznesa forumā runās par stratēģiskās partnerības projektiem ar Japānu

Latvijas dienas Japānā aizsāksies 1. decembrī ar Ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga uzrunu. Forumā no Latvijas puses piedalīsies Latvijas vēstniece Japānā Dace Treija-Masī, LIAA direktors Kaspars Rožkalns un vairāku uzņēmumu pārstāvji, bet Japānas pusi pārstāvēs Japānas Aizjūru investīciju institūta prezidents Tošijuki Kosugi, kā arī uzņēmēji no dažādām Japānas korporācijām, tostarp “Marubeni” un “Denso”. Biznesa foruma mērķis ir pārrunāt līdzšinējo Latvijas un Japānas ekonomisko sadarbību un iezīmēt jaunus attīstības virzienus. Japānas puse ir ieinteresēta stratēģiskās partnerības projektos gan izmantojot Latviju kā loģistikas mezglu, gan iesaistoties dažādos pētniecības projektos jaunu tehnoloģiju attīstībā.

Pop-up veikalā tiks pārstāvēti 33 Latvijā radīti zīmoli

Laika periodā no 7. līdz 19. decembrim “Roppongi Hills” centrā tiks izveidots Latvijas pop-up stila veikals un kafejnīca, kurā tiks pārstāvēti 33 zīmoli. Centra apmeklētājiem būs iespēja noskatīties Latvijas animācijas filmas baudīt Latvijas mākslinieku muzikālos priekšnesumus, kā arī piedalīties meistarklasēs un e-sporta turnīrā.

Latvijas dienu laikā Tokijā tiks organizēts arī īpašs tūrisma seminārs, popularizējot Latviju kā ceļojumu galamērķi Eiropā. Tāpat apmeklētājiem būs iespēja doties tiešsaistes ekskursijā pa Rīgu. Notiks arī e-komercijas pasākumi sadarbībā ar platformu “Showroom” un kurjerpastu “Yamato Corporation”, japāņu rakstnieces Ito Ogavas (Ito Ogawa) Latvijai veltītās grāmatas “Mitten” prezentācija un daudzas citas aktivitātes. Savukārt 11. decembrī Latvijas dienu apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt tiešsaistes koncertu, kurā uzstāsies koris «Dzintars» Airas Birziņas vadībā, koklētāju ansamblis “Balti” un grupa “Sound Poets”.

Interesi par Japānas tirgu izrāda vairāki tehnoloģiju jomas uzņēmumi

Interesi par Japānas tirgu izrādījuši arī vairāki Latvijas tehnoloģiju nozares uzņēmēji, piemēram, “neredzamā” stikla ražotāji “Groglass”, videospēļu aprīkojuma ražotāji “Azeron”, dronu tehnoloģiju uzņēmums “Atlas Dynamics”, “Printful”, kā arī “Latvijas valsts meži”, kuriem ir uzsāktās pārrunas ar dažiem potenciālajiem partneriem Japānā.

“Printful” Japānas biznesa attīstības vadītājs Valts Feldbergs norāda, ka Japāna ir viens no “Printful” svarīgākajiem tirgiem Āzijā – īpaši tādēļ, ka Tokija ir šī reģiona modes galvaspilsēta. Japāņu popkultūras produkti, kā, piemēram, anime, ir pieprasīti visā pasaulē, un ar “Printful” palīdzību vietējie mākslinieki var pārdot savus dizainus gan Japānā, gan arī globāli.

“Mūsu mērķis ir attīstīt e-komercijas un pieprasījumdrukas pratību japāņu vidū, lai cilvēki varētu vairāk pievērsties uzņēmējdarbībai tiešsaistē. Šobrīd jau sadarbojamies ar vairākiem ražošanas partneriem Japānā, lai nodrošinātu, ka mūsu pakalpojumi ir ātri un ērti sasniedzami vietējai auditorijai. Piedāvājam arī unikālus produktus, kas izvēlēti tieši šim tirgum, kā, piemēram, Japāņu zīmolu “United Athle”, un plānojam paplašināt mūsu produktu katalogu atbilstoši Japānas tirgus prasībām un tendencēm,” stāsta V.Feldbergs.

Japāna videospēļu industrijā ir trešais nozīmīgākais tirgus aiz ASV un Ķīnas, tādēļ viens no mūsu biznesa mērķiem ir iegūt savu nišu šajā tirgū. Videospēļu industrija ir viena no visstraujāk augošajām pasaulē, un tās izaugsmi sekmējusi arī Covid-19 pandēmija,” norāda uzņēmuma “Azeron” mārketinga vadītāja Elīza Gudēna. “Azeron” ražo datorspēlēm īpaši pielāgotu klaviatūru, kuru jau šobrīd eksportē uz vairāk nekā 90 valstīm. Kopumā līdz šim, pusotra gada laikā, izdevies realizēt jau 23 000 vienību. Lielākais uzņēmuma tirgus ir ASV un Lielbritānija, Japānas tirgum pagaidām ieņemot vietu pirmajā desmitā. “LIAA organizētās Latvijas dienas Japānā ir lieliska iespēja, lai pieteiktu sevi šajā tirgū daudz plašāk un ar lepnumu pārstāvētu Latviju starptautiskā mērogā. Esam paveikuši arī mājas darbu gan palielinot uzņēmuma ražošanas jaudas, gan sagatavojot visu nepieciešamo informāciju japāņu valodā. Valodas lietojums videospēļu tirgum ir ļoti nozīmīgs, jo nozarē tiek lietoti specifiski termini un apzīmējumi, kuri katrā kultūrā ir atšķirīgi. Mārketinga aktivitātēs esam iesaistījuši arī Japānā dzīvojošos datorspēļu cienītājus un mūsu produkcijas lietotājus, lai padziļinātāk izprastu Japānas kultūras un videospēļu nozares īpatnības,” tā E. Gudēna, uzsverot, ka uzņēmums ir apņēmības pilns gada laikā nostiprināties šajā tirgū.

Kopš 2004. gada Japānā ar zīmolu “Riga Wood Japan” ir pārstāvēts arī uzņēmums “Latvijas finieris”. “Baltijas jūras reģiona ilgtspējīgie bērza koksnes resursi piedāvā iespējas rast unikālus risinājumus un pielāgot tos klientu vajadzībām ne tikai Eiropā, bet arī Āzijā, Ziemeļamerikā, Okeānijā un arī Japānā. Šobrīd mūsu bērza saplākšņa produktus Japānā izmanto interjera, mēbeļu un augstas kvalitātes grīdu risinājumos, būvelementu un iepakojuma ražošanas iekārtās, kā arī refrižeratoru kuģu grīdu konstrukcijās. Šī brīža lielākais izaicinājums ir kvalificēties kā komponenšu risinājuma nodrošinātājiem ātrgaitas pasažieru vagonu būvē. Turklāt “Latvijas Finierim” darbs Japānā ietver ne tikai piegādāt bērza saplākšņa produkciju, bet arī apgūt industriālo pieredzi, ko varētu izmantot savā darbībā,” tā uzņēmuma valdes loceklis Mārtiņš Lācis.  

Japānas tirgus priekšrocība ir prognozējamība

Latvijas dienās Japānā vēl būs pārstāvēti tādi zīmoli un uzņēmumi kā “Ars Tela”, “Isona Linen”, “LM Radošā Darbnīca”, “Renāte Rose”, “Baiba Ladiga”, “Studio Naturals”, “Katz”, Vaskala”, “Verba”, “Zonda dizains”, “Ro Studio”, “Pappus”, “Munio Candela”, “Lat Eko Food”, “Gamma-A”, “Rāmkalni”, “Lāči”, “Abavas vīni”, “Richberry”, “Prosvego”, “Nelle Ulla”, “Pure Chocolate”, un “Hopalaa alus”.Savukārt SIA

“Premium Chocolate” direktore Laura Sebre, kura pārstāv zīmolu “Nelle Ulla” uzsver, ka būtiskākā Japānas tirgus priekšrocība ir prognozējamība. “Japānas tirgū strādājam jau aptuveni piecus gadus. Tur nokļuvām pēc dalības izstādē “FOODEX JAPAN”, kur mums Izdevās nodibināt vērtīgus kontaktus. Sadarbojamies ar iepircēju, kurš strādā ar mazumtirdzniecības tīkliem. Mūsu pamatprodukts šokolādes trifeles nav ļoti tipisks Āzijas tirgū, tomēr pieprasījums ir stabils, un svētku sezonā, kas mūsu gadījumā ir no septembra līdz decembrim, Japānā realizējam līdz pat 20% savas produkcijas. Japānas tirgus atšķirībā no Ķīnas vai Tuvajiem Austrumiem ir daudz prognozējamāks un stabilāks, tādēļ vēlamies paplašināt mūsu klātbūtni. Šogad izmantosim iespēju piedalīties Latvijas dienās Japānā, bet nākamgad startēsim arī pārtikas nozares izstādē. Japānas tirgū redzam augstu potenciālu un vēlamies labāk to izprast, lai veidotu ciešākas attiecības ar mūsu pircējiem. Ļoti nozīmīgu atbalstu uzņēmējiem šajā valstī sniedz arī Latvijas vēstniecība Japānā,” tā L. Sebre.

Japānas medijos tiks veidoti sižeti par Latviju

Īpašs uzsvars Latvijas dienu organizēšanā likts  uz sadarbību ar Japānas medijiem, tādēļ tiks organizēti vairāki mediju pasākumi. Latvijas dienu norise tiks atspoguļota Roppongi Hills mediju platformā «Hills Life», bet sadarbībā ar radio stacijām Tokyo FM un FM Osaka tiks veidoti īpaši sižeti par Latviju.

Pasākuma norises vietas dizainu ir izstrādājis Tokijas arhitektu birojs “Studio Wasabi” un pie šī projekta strādāja Latvijas arhitekte Ilze Paklone un Rafaels Balboa no Meksikas. Centrālā dizaina tēma ir Ziemassvētku egle kā cerības un gaismas simbols.

Japānā pasākumu ir atbalstījuši korporācija “Daiwa House Industries Co.,Ltd”., “Kansai” Japānas-Latvijas sadraudzības asociācija, “Riga Wood Japan”, “Marubeni Corporation” un “MM Capital Partners”, sadraudzības pilsētas Kobe, Higašikava un Mombetsu.

Latvijas dienu norisei varēs sekot arī pasākuma mājas lapā www.latviajapan.com un Instagram kontā @latvia_japan.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50001383sec.